Utmanad

Jag blev utmanad av min kompis Veronica, så det är bara att görat!


1 - Hur länge har du bloggat?
Sedan April 2007, så snart fyra år.

2 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Jag har ett feedssystem, så jag slipper gå in på alla hela tiden, då ser man bara vilka som uppdaterat. Men jag följer 19st sammanlagt, men som sagt...jag slipper gå in på alla varje dag.

3 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
Hm, 70% är dagboksbloggar.


4 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Jag vet faktiskt inte, har inte hört någon säga just något om det...det måste jag fråga, eller better yet, ni kan kommentera. Men jag försöker ju skriva med glimten i ögat, det får inte bli för seriöst jämt.


5 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag tänker på att min familj faktiskt läser, så jag skulle inte direkt outa någon person som jag tex. skulle vara förbannad på, eller skriva om pinsamheter som jag skulle få faan för sedan m.m. Så jag tror ändå att jag har vissa gränser.


6 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Jag vill ju självklart ha läsare, annars skulle jag ju kunna lägga ner hela skiten. Men sedan om det är många eller inte, spelar inte så stor roll, jag är glad att det faktiskt är rätt många ändå som läser min meningslösa blogg.


7 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Hm, det vet jag faktiskt inte...många är fega på att kommentera.


8 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?

Ja, det tror jag. Man kanske ska passa sig lite för vad man lägger ut, för det kan ju komma en dag då du får det kastat i ansiktet...tex. om du sökt arbete som något speciellt.


9 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?

Nackdelar kanske kan vara att man lätt kan bli "stämplad", på ett visst sätt. Eller om du som jag skrev ovan, söker ett arbete och dom har information om din blogg, som du kanske skrivit vissa åsikter i m.m. Det finns nog rätt många nackdelar...men jag väljer att se fler fördelar.


10 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Det tror jag nog, kanske om något helt annat, who knows?

Jag utmanar AngelicaVicky och Elin.


Ebbe till veterinären

Det är lite lustigt hur jag tappat bloggintresset nu, med tanke på att jag är ensam hemma. Jag borde vilja blogga mer när Patan inte är hemma, men njää...jag bara jobbar! Jag är ju som sagt inne i en sjudagarsjobb-period, den är slut efter fredagen. Så jag försöker ta vara på min lediga tid och bara göra sådant som jag gillar, typ spela mitt tv-spel och se film och serier. Finns inte så mycket mer tid över sedan.

Fick en tid imorgon till veterinären, eftersom Ebbe kanske är sjuk. Men hon ringde ikväll och avbokade den, pga akut sjukdom i familjen. Så imorgon måste jag beställa akut tid till en ny veterinär, får hoppas på att jag lyckas få en. Som tur är, verkar han inte vara sjuk fysiskt iaf, så det är ju positivt! Jag hoppas att jag bara tagit fel och att han är helt frisk.

Aja, nu ska jag se Californication.


Ebbe blev lite irri när han skulle vara med på kort.

Men han gillade att bli klappad och kliad, så då gick det bättre.

Säljarn

Tjolahopp!

Jag har jobbat både lördag och söndag och idag var det sjukt med folk ute! Jag hann knappt göra något annat än att sitta i kassan! Vi hann knappt på lunch...hua. Jag ska jobba fem dagar till, sedan får jag vara ledig.

Ikväll kommer en bekant hit och ska köpa min garderob, sedan har jag sålt iväg varenda pryl jag hade i sovrummet. Skönt! Mer space om inte annat. Sedan måste jag köpa en fotölj in till sovrummet, som ska stå där garderoben stod. It's gonna be awesooome!

Imorgon måste jag ringa och boka en akuttid till veterinären, jag misstänker att Ebbe kissar blod. Stackarn, men han mår inte dåligt eller så...men vi misstänker att han kan ha fått urinvägsinfektion eller njursten av något slag. Vi får se vad Yvonne säger, men jag hoppas på att jag tror fel och att det bara är mörkt kiss. Men han har aldrig kissat en sådan färg förut...hmm, inte kul!


Älskade Ebbe!

Epic Mickey och vägen dit

Jobbigt det här med Wii'et...
Skulle ju spela Epic Mickey idag hade jag ju tänkt, men efter MYCKET bök och skit fick jag ju äntligen igång spelet...då visade det sig att vi inte hade några nun-chucks till dosorna längre. Ja, det var bara att stänga av och ringa runt till alla vänner och släktingar som vi hade kunnat låna ut dom till. Tillslut skulle jag få låna nun-chucks av Lill-Erik istället, men då skulle jag bli tvungen att vänta tills han slutat jobbet.

Så några timmar senare fick jag äntligen låna TRE nun-chucks, men då visade det sig att vi förmodligen ägde iaf en av dom (kanske två, han var inte säker och inte heller jag), så nu ska vi dela på dom istället...eftersom dom är kusiner så vet vi iaf var vi har dom. Som sagt efter mycket bök och skit, fick jag äntligen köra igång spelet MED nun-chuck denna gång och det är verkligen ett roligt spel! Jag spelade inte så mycket nu ikväll, för jag blev bjuden hem till Elin, så jag gick dit efter en stunds spelande istället.

Tänkte ta och spela här i dagarna istället, imorgon efter jobbet har jag tid över. Nu blir det sova!


Epic Mickey!


Man måste se ut som Musse Pigg också om man ska få den rätta feelingen!


Inte mycket idag

Jag är ledig idag, men imorgon kör jag igång en sjudagars med jobb. Idag ska jag åka med mamma och kanske Moster Bellan till Birsta. Men vad göra tills dess måntro?

Oj, jag har verkligen inget att berätta just nu känner jag. Patrik är ju borta också, så det händer inte så mycket här hemma. Jo, just det...jag fick äntligen hem Epic Mickey. Ett tv-spel som ska vara jävligt roligt, så det måste jag ju testa nu.

Äääh, jag skiner i detta! (Nej, jag stavade inte fel)
Höres!


Epic Mickey

Lillebror i Australien

Jag kom på att jag glömt att skriva här. Sånt händer ju...

Min lillebror har åkt till Australien för att hälsa på tjejen sin, som är där i tre månader. Han ska vara där i fem veckor, jag känner min något avundsjuk. Gratis boende och allt, det ända han betalar är flyg dit och hem. Tänk att få bada i alldeles turkost hav eller surfa! Gaah, jag vill också dit! Men jag ska dit jag också, någon gång i framtiden! Det blir nog ett gemensamt resemål för mig och älsklingen, vi får sätta upp det på sparlistan.

Vi ska förmodligen fara utomlands till hösten igen, men då blir det en all inclusiva eller liknande. Vi tänkte inte fara till något värstingställe nu direkt, det blir senare när vi har mer pengar. Ställen man vill till är ju Japan, Thailand, Australien och USA...så det blir till att spara lite, sen när man fått fast jobb och mer stålar.

Näe, nu ska julen bort!


Lillebror i Australien, nyss ditkommen! (Bild lånad av Belén)

Nya inköp

Vi var iväg på Birsta på förmiddagen och jag satte sprätt på lite stålar. Så nu har jag inhandlat lite mera som jag saknade till sovrummet. Det blev också ett nytt duschdraperi, ett par nya jobbyxor och ett överdrag till våra resårmadrasser (dom är grå, men nu blir det vitt istället).


En ljushållare till vardera sängbord, hittade dom på Boom OCH dessutom
hade jag presentkort.

Två nya blommor, Hemtrevnad och krukor från IKEA. Det behövdes lite grönt!
Det ska upp två tavlor där också, men jag måste bara måla lite först.

En ny blomma här också, jättefin från Buketten och en ny kruka också.
Köpte en likadan till Elin i inflyttningspresent också.

Det ska upp en tavla här också, måste köpa en ram från Åhléns först bara.


Några kronor rikare

Tjena hej!

Sitter och ska mysa till mig nu med massa gotta och film. Tänkte bara slänga in ett hej och berätta att jag sålde sängen och sängborden ikväll, så nu är man lite tätare än innan så att säga. Nu har vi bara byrån och garderoben kvar, för den som är intresserad.

Kanske jag drar och sätter sprätt på stålarna imorgon...who knows?

Trevlig kväll på er allihopa!


"Heej"

Datamys

Tjolahopp!

Idag har jag spenderat hela min dag på jobbet och även inne i stan på utbildning (också jobbet). Kom hem ungefär halv sex ikväll. Det var ett par som var här ikväll och ville titta på sängen, imorgon ska dom ringa om dom vill ha den eller inte. Men det är en till som vill ha sängen, bra med backup! Näe, nu ska jag och bejban mysa ner oss i sängen, med lite vindruvor till mig och brända popcorn till Patan.


Data-Pata och Sååfi myser till!


Farmor på besök

Jag har haft besök utav farmor hela kvällen, så uppdateringen om vardagsrumslampan fick vänta ett slag. Man märker hur mycket man faktiskt saknat farmor, när man väl får sitta och surra och bara vara. Älskar hennes historier från det hon var ung! Jag och Patrik ska åka upp när vädret och vägen har blivit bättre, det längtar jag till. Jag hoppas vi kan få med oss brorsan också.

Men till min ännu nyare lampa, mycket lampor idag...jag har behövt en läslampa till soffan, eftersom jag gillar att sitta där och glo i typ kataloger och läsa böcker och sånt, men det är så jädra dåligt ljus från taklampan och jag blir alldeles rinnig i ögonen när den är på en längre tid. Så jag och Patan tog och beställde en lampa från nya Ellos-katalogen och jädrar vad fin den är!


Perfekt till min hörna i soffan! Visst är den snygg?! Lite gammeldags
med skärmen och vingmuttrarna, blandat med modern design...
Jag gillar den skarpt!

Tack gode gud att Patrik ville dela på kostnaden, för det var ingen billig
lampa direkt, men vi fick 30% rabatt!


Nya lampor

Hallå alla läsare!

Idag har jag faktiskt varit på Birsta här på förmiddagen, men min mor. Jag visste redan vad jag skulle köpa, så det blev en snabbis. Det blev två nya lampor till sovrummet och nöjd som fan är jag också. Nu sitter jag i mitt sovrum (ovanligt?) och dricker min smoothie och ska snart få i mig lite hemgjorda potatisbullar med stekt fläsk, som älsklingen har gjort. Idag är en rätt bra dag! Jag ska snart pallra mig iväg till MiROi och lämna lite papper, det blir dagens prommis också, tar en liten omväg påvägen hem så.


Två nya, en på byrån och en i fönstret. Julen åker i helgen...

Årstid från IKEA.

Också från IKEA, minns inte vad den hette nu.

Vad tycks?

Smoothies

Hallå!

Kolla in vad jag åt till frukost idag,



Köpte hem ingredienser igår, så jag kan göra smoothies till frukost. Bara nyttigheter, men jädrar vad gott det är. Jag gjorde min lite krämigare, typ som en mjukglass, men när man har lite mindre tid på morgonen får man nog göra en "rinnigare", så man kan sluka den direkt. I denna hade jag olika frusna bär, linfrön, solrosfrön och en skvätt vaniljyogurt. Jag har köpt hem en ananas också, men det var slut på bananerna, jag får handla det idag istället. Då kan jag varva mellan tropisk och bärig smoothie.

Idag kommer min farmor och hälsar på också, hon dyker väl upp här snart. Älsklingen han är och kör halkbana idag, hoppas det går bra och att han har kul.

Hörs senare!

Vända om dygnet

Näe hurrni, det går inte bra för mig att vända om dygnet iaf. Idag vaknade jag tolv...TOLV!? Jag blir så less, jag menar okej att jag är nattmänniska, men att vakna mitt på dagen är fan inte okej! Jag ska försöka att vända om dygnet såpass att jag kan kliva upp nio på morgonen iaf, då har jag hela dagen på mig att göra saker, sedan kan jag ändå gå och lägga mig typ tolv. Vi får se hur det går...känns inte bra nu iaf.


Kanske jag håller på att omvandlas till katt? Dom sover ju hela dagarna...

Nya sovrummet

Vi blev precis färdiga med sovrummet! Herregud vad svettigt det var att skruva och dona här. Jag är iaf jättenöjd med resultatet, nu fattas det bara några nya lampor till fönstret och byrån, några tavlor till hyllan ovanför sängen och byrån, sedan tror jag att jag ska köpa två ljushållare till våra sängbord. Just det, PAX-garderoben ska inte stå där i hörnet, där ska en fotölj stå med en golvlampa bakom.

Före:


Efter:

Nya sovrumsmöbler i Hemnes-serien.

Tv'n är upphängd på väggen nu, med kabelgömma i silver/grått.

Ny byrå, där ska det upp en lampa och någon tavla m.m.

Visst blev det snyggt? Jag har återanvänt en gammal Lack-hylla i björk,
som jag målade vit istället. Subwoofern fick precis plats under hyllan.

Nya sängborden, älskar korgen under med böckerna.

Hyllan ovanför är också återanvänd, den var också i björk innan, men jag
tog och målade den vit istället. Jag ska ställa lite mer grejer där sedan.

Nååå, vad tycker ni??


Nu händer det grejer

Nu jädrar händer det grejer här hemma! Patrik och Kenneth for iväg imorse och handlade våra nya sovrumsmöbler, som jag velat ha och sparat till i evigheter nu! Och NU äntligen har jag möblerna, nu är det bara byrån kvar att skruva upp, sedan är det klart! Jag har även två hyllor som ska upp på väggarna, en under tvn och en ovanför sängen. Det kommer bli så fint! Jag ska visa bilder sedan, när allt är fint igen...det är lite kaos just nu, så att säga.

Hörs sedan!

Den sitter uppe

Nu ska jag minsann visa er hur fint det blev med min nya spegel på väggen. Vi håller på att göra om vårat sovrum, så alla ekmöbler ska försvinna och nya vita möbler ska in. Jag ska visa er när allt är klart, så får ni se det stora hela.


Fint va?? Det är inte smuts på spegeln, utan blixten..jag har faktiskt tvättat den.


Långväga besök från Norge

Innan nyårshelgen hade vi finbesök ifrån Norge. Pernilla var hemma och hälsade på, hon tog med sig kusin Lill-Erik också, för old times sake. Vi åt sushi (som vi fortfarande är skyldiga Lill-Erik stålar för) och spelade familjespel och tv-spel. En mysig kväll helt enkelt!


Pernilla!

Lill-Erik!

Perny och André.

André, Sigge och Patrik.

Nyår 2010

Alright! Då var bloggpausen över då. Men det har varit riktigt skönt att inte skriva också...
Då kör vi årets första blogginlägg!

Jag kan starta med att visa lite bilder ifrån nyår, vi blev en hel del roligt folk. Dom flesta bilderna är lånade av Angelica, hon fick roligast bilder, men fick med några bilder från mig också.


Här har vi kvinnan själv!

Jag ser ut som en crazyperson.

Dummar mig med Tea.

Älsklingen kommer med efterrätt (som inte är färdigt än).

Patriks öl, blev en slushie!

Efterrätt, chokladmousse med crisp, kaksmulor, olika bär och daimgrädde.

Issa!

Det spelas ölspel...

Det snackas historier...

Det shotas...

Erik och André smälter maten och laddar för mer ölspel.

Det spelas mer ölspel.

Tea, Fredrik och Angie.

Det sjungs singstar...

Och partajas.

12-slaget, det korkas upp champagne!

Det skålas och röks cigarrer!

Bella firar ordentligt!

Jag firar med mousserande smultronsvin.


Resten av natten/morgonen, kan vi låta vara kvar på datorn. Men kul hade jag och förhoppningsvis alla andra också!