Plugget tar kål på mig!

Har varit på bröllopsmässa idag i Söråker med Angelica (bruden) och Anki (brudens mamma). Mycket trevligt, smakade på tårtfyllningar och fikade, snackade om bröllopet och tittade på modevisning av klänningarna. Pluggade imorse, men när jag kom hem har det varit kämpigare, jag är sjukt trött och det känns som om det är evighet kvar tills jag läst klart den här boken, plus att jag ska anteckna samtidigt, vilket tar sjukt lång tid. Tiden rinner iväg! Kommer inte hinna träna imorgon iaf, då måste jag plugga heeeeela dagen, ända pausen är middag! PUST!

Kommer måste läsa fort som fan i dom andra momenten, så jag hinner gå tillbaka till historian igen. Annars tror jag att jag måste tjuvkika på dom andra tjejernas anteckningar... or I'm screwed! Snyft...

Jag är helt sluuut! OKEJ, skärp dig nu Sofie! DU KLARAR DETTA! HO HO HO (peppar mig själv)!

Mörkt nu.

Glömde säga det, fick 6 fel på besiktningen. Kul! Mittenbälte sitter fast, handbromsen funkar inte på högersida, en positionslampa som var trasig, styrled på högersida är glapp, bromsen bak ligger på och det kända oljeläckaget. Kul va?! Orkar inte, har inte tid för fem öre, men det är bara att laga och se glad ut det.

Pluggningen går segt! Suttit hela dagen, inte kommit någon vart alls. Börjar se mörkt ut. KOM IGEN NU!

Hjääälp!

Allvarligt! Jag orkar inte läsa mer. Jag håller på att somna hela tiden! Hur ska jag göra för att få in det jag läser i huvudet? Nu känns den där tentan inge vidare eller. Hm. Tips tack!
Måste fara bort till Loglady och hämta boken. Måste plugga vidare, MÅSTE läsa ut detta häfte nångongång, 127 sidor, ska det vara så svårt?
Gaaaah! Snart ligger hårtussarna spridda runt mig.

Kim: Sigge är ett kattnamn, din son borde heta typ Sigward eller Sigurt. =)
Angelica: Näe, håller inga direkta hemligheter för dig alls, vissa saker kan man inte prata med varken vänner eller mödrar om. That's life. =)

Helt förstörd!

Pihuu, säger jag bara! Jag svettas av allt jobb jag utfört idag. Har precis blivit klar med min sammanfattning som jag ska lämna in den 4:e Februari. Kan säga att pluggningen började hackigt, körde igång direkt efter att jag varit på OK imorse (fyllde på olja i bilen, ska besiktas imorgon), läste tills jag bara...slocknade. Vaknade igen, fortsatte att läsa, men ögonen var helt förstörda. Har varit skittrött hela dagen, men jag har tragglat iaf. Sedan for jag och köpte mat och efter jag fått i mig maten så gick det mycket bättre. Jag lyckades faktiskt göra klart min studiegruppsuppgift, så nu har jag inte den hängandes på mina axlar iaf, känns mycket bra. Den ska inte vara inlämnad än så jag har fortfarande tid att gå igenom den några gånger till innan jag behöver lämna in den, men å andra sidan vill jag inte överdriva, det är BARA en sammanfattning.

Ja, som sagt... Besiktning imorgon, hoppas det går bra. Orkar inte med mer fel på bilen, har varit massa småsaker som gått mig på nerverna. Som att låsen och tanklocket fryser igen heeeela tiden! Tanklocket lyckas alltid frysa igen när jag har tomt i tanken och står på macken, skitkul! Jag har dock oljat in alla lås och tanklocket, det funkar än så länge, men såklart inte tanklocket, det fryser hela tiden, både själva luckan och locket man snurrar på. Irriterande...
Alla lampor är hela iaf, har testat dom och fyllt på spolarvätska också. Sen vet jag inte, men varje gång jag kör över ett gupp av något slag så liksom låter det skumt. Vet inte vad som kan vara fel, inte stötdämparna iaf...fast jag vet ju inte. Kanske bara inbillar mig...orkar inte!
Näe, nu ska jag se serier...för nu har jag arbetat bra!


Såhär känner jag mig just nu (utan fyllan då förstås).

Utmaning!

Umanad utav Loglady.

10 Första


Första bästa kompis - Sandra Andersson och Johanna Pettersson, vi bodde på samma ställe och våra mammor är polare.

Första bil - En Ford Mondeo.

Första kärlek - Första oj, Tommy Gustafsson i min klass i 4:an, vi var ihop till och från säkert ett år. 

Första husdjur - My God! Vi har haft katter hela mitt liv, dom första var: Sissi, Bubben, Missan och en galen katt jag inte minns namnet på.

Första semester - Öhm, Hede kanske med mamma, pappa, lillebror och Vivekas familj. Vi var inte så rika, är fortfarande inte så rik.

Första jobb - Första riktiga jobb efter gymnasiet var på Posten i Timrå, som brevbärare, sen har jag jobbat ända sedan 15års ålder.

Första köpta skiva - Hehe, Absolute Music 22.

Första piercing - Öronen när jag fyllde 7år, men det räknas inte riktigt.

Första konsert - P.O.D i Stockholm, med min bästa vän Angelica, lillebrorsan och min moster och hennes vän, på den tiden fick jag inte åka någonstans utan vuxna. 

8 senaste

Senaste alkoholdrycken - En PS här hemma när lillebror var och hälsade på.

Senaste bilfärd - Imorse när jag skulle till OK och fylla på olja i bilen.

Senaste filmen du såg - En sjukt jobbig film som heter Friends with money, 1½ timme av mitt liv jag aldrig får tillbaka.

Senast ringda telefonsamtal - Mamma.

Senaste bubbelbadet - Shit! Kanske hemma i vårat badkar (vi har ju bubblor i vattnet, om det räknas), eller så var det med jobbet i Nacksta på Gokartcenter eller vad det heter. 

Senast spelade CD-skiva - Men du, det minns jag inte ens, lyssnar via datorn eller radio, om ens det.

Senaste gången du grät - Hm, jamen det var nog häromdagen när jag såg på serier, säkert Greys Anatomy, det är grymt sorgligt jämt!

Senaste måltiden - Senaste måltiden var frukosten, men jag har fikat bulla och kaffe också.

6 har du någonsin

Dejtat en av dina bästa kompisar - Nope.

Blivit arresterad - Nope!

Blivit kär vid första ögonkastet - Kanske andra ögonkastet...för det hände flera år senare.

Fastnat med blicken i någons urringning - Hm, vet ej.

Sagt att du älskar någon utan att mena det - Öhm, tror inte det...fast när man var yngre visste man inte vad kärlek är satt, det är så mycket mer annorlunda när man är äldre.

Busringt till någon - Loglady, hört talas om #31#? Haha. Många gånger iaf.

7 saker du har på dig

1. Gråa mjukisar
2. Grått linne
3. Grå munkarjacka
4. Vita strumor
5. Svarta trosor
6. Vit BH med prickar i olika färger
7.

6 saker du har gjort idag

1. Varit på OK och fixat oljan
2. Pluggat
3. Somnat
4. Pluggat
5. Fikat
6. Tvättat

5 favoritsaker utan rangordning

1. Datorn
2. Sängen
3. TVn (för att koppla datorn till, så jag kan se serier och film)
4. Diskmaskinen (är djupt tacksam till personen som uppfann den)
5. Tvättmaskinen (är djupt tacksam till personen som uppfann den)

4 personer du kan berätta allt för

1. Patrik (Pat kan jag verkligen berätta ALLT för)
2. Mamma (mamma kan jag berätta nästan exakt allt)
3. Angelica (Angie kan jag berätta nästan exakt allt)3 val

Blått eller rött? Ja, rött om det är en politisk fråga, annars blått.

Sommar eller vinter? Sommar!

Choklad eller chips? Chiiiiips!

2 saker att göra innan du dör

1. Resa till alla ställen jag vill se.
2. Gifta mig!

1 sak du ångrar

Öhm... Ja, att jag rullade pilatesbollen mot Sigge så han blev tvungen att strimla den i bitar.

4 personer du vill ska göra samma blogginlägg

Helldorf
Tiniwini
Teaa
Ejkla


Ordbajsarnas drottning.

Idag har jag beställt böcker till kursen, det blev dyrt. Tror jag ska gå över till lärarfacket istället nu, man får tillbaka på skatten det man lagt ut för böckerna, det känns som en bra idé. Måste bara kolla upp med alla försäkringar jag har genom handels, hur jag ska lägga upp dom.
Undra om jag ska ta en långpromenad eller fara och träna? Vädret verkar bättre nu och jag har inte varit ute på hela veckan. Så kanske jag kan träna med Pernilla när hon mår lite bättre istället... får se hur jag gör.

Har iaf läst igenom dom flesta viktiga papper i helgen angående kursen jag läser. Vi har en uppgift vi ska göra inom våran studiegrupp som verkar hur klurig som helst! Det värsta är att den ska snart vara klar, hua! Får se hur bra jag kommer prestera på den när jag knappt förstår vad jag ska göra. Aja, det löser sig, jag kan vara duktig på att ordbajsa när jag är under press.

Amen jah bah lixoooom, daaah!

Tänkte på en grej som hände på en av mina föreläsningar här i veckan. Vi fick frågan varför folk utvandrade från Sverige på 1900-talet och en tjej svarade sådär spontant "Det var väl nån förintelse och folk blev tvungen att flytta". Alltså först och främst, "Det var väl NÅN förintelse" va? Det var THE förintelse, inte "nån"! Sen var ju inte förintelsen i själva Sverige även om kriget påverkade landet. Ja, det var lite roligt tyckte jag iaf.

Mycket intressanta föreläsningar iaf, några klurigare än andra, men jag hoppas kunna förstå dom när jag läser böckerna. Antar att det kommer bli jobbigt, hårt och många hårtussar runt golven här hemma. BUT I SHELL NOT GIVE UP!

Imorgon ska Patrik laga tjälknul ("tjälknöl", för er som inte vet hur det egentligen stavas) till middag, undrar hur det kommer gå? Förhoppningsvis blir det skitgott!

Jeanette i min studiegrupp tycker jag borde bli svenskalärare istället, rättade i smyg min forskningsmetodikslärare när han sa HAN istället för HONOM, ooooh! Det är väl någon gammal vana sedan man gick skolan.

Hej för idag!

Think before you act!

Idag var en mycket roligare dag än igår. Vi hade föreläsning om skolornas framväxt, så det var ungefär som en historialektion. Intressant och lätt att förstå, för engångs skull! Idag har jag även tagit foto för lärarna, så dom ska kunna se vem jag är, har även fixat passerkort så jag kommer in överallt och bibliotekskort. Imorgon är det kortdag, vi slutar 12, så efter det ska vi först till Dollarstore en snabbis sen hem. Ska på kalas imorgonkväll hos min moster som fyller år.

Nu ska jag röja lite här hemma, har sett förjävligt här ett tag nu, jag har inte haft tid eller ork att ta itu med skiten satt... Nu kör vi!

PS. Min katt Sigge förstörde min nya pilatesboll, han hoppade på den med klorna, suck. Men det var mitt eget fel, jag visste att han var rädd för den, men ändå så la jag bollen framför honom... Jag tänkte inte på konsekvenserna. DS.

Vad är pedagogik?

Oh my god! Det är vad jag har att säga idag. Jag är trött som ett svin alltså, skolan är ett enda flum! Läraren skriver upp frågor som man antar att man ska få svar på ju längre hon föreläser, men icke, inga konkreta svar alls. Antar att vi ska ta reda på det själv eller nåt. Jag är bara ännu mer förvirrad nu, men det löser sig säkert ju längre jag går. Men det är roligt iaf...än så länge.

Jag har inte gjort om misstaget med att glömma ta med lunch iaf, men har inte haft nåt gott med mig ändå, så det hade väl kvittat.

Aja, nog om allt...ska laga något att äta. Hej!

Fattig student.

Nu är jag hemkommen från min allra första skoldag på Universitet. Det gick jättebra, kan tacka Loglady för det. Kände mig ganska lugn faktiskt. Maten smakade skit! OCH dom tog inte kort, så nu blev jag skyldig Loglady en tjuga, så imorgon blir det matlåda, var så säker! Idag var det bara massa information, så inga föreläsningar. Börjar en timme tidigare imorgon, blir kl. 8.15. Huga, så tidigt är inte jag van eller, var nog jobbigt imorse. Det löser sig!

Jahapp, då har man gått och blivit fattig student då. Känns bra!

Vi hörs!

Inge vettigt.

Träning snart.

Igår kom lillebrorsan  hit och sov över. Vi lirade Guitar Hero 4 och Rockband 2 hela natten, tills jag inte orkade mer. Patrik och Fredrik var uppe till 5 tror jag.
Inte så mycket att skriva idag, imorgon börjar skolan iaf. Det blir roligt! Jag tror jag fixat allt nu, så jag ska läsa igenom alla papper en gång till så jag vet vad som gäller.

Vad ska man laga för mat då? Hmmm..tips tack!

Hej svej!

Take a ride on the wild side!

Imorgon är min sista dag på jobbet, sen blir jag fattig student. Nu börjar det bli jobbigt påriktigt! Jag har ju inget att falla tillbaka på om skolan skiter sig, men jag ska inte gå in med den inställningen... JAG KOMMER KLARA DET! Men man är ju lite närvös eftersom det är helt nytt. Kommer säkert inte kunna sova på söndagkväll, jag blir alltid klarvaken när jag är närvös.

Jag har i alla fall bakat en kladdkaka och en ananaspaj som jag ska bjuda arbetskamraterna på istället för jobbig charmtårta. Hoppas dom blir nöjda! Kommer sakna många av dom, men jag lär förmodligen komma och hälsa på då och då. Vill inte tappa kontakten med alla.

I'm home alone. Patrik är hos Christer ikväll, kommer inte hem förrens inatt troligen. Så ska försöka njuta av ensamheten istället för att vänta på att karln ska komma hem. Nu ska jag duscha och lägga mig i sängen och glo på Greek. Grym serie!


It's aaall good.

Alltså, nu är det nära. Jag har nedräkning. Idag fick jag lösenord och krafs till studentportalen, så ska väl fixa det ikväll så det är gjort. Imorgon ska jag nog in på birsta och fixa skolmaterial.

Måste säga att jag är en mästerkock! Idag gjorde jag en magnifik potatis och purjolöksoppa, med vitlöksbröd till. Det är nästan så man får en tår i ögat. Har börjat laga lite må-bättre-mat nu när jag är i full gång med både gymandet och powerwalking. Patrik är snäll och lagar bra mat till oss när det är hans tur med mat, så jag slipper äta bara skit. Så, it's aaaall good!

Var på gymmet imorse, byggde muskler. Gick mycket bra, ska utöka vårat program lite nästa gång. Känns bra som fan nu, gymmat sen i december, så man börjar känna lite muskler komma fram nu. Nu är det bara allt godisfett som ska bort, det är det som är det jobbiga! Fuskar dock lite med godisätandet, tar det successivt, men det är svårt när man är highly addicted.

Hur fasen ska jag hinna se alla serier när jag börjar skolan?! Jag är ju serieoman! Det gäller att prioritera, alltså serier före plugg!

PS. Köket börjar ta sig, blev mycket bra med microbänken, nu fattas bara en ny bänkskiva där. Ska lägga ut bilder senare, när det börjar närma sig slutspurt. DS.


Fortsätter med lite mer från nyår 08.

Nytt kök.

Nu börjar det närma sig. Jag hoppas att jag inte glömt något, ska köpa lite anteckningsblock och en kalender hade jag tänkt. Sen ska jag betala in kåravgiften imorgon. Har skickat in CSN-papperna också, hoppas att det inte dröjer allt för länge.

Idag for jag och Patrik in på IKEA och köpte kök. Japp, nu är det dags att göra om köket. Så några tusenlappar försvann idag på en del utav köket. Vi ska bygga om successivt här, så vi slipper all skit och inget kök i flera veckor. Patrik har redan byggt ihop alla delar, jag byggde två lådor, mer än så fick/hann jag inte göra. Så vi får se när han orkar riva bort microbänken, det är den vi börjar med. Och ja, vi har mätt alla delar och kollat ut vad vi ska köpa, så ni behöver inte oroa er. It's gonna be awesoooome!

Och nu har alla serier börjat igen. Yeeii!

PS. Idag ringde Radiotjänst till mig (det räckte inte med att ringa Patrik), från ett MOBILNUMMER! Va! Snacka om att lura mig totalt. Jag har skrivit på mobilen "Svara ej!" när dom ringer, så jag vet, men nu överrumplade dom mig alltså. Men det gick bra, jag sa samma sak Patrik sa till dom och dom såg att Patrik sagt ifrån sig Radiotjänst satt. Jag tror jag är fri ett tag till...Så länge dom inte kommer och knackar på! Måste hålla utkik. DS.


Nyårsdagen, kl. 6.00.

Nyårsbilder.

Nyår blev grymt lyckat. Alla (ja, nästan alla) var på gott humör, och vi hade superskoj. Christer, Micke och Erik hade gjort ett varsitt quiz åt oss, som vi satt och klurade på. Jag kom etta på Mickes, fyra på Christers och trea på Eriks tror jag.
Dagarna efter nyår har varit tröttsamma, jag har lagt mig rätt sent, men det brukar jag alltid göra, problemet är bara att jag fan sovit ihjäl mig två dagar isträck. Vaknar skräckslagen när jag tittat på klockan, uuuh! Hatar att stiga upp sent, och idag har vi massor att göra.
Aja, bara sju arbetsdagar kvar innan jag gör debut på lärarskolan.

Lite bilder: