A christmas to remember

God fortsättning alla som läser!
 
December gick i ilfart, som vanligt och igår var julafton här. Hoppas ni hade en fin jul, min var helt fantastisk!
 
Först var jag hem till farmor på förmiddagen med mamma och lillebrorsan. Vi fikade lite och öppnade lite paket från våra julstrumpor, som mamma tagit med och ett paket från pappa. Sedan for jag hem och stressade omkring som en dåre, tills att allt var packat inför julfirande hos Ante och Anna.
 
Väl hos Ante och Anna, kunde man äntligen pusta ut och börja fira jul. Tittade på Kalle, som vanligt och åt gooood mat (proppmätt!). Tomten kom efter maten! Spännande! Jag blir alltid lika rädd när tomten kommer. Patrik fick en rolig t-shirt av kusinen sin.
 
Sedan delade vi ut lite paket, Vendela och Issa fick stora högar! Jag och Patan hade tagit med ett varsitt och ett till André också, så han inte skulle känna sig utanför. Patan öppnade sitt och fick ett kul sällskapsspel av mig. Jag öppnade mitt jag med, där i låg något jag inte riktigt förstod vad det var kan jag säga...
 
Frieri på självaste julafton! Den var man inte berädd på kan jag lova er! Helt otroligt!
 
Men frieriet får ett helt eget inlägg. God Juuul!

Lilla Julafton

Halloj!
 
Gud vilken skön dag! Jag har inte gjort någonting direkt, men fått andas och ladda lite batterier helt enkelt. Allt med julfirande är ju klart nu, så jag slipper hålla på och stressa in i det sista. Jag har faktiskt hållit mig lugn hela tiden och bara gjort saker när jag vill, så allt har känts kul. För mig handlar allt om vilken inställning jag har till saker och ting.
 
Igår jobbade jag lite, sedan laddade jag inför Lilla Julafton med tjejerna. Jag hade ju bakat saffransbullar och kladdkaka med vitchoklad och saffan. Mikka tog med sig julmust, Vicky tog med lite snacks och karra och Issa hade med sig godis, glögg och hade även bakat saffrans-kolakakor. Det blev värsta myset, med film (som vi inte la mycket energi åt) och gotta. Vi hade en liten julklappsutlottning också, inget dyrt utan vi hade lagt en femting var bara. Temat vi kör på är alfabetet och eftersom detta är första året, så blev det A. Jag fick Mikkas julklapp och det var en "andcremé" från Apoliva, hehe... Smart där! Issa fick min klapp och jag hade pysslat ihop ett album med massa foton på oss alla i. Ja, jag hade en mysig och rolig kväll!
 
Issa kände sig inge fin, så jag censurerade henne denna gång. Vi tyckte hon var fin iaf!
 Mysing in the skokartong, eller I mean livingroom...
 

Julklappar, check!

Sådär, nu är jag klar med alla julklappar!
 
Drog in på Birsta imorse och handlade dom sista klapparna. Det var inte så farligt som jag trodde, hittade parkering nära och knappt något folk just då. Men det lär bli rusning efter två...
 
Imorgon ska jag och mina kompisar fira "lilla julafton" tillsammans, det ska bli mysigt! Vi ska ha lite knytkalas med gotta, sedan ska vi lotta om en liten julklapp och se lite julfilm och bara mysa. Jag kommer bjuda på hembakt, sen får vi se vad dom andra hittar på. Hoppas den som får min julklapp bli glad, jag tycker den är bra iaf! Jag ska försöka ta lite bilder för en gångs skull också.
 
Nu har alla julklappar kommit som jag beställt också, utom brorsans. Jag har mailat och mailat, jag kanske blivit lurad? Hm, jaja... Han får klara sig utan den klappen tills jag fått ordning på vad som händer.
 
Näe, nu ska vi börja med maten, sen ska jag jobba stängningen på jobbet.
 
 
 
 
 
 

Snart jul

Ho ho ho!
 
Hur är läget?
 
Snart är det julafton! Som vanligt så går december i raketfart. Ganska synd, man hinner inte riktigt njuta så mycket som man vill. Men jag har sett några julfilmer, bl a alla Narnia-filmerna, The Holiday och lite snuttar av div. som gått på tv. Ikväll ska jag se Arthur och Julklappsjakten igen, den är sååå bra!
 
Börjar bli lite närvös över vissa julklappar som jag beställt via nätet som inte kommit än. Jag hoppas dom kommer i tid, det stod att dom skulle hinna innan julafton... Dock tror jag inte lillebrorsans present verkar komma i tid, får inte ens tag i stället jag handlat från, känns tryggt?! Jaja, det ordnar sig.
 
Snart är det dags att grava laxen också, det ska jag göra på fredag, spännande! Imorgon måste jag dock in på dårhuset (Birsta), jag hoppas jag hinner innan rushen drar igång, jag ska bara ha tre grejer och jag vet vad. Gruvar mig redan nu!
 
Jaja, hörs då!
 
Bild från Instagram. Pakethögen fylls på...
 

Julmys

Hej!
 
Vi hade en supermysig kväll tillsammans med FJ och Christina! Tokarna hade även gjort i ordning en stor korg med massa gotta. Ostar, salamis, vin och frukt... Förstår inte vad man gjort för att förtjäna det? Dom är för snälla!
 
Efter vi ätit och skulle gå till bilen, så började vi surra om hur halt det var ute och Patrik berättade om min praktvurpa när vi åkte finlandskryssning (en hemsk berättelse)... Helt plötsligt låg jag helt raklång på backen! Årets första vurpa, haha! Ja, vi fick oss ett gott skratt iaf! Den bjuder jag på.
 
Nu på förmiddagen har jag slagit in lite julklappar och nu tänkte jag städa lite. Sedan väntar kvällsjobb.
 
 
 
 
 
 
 

Sällan...

Tjabba!
 
Vilken jädrans dag. Trött som ett jag-vet-inte-vad, vaknade jag vid elva. Läste på fejjan att Patan varit med om en liten olycka... Kul! Väckte honom och frågade hur han mådde och vad som hänt. Han mår bra och allt hade gått i slow-motion-fart. Så det var ju bra, trots att bilen behöver en ny kofångare fram, för den sprack och lossnade. Vi som precis fixat bilen, men det är ju alltid så när något händer, så blir det dominoeffekten. Hej då pengar, lagom inför jul menar jag. Men huvudsaken han mår bra! Nu har jag förbjudit honom att köra bil, så han får ta bussen... Hehe! (Skoja)
 
Ödets ironi - När Patan glidit ner i diket, så kommer sandbilen bara någon minut senare och puttrar förbi. Tack för inget liksom. (Perfekt Olga Otur)
 
Ikväll ska vi på julbord med FJ och Christina, det ska bli mysigt! Så jag ska göra mig i ordning nu, sedan kommer dom och hämtar oss. Det blir Grankotten, det är gött där!
 
 
Bara för att Saaben inte hade någon rost eller repor, så krajjar vi kofångarn istället... Sådär, nu kan vi återgå till silvertejpen. Kändes inge bra att ha en fin bil ändå så...
 

Lucia

Hej alla!
 
Shit, vad det stormade ute i natt! Jag blev faktiskt t o m rädd! Man var ju ensam hemma, medan Patan var och jobbade. Så jag oroade mig lite över om han skulle komma hem okej i natt eller inte. Det knakade och lät som om taket skulle flyga iväg ibland, så jag kunde inte somna förrän seeent. Patrik kom hem okej iaf, så det var ju skönt! Ebbe han brydde sig inte så mycket. Han blev lite nyfiken när det brakade på som mest, men annars låg han bara och sov.
 
Men idag är det iaf Lucia. Det firar jag med lussebullar och kaffe, myyys! Igår såg jag andra filmen med Narnia, Prince Caspian. Jag hade faktiskt inte sett den och heller inte trean. Men den var ju rätt bra, ettan tycker jag inte är så bra, just för att allt är så pang på, sedan är filmen slut. Men denna var lite mer action. Jaja, vi får se vad jag tycker om trean då.
 
Näe, nu ska jag göra i ordning luciamys till mig och min älskade.
 
Ebbe var tomte i årets luciatåg.

Jul, jul, strååålande jul

Hej och hå!
 
Det stormar ute, Ivar är här en sväng och hälsar på. Mina balkongfönster knakar och gör knäckande ljud, känns lite oroväckande. Men än så länge står granen på gården kvar, så vi får se hur kvällen urartar sig. Jag har iaf förberett vatten, duschat och laddat mobilen.
 
Mina lediga dagar har bestått av julförberedanden i allra högsta grad. Jag har bakat, kokat gröt och lagat revbensspjäll till julafton. Men nu är det klart, så nu ska jag bara köpa in all julmat, sedan är det bara uppläggning av allt och glazea ribborna plus grava laxen kvar. Det känns ju bra! Jag är nästan klar med alla julklappar också, så ingen stress!
 
Min kära arbetskamrat sa till mig igår "Man kan ju tro att du älskar julen", så sant som det är sagt! Jag verkligen ääälskar julen! Allt är ju så mysigt! Man bakar och lagar god mat, man myser under filten och ser julfilmer, man planterar fina jularrangemang som luktar jul i hela lägenheten, klär granen och tänder tusen ljus i lägan. Jag köper mycket doftljus eller till doftkruset, så det luktar jul överallt. Mmmm, love it!
 
Nu ska jag faktiskt se en julfilm och mysa alldeles själv, medan Ivar stormar på och Patan jobbar.
 
Kolla in lussebullarna! Helt galet stora och suuuupergoda! En liten hyacint fick stå på fatet.
 Cookat lite ribbs med äpple, lök, ingefära och buljong. Blev gött! Dom ska glazeas sen också. Gröten blev också kanongod, älskar hemgjord julgröt!
 Lite mys på bordet, hyacint, doftljus och kola.
Jag bakade ett litet pepparkakshöghus också, det blev mycket finare än förra året, haha!
 

Glöggdoft

Tjo!
 
Snacka om att gårdagen gick fort! Jag hann inte mer än kliva upp så skulle man sova igen. Vi hälsade på hos Angie och Jonas på kvällen också, för att se deras nya hus. Det var stooort! Jättehärliga ytor, där lär dom trivas bra tror jag! Jag är såklart hyfsat avis, hehe! Men vår tid kommer den också, vi är ju på husjakt vi med. Man måste vara kräsen.
 
När vi kom hem så provade Patan att koka egen glögg. Det luktade såååå gott i hela lägan! Jag gillar inte glögg, men älskar doften. Men jag provade iaf lite, smakade varm saft, så nej... Fortfarande inte så gott. Sedan åt vi lite pepparkakor och mögelost. Ps4'an har gått varm här, sedan Patrik kom hem med den på releasen. Den är väldigt snygg, tycker den liknar 2:an lite på designen, snyggare än 3:an.
 
Nu ska jag klippa Patans hår, sedan ska vi städa lite här hemma, så man får lite stämning. Sedan det obligatoriska plugget.
 
Hej svej!
 
Jag bjuder på en bild från gammelstugan i Jämtland, i brist på bilder i dagens inlägg.
 
 
 
 
 

Årets gran

Ho ho ho!
 
Nu är årets julgran klädd. Önskar dock att man kunde ha en äkta, vår gran är ju hyfsat sliten och gammal. Men granen blev grann, trots. Den är dessutom Ebbe-proofad (det innebär att vi lagt ner glitter och kör på pärlband istället, katta äter glitter like there's no tomorrow).
 
Nu väntar jag bara på att tyget jag beställde ska komma, så jag kan sy nya överdrag till dynorna i köket. Det blir ett mörkgrått tyg där, som matchar lampan och fläkten, kommer bli snyggt.
 
Ska samla på mig ännu mer pynt, jag ska ha en sån där gran som är överfull tillslut, ska inte finnas en gren tom, hehe!
 

Ledighet och julpynt

Tjoho!
 
Nu har jag gått på ledighet i fyra hela dagar! Skööönt, dock måste jag plugga, så lite av det här "skööönt" försvinner ju.
 
Vi har varit och "fyndat" på Ica i Timrå, dom har utförsäljning nu, så passade på att handla lite av sånt man behöver. Gick hem till Patriks lillebror som nyss flyttat hemifrån och kollade in hans läga. Jättestor tvåa, så det blev ju skitbra! Nu måste han bara spara lite stålar, så vi kan hjälpa honom att renovera upp den lite, kul!
 
Idag ska granen pyntas, det ska bli så mysigt!
Näe, men nu ska pyssla lite, vi hörs!
 
Såhär trist såg granen ut 2010, jag hade tydligen ingen bild på förra årets?! Hoppas att den blir finare i år.