Köket blir fint!

Ett par intensiva dagar med renovering av köket blandat med jobb. Även fast vi alldeles snart är klara med själva köket är det massor med saker kvar, tex. det ska kaklas, det ska upp en ny fläktkåpa, det ska målas om både i taket och på väggarna, det ska köpas ny kyl/frys... OCH sist men inte minst, ska det byggas lite grejer, som jag tror kommer bli riktigt läckert!

Såhär långt har vi kommit just nu iaf (Patrik som byggt och stått i idag):


Patrik hade hunnit klart med nästan hela nedre delen, när jag kom hem från jobbet!

Bänkskivorna matchar golvet, ljus valnöt.

Här har jag fått upp luckorna och lådorna, imorgon kommer diskhon sitta där
den ska, även socklar och handtag.

Skruvade ihop mitt "nya" (begagnade) bord jag fick av vaktmästaren.
Det blev ju skitbra! Kommer dock inte ha dom stolarna, men det lär ni bli
varse om senare.


Ja, som ni ser, har en hel del hänt och imorgon kommer The final touches.
Hej så länge!

Kök-bygge

Idag skulle VVS'arn komma och stänga av vattnet åt oss, men såklart så skulle även det jävlas. Det slutade med att han kommer tillbaka på torsdag och stänger av det, suck. Men det stoppade ju självklart inte oss från att börja med köket ändå. Vi tänkte om och började med överskåpen, som vi tänkt sätta upp sist av allt. Det gick jättebra iaf. Här kommer några bilder, ursäkta röran.


Överskåp!

Vitrinskåp (det blev Ståt istället för Lidingö's vitrinluckor, dom blev för dyra).

Inuti vitrinskåpet, det ska sättas upp spot's i det också.

Hylla brevid den kommande fläkten.

Ja, det tar sig... Mycket kvar dock. Måste hitta ett fint kakel också.


Spenderarbyxor på

Idag har jag varit hemma hos Mor och hjälpt henne att slänga massvis med skrot och sopor på tippen. Vi hann även att hämta takplåt, som hon ska ha på sin nya vedbod som Patan byggt åt henne. Nu har vi jobbat stenhårt hela helgen och idag, så nu kan vi klappa oss själva på axlarna.

Patrik kom hem igår också, så han tog och rev köket, eftersom VVS'arn skulle komma idag och stänga av vattnet. MEN, så ringde VVS'arn och sa att han inte kunde komma idag, utan skulle komma imorgon eftermiddag istället. Så det var ju just typiskt, nu förlorar vi en hel dags arbete. Vi tog och for in och shoppade på Birsta, efter att jag kommit hem istället. Vi hade inga vitrindörrar till köket, så vi tog och köpte dom... Det fick följa med lite andra saker också...


Köpte en munkjacka från Stadium, som jag ska ha när jag tränar bl. a.
Min kompis Vicky har redan en likadan, men jag kunde inte låta bli!

Köpte en ny växt till sovrummet, denna är fake... Växter vill inte överleva
i vårat sovrum, om dom inte står i fönstret.

Nya fake-växter här med!


Stuff is happening!

Tjena hej!

Nu har det börjat hänt lite grejer här hemma... Spännande!
Såg lite film

Såg precis No Strings Attached, med Ashton Kutcher och Natalie Portman. Den var lättsam och rolig, så vill man se en enkel komedi med romans i, är den helt klart sevärd.

Jag har sådan sjuk träningsvärk att det är inte sant, haha! Härligt att man gav något igår, med andra ord. Imorgon ska jag hem till mor och hjälpa till att bära virke, så då lär det kännas lite när vi är klara. Sen är det snart dags för Patan och lillebror att sätta upp resten av fasaden hos mamma.

Näe, nu ska jag ta och läsa lite i Twilightgudien innan jag ska sova.


Godnatt på er då! Skål på er andra!

Regnsmatter

Det var så skönt att somna igårkväll, regnet smattrade på fönsterblecket och det ljudet tycker jag är så himla härligt! Ebbe sov brevid också, så det blev inte sämre precis.

Patan är fortfarande borta, vi vet inte riktigt när han ska komma hem heller, men det återstår att se. Förhoppningsvis hinner han tjäna lite stålars iaf. Han är inte och bygger tält denna gång, utan är med MITAB och sanerar, vilket är ett mindre krävande jobb rent fysiskt. Det som är jobbigt är ju att han måste stå i typ 50graders hetta i ett litet utrymme ibland, när han sanerar... Men dom får byta av varandra, när dom inte pallar mer. Sedan står dom och håller koll på läget utanför.

Näe, nu borde jag äta faktiskt... Så jag kommer igång med dagen, tänkte försöka damma lite på möblerna idag, det hann jag inte igår.


Patan och Sigge myser.

Nya bänkskivorna

Tänkte ge ett litet smakprov på vårat kök, som kommer bli så himla fint när det är klart. Jag har fuskat och satt dit en utav våra bänkskivor, för att se hur det skulle se ut. Sketafint tycker jag!


Fin bänkskiva or what?! Har även hittat det perfekta kaklet också, hoppas
bara det inte är för dyrt. Blir även ny micro, kylfrys och fläktkåpa innan
det är klart. Ja, sedan ska vi måla om också... Hehe.


Sjuk?

Jag tror jag börjar bli förkyld, känner mig lite rispig i halsen och det ömmar i näsan, det brukar vara mina symptom innan jag ska bli förkyld. Sedan är ju typ alla på jobbet förkylda just nu, eller har varit... Så det sprids runt, jag är den enda som inte varit sjuk än. Dock har jag inte blivit sjuk än och det kan ju faktiskt gå tillbaka, så jag ska inte måla fan på väggen, så att säga. Det blir ändå stenhård träning ikväll!

Jag slutade tidigt från jobbet och då passade jag på att använda min energi, till att röja här hemma. Har tvättat, diskat, kört diskmaskin, rengjort toan, röjt upp, plockat undan alla vinterskor, jackor, mössor och vantar. Ska försöka putsa fönstrena någon dag också, så jag kan få upp sommargardinerna.

Nu väntar jag på att fläskpannkakan ska bli färdig, jag är vrååålhungrig!
Svärmors recept!

I'm on a roll

Vi kör ett till, medan I'm on a roll, so to speak.

Tänkte bara visa min väldigt sköna tisdagsdag. Intog lite god frukost på ballen, med Twilightguiden i högsta högg. Så där satt en annan och jäste ett par timmar, innan man begav sig till jobbet. Riktigt nice!

Det enda jag blev lite irriterad över var att när jag burit ut tallriken på ballis och skulle in och hämta en grej, tror ni inte att Ebbe och Sigge var där och försökte stjäla min kalkon! Jag kom precis ut när Ebbe stod med en kalkonbit i munnen... Han har varit olydig hela dagen, när jag kom hem från jobbet och skulle laga mat, så hade jag lagt varorna på spisen, där det bl. a låg en purjolök. Jag hade bara gått in i sovrummet fram och tillbaka, när jag hör något dunsa ifrån köket. När jag kommer dit, så har Ebbe hoppat upp på spisen och TAGIT purjolöken och slitit ner den på golvet! Alltså, what is up?! Dom har mat så det räcker och blir över... Gamar!

Story of my life!


Frukost och min Twilightguide.

Inte helt fel med frukt och kalkon.

Jäsarn'... Smörjde in mig med solskyddsfaktor också, just to be on the safeside.


I'm back... Or am I?

Tjennaaa!

Nu var det ett tag sedan sist va? Tog en lång och skön bloggpaus. Kanske är jag tillbaka, who knows? Det enda jag vet är att jag har lust att skriva lite. This is what's going on...

Vikarierar för Vicky på jobbet 50%, men det blir alltid lite extra utöver det. Ska sommarjobba 50% också, så jag har iaf jobb fram till september, vilket behövs! Jag har även gått ur Arbetsförmedlingen tillfälligt, för att spara mina dagar i ungdomsgarantin... För sämre tider, så att säga.

Men det allra roligaste är att jag faktiskt ska ta och börja plugga igen! Denna gång till något jag bara drömt om, men nu vågat ta steget ut. Förhoppningsvis får jag börja köra igång efter den 15:e maj. Mer om det när det har kört igång... Men jag är excited!

En till rolig grej är att vi äntligen fått våra bänkskivor, så när Patrik kommer tillbaka från jobb kör vi igång direkt med köket! Nu jädrar ska det renoveras om!


Skitfult!


Såhär såg köket ut från början... Vi har dock gjort om halva köket
redan, men har fått satt stopp då vi fick jävligt ont om pengar helt enkelt.
Men nu är vi igång igen, skam den som ger sig. Vi har också bytt golvet.