Aj som fan!

Hoho!
Alltså, träningsvärken jag har nu, den är fan inte nådig. Men det är ju skönt samtidigt, så man vet att man gett något. Jag och Annlo körde Ass n legs igår och för att inte bli allt för stel så körde jag ett pass som heter Hopp och Boll ikväll, vilket är hopprep och bollövningar. Aj aj aj, det är allt jag kan säga! Mina ben är helt stela sedan gårdagen och göra en massa hoppövningar gjorde ju inte saken bättre direkt. Nu är det iaf gjort och det känns skönt! Imorgon blir det en vilodag och även Patriks lillebrors kalas, så det blir ännu en frestelse att stå emot.
 
Jag längtar efter julen, så jag tog och gjorde mig en stor kopp julte och tände alla ljus här hemma, mysstämning deluxe! Jag har även börjat handla lite julklappar, så nu är man på gång. Svårast är ju såklart min egen man. Han äger allt! Vi får se vad jag kan luska ut åt honom...
 
Jaja, vi hörs!
 
 

Hyllning till noll kalori-sås

Alltså, jag kör ju på diet just nu, som ni vet. Med den dieten innebär det att jag inte får äta socker eller fett i mängder. Det betyder såklart ingen sås till maten... Förutom kvarg. Jag kan ju säga på en gång att kvarg smakar ju inte okej. Det går att få ner om man äter det i smoothies eller typ blandar med bär för att göra "sylt" på morgonen. Men att göra sås på det smakar gamnacke.
 
Jag frågade härom dagen min kära vän Cickis om det inte finns någon sås man kan ha till maten, för att jag är less på all kvarg. Då visade hon mig "noll kalori-sås", mitt liv är nu så mycket lättare att leva!
 
Jag har gjort matlådor med 150g ryggbiff, utan fettkappan då förstås. Till det hade jag en sås som heter Southwestern BBQ Sauce och den smakar helt fantastiskt gott! Precis som att ha en vanlig BBQ-sås till. Hon varnade mig innan och berättade att dom smakar inte så himla mycket "god sås", men allvarligt, jag skulle lätt kunna äta denna som vanlig sås. Så tusen tack för att du introducerade mig till noll kalori-såsernas värld Cickis.
 
Denna sås kommer rädda många måltider hädanefter. Ska köpa på mig några fler smaker också.

Biggest Loser Vecka 2

Tjo!
 
Igår hade vi ny invägning, för vecka 2. Den gick inte alls så bra, som jag hoppats. Vikten stod nämligen still och jag som varit stenhård med kosten. Jag hade dock förlorat mer i centimeter runt midjan och magen, vilket kändes bra. Det betyder att det händer saker ändå. Förra veckan blev det även bara två träningspass, så jag antar att det spelade ganska stor roll också, men denna vecka kör jag hårdare än någonsin, så hoppas det ger bättre resultat. Vi får se!
 
Vecka 2 Biggest Loser-tävling

Vikt: Ingen förändring
Midjan: - 2 cm, Sammanlagt i midjan: - 5 cm
Magen: - 4 cm, Sammanlagt på magen: - 6 cm
 
Mätningarna gjorde jag hemma idag, för att jag kände mig otroligt svullen igår, vilket jag också var, mycket vätska i kroppen. Men nu känner jag mig tightare igen, så där var det bra framsteg iaf!
 
Igår tränade jag tre pass på raken, för första gången! Det var sjukt jobbigt men faktiskt riktigt peppande! Jag kände aldrig att jag ville ge upp, utan man bara körde på. Riktigt skoj och träningsvärken är ett faktum. Ikväll blir det två pass med Annlo, vi ska köra kondition en halvtimme och Ass n legs en halvtimme, så det kommer kännas i benen på onsdag. Ska förövrigt prova ett pass som heter Hopp och Boll på onsdag, lycka till säger jag! Man ska hoppa hopprep som en idiot... Jag tror att mina stackars stockar till ben kommer vara helt knäckta.
 
Jaja, nu ska jag äta och sedan plugga!
Vi hörs!
 
Jag tycker iaf att mina armar har biffat på sig lite nu, så nu kan jag nog ta Patrik i armbrytning.
 
 
 
 

Fifty shades of grey = Svensk höst

Hej hej i detta ruskväder!
 
Ja, hurrni... Jag vet inte ja, men att älska hösten som vissa säger att dom gör, det förstår jag mig inte på för fem öre. Jag menar, det är kallt och jävligt, det blåser storm och regnar mellan varven. Vi har ca tre-fem soldagar under hösten och har vi tur är någon av dom när löven faktiskt sitter kvar på träden. Men jag menar, kolla ut... Det är såhär svenska hösten är, inget att hurra över tycker jag. Hua!
 
Kom knappt upp idag igen, för att kroppen tror att det är natt ute, då det är så mörkt ute. Ebbe har t o m sovit bort hela dagen, han ligger fortfarande helt däckad här i soffan, som en liten boll. Själv har jag faktiskt pluggat, hör och häpna! Det går inte fort vill jag lova, men det går iaf framåt. Nu har jag bara två uppgifter kvar på denna kurs, sedan är det bara tre kurser kvar och examensprojekt. Pust och stön!
 
Jag var på bio igår med Issa och Vicky, vi såg Annabelle. Tyvärr så hängde jag inte med i filmen så mycket, eftersom det satt en jävla massa ungar där (och vuxna för den delen), som inte visste vad respekt för andra betyder. Jag betalar liksom för att gå på bio och njuta av en bra film, istället så sitter folk och pratar i helt vanligt tonläge, skrattar ashögt, skriker "roliga" kommentarer så fort något händer... Jag fattar inte vad vitsen är med att betala in sig på en film och sedan inte ens bry sig om filmen?! Jag blir så jävulskt förbannad! Jag hoppas verkligen att SF tar tag i detta, för det här är ett stort problem! Man ska måsta vänta i över en månad för att kunna se en biofilm ostört, det är förjävligt. Så ja, vad säger man... Vakter i biosalongerna kanske?
 
Det var för övrigt första gången i mitt liv som jag inte åt något onyttigt till en film, jag drack en halv Pepsi Max och åt lite Berry Boost från Renée Voltaire, inte så mycket att hurra för måste jag säga... Men vafan! Jag klarade den frestelsen också och när jag kom hem unnade jag mig ett glas rödvin och gottade mig i Scandal istället, blev faktiskt på lite bättre humör efter det. Hoppas ni hade en bättre kväll än mig?
 
Nu ska jag göra i ordning lite kvargdipp och välja en film som jag och min make ska titta på ikväll. Vi hörs!
 
Ja, ofixad och jävlig, men det får ni stå ut med!

Några bilder från bröllopet

Hej hopp!
 
Kan nog vara en av världens gråigaste och tristaste dagar hittills?! Jag vaknade nästan inte idag! Sjukt trött dessutom.
 
Jag skulle ju försöka blogga lite igen, det går fan inte bra alltså! Men eftersom några väntat på fina bilder från bröllopet, kan jag väl lägga ut några favoriter. Håll till godo!
 
 
Fotograf: Tina Skiöld

Biggest Loser-upplägget

Hej allesammans!
 
Det var ett tag sedan sist! Jag är numera en gift kvinna. Jag tänkte jag skulle försöka dedikera ett inlägg senare med lite bilder och sådär. Vi hade en fantastisk dag med mycket kärlek och härliga människor runt om kring oss.
 
Men nog om det nu... Vad som hänt efter bröllopet är att jag och några från jobbet inlett en Biggest Loser-tävling, vilket går ut på att vi ska gå ner så mycket som möjligt av vår kroppsprocent tills första december. Det är sammanlagt 7 hela veckor vi har på oss, 6 veckor om man räknar den första som redan gått. Vi är fyra stycken från jobbet, som lagt in pengar som en av oss sedan vinner. Så det är en kul motivation, för en tjej som aldrig känner sig motiverad, men alltid klagar på att man "let go".
 
Min taktik är iaf att äta var tredje timme, 1500kcal per dag och träning på det. Jag väger alltså all min mat. I mina måltider ingår både fett och kolhydrater, men väldigt lite. Såhär kan en dag se ut:
 
Frukost:
Havregrynsgröt på 1 dl havregryn. Lättmjölk ca 1,5 dl. 80g hallon som jag blandar med en klick kvarg och lite stevia. En frukost brukar ligga på ca 300kcal give or take.
 
Mellis:
Oftast en smoothie eller lufttorkad skinka, det ska iaf vara proteinrikt här. Smoothie består utav 60g frusna bär, 100g kvarg, ½ dl naturell lätt yougurt och stevia. Äter jag skinka är det ca 80g, man får försöka räkna ut själv. Det ska vara på ca 150kcal give or take.
 
Lunch:
150g protein (kött 10% fett, fisk, kyckling), 100g om det är lax, till det 100g grönsaker, och 25g okokt ris/pasta etc eller 70g om det är potatis. På dessa ingredienser gör jag då någon slags maträtt, just idag har jag gjort lådor på tonfisksås med pasta till. Då grönsakerna är i såsen. Krossade tomater är en räddning om man vill ha sås. Här är kcal på ca 350 give or take.
 
Mellis:
Samma som ovan. Samma kcal.
 
Middag:
Samma kcal som lunch och samma princip. Oftast har jag gjort matlådor för både lunch och middag, så det kan bli samma mat ibland, men oftast gör jag två maträtter och tar en till lunch och en till middag, alltså 8 lådor för fyra dagar framåt, då håller dom i kylen och jag slipper frysa in.
 
Sedan kan man äta kvällsmål också om man haft en tidig dag, då är det ren protein typ keso eller kvarg, skinka eller tonfisk... Ja whatever. På ca 100kcal give or take.
 
Typ så ser mitt matschema ut iaf, det är meckigt att väga och man måste verkligen planera! Men gud så skönt att slippa laga mat varje dag! Och, det bästa av allt, det funkar verkligen om man vill gå ner i vikt. Detta matschema på 1500kcal är baserat på att man tränar 1 timme om dagen också, men jag tränar ca 4-5 ggr i veckan och det funkar. Konceptet är Fitnessfightens, så vill man prova det är det bara att anmäla sig till World of shape, grymt bra upplägg.
 
Japp, så var det med det. Vi hörs närmare med lite bilder och sådär från bröllopet.
Må gott!