Mammas nya sovrum

Tjena!
 
Jahapp, då försvann denna helg lika snabbt som den kom. Vad är det med tiden?!
 
I vilket fall som helst, så har jag spenderat min helg hos mamma... I fredags hälsade jag på. Igår var jag där och hängde hela dagen, för att jag hade tråkigt medan Patrik låg och sov. Idag var jag där och hjälpte mamma att möblera hennes nya sovrum. Det blev så jädra snyggt! Hon är inte riktigt klar än, tavlor ska hängas upp och några hyllor ska upp. Det kommer bli sjukt bra!
 
Det är alltid lika kul att få träna på att inreda. Man får ta chansen när den kommer helt enkelt. Såhär blev det iaf:
 
Lillebrorsan och Patrik har gipsat väggar och byggt för en garderob. Sedan har brorsan spacklat, målat och tapetserat. Taket var furu förut.
 
Såhär blev det när vi möblerat. Mobilbilder, håll till godo. Sen ska det upp gardiner, tavlor och några hyllor på en vägg, så det blir lite som en bokhyllevägg. Kablarna ska också klamras fast. Kommer bli fint!
 
 

Bröllopsklänning

Tjoho!
 
Idag är en toppendag, inte av någon speciell anledning, utan för att solen skiner och mitt humör är glatt.
 
Jag kom precis hem från gymmet, så nu är jag alldeles svettig, men nyäten. Ska strax hoppa i duschen. Dagen har gått supersnabbt! Jag jobbade 8-12 och sedan for jag hem till mamma en sväng. Sedan hem och laga mat, heja på Bejban som klev upp då (han är riktigt dålig i halsen, han låter som att han svalt ett paket cigaretter) och sedan till gymmet och träna, hem igen och pussa Patan hejdå, då han får på jobbet. Så ja, ett i ett kan man säga.
 
Men nu hurrni, nu har jag tagit helg! Däremot ska jag verkligen försöka att inte äta upp alla framsteg jag gjort denna vecka, genom att svulla chips hela helgen... Lycka till med andra ord!
 
Nytt på bröllopsfronten:
Jag har idag beställt min klänning, efter mycket mailande fram och tillbaka för att få den exakt som jag vill ha den. Den är såååå jädra snygg! Jag orkar inte, fäller en digital tår för att den är så fin! Haha!
Hm, vad mer? Har jag sagt att jag köpt ett halsband? Jag minns inte... Det har jag iaf gjort. Längtar till Sthlms-resan, då vi ska kika en del på bröllopskläder m.m. Kommer bli så himla skoj!
 
Jaja, nu ska jag hoppa i duschen och jag tror jag ska plugga lite också, jag har så himla lite kvar på kursen så måste göra klart så kan jag posta den sen.
Ha en fin kväll kompisar! PS. Jag gillar när ni kommenterar, hähä!
 
Svettig och äcklig, men den bju jag på serru! Trevlig helg!

Tacksamhets-tisdag blir alltid på onsdag

Hallå igen!
 
Nu har jag varit på jobbet och det strulade rätt så mycket under stängningen, så det var trist!
 
Men nu var det inte det jag skulle prata om, utan tacksamhet. Att skriva ner vad man är tacksam för, tycker jag gör det mer uppmärksammat i sitt eget huvud. Oftast glömmer man bort att vara tacksam och istället bara ta för givet. Så genom att jag skriver ner det, så kommer jag ihåg att tänka på det oftare.
 
Jag känner tacksamhet för att:
 
- Jag hittade min stora kärlek när jag endast var 16 (skulle fylla 17), älskar honom mer och mer för varje år som går. Häftigt att leva nästan hela livet tillsammans.
- Jag inte har dragit på mig några lån (förutom CSN), vi sparar till allt vi vill ha/köpa som t ex bröllop, bil, lägenhet m.m. Hus kommer vi dock måsta ta lån på, för så rik är jag inte, haha!
- Mamma betalade mitt körkort och att jag tog det när jag fyllde 18. Har kompisar som inte tagit det än, ju äldre man blir desto krångligare blir det att ta det.
 
Ja, idag blev det lite blandade grejer, men det är sånt jag kommer på och allt är värt att ta upp.
 
Asgammal bild :D
 

Jädrans kost

Eyyy!
 
Jag hoppar in här och skriver lite innan jag börjar jobba.
 
Jag glömde såklart att skriva mitt tacksamhetsinlägg igår, så det får bli ett ikväll istället. Titta in då, så får ni läsa vad jag känner och tycker just nu.
 
Igår blev det en timmes spinning på kvällen, jag promenerade dit och hem dessutom. Som tur var, så var det kanonväder och varmt ute. Inga problem helt enkelt. Jag försöker vara lite mer strikt nu med att inte stoppa i mig en massa godsaker i onödan nu, dock slinker det ner en kaka när jag dricker kaffe, men so be it! Jag behöver ju inte äta varje gång, men ibland så. Men jag har lagat matlådor för hela veckan och äter mellis nu. Så, jag ska verkligen kämpa nu, jag vill ju gå ner några kilo till sommaren, men i slow motion, så jag får behålla vikten. Värst är jag med helgerna, vet inte hur jag kan få bättre disciplin?! Tips mottages gärna! Och jag försöker alltid att "bara" ha en dag jag får äta, men det har aldrig funkat! Så vette fan hur jag ska lyckas...
Kanske ska säga att jag tränar minst fyra gånger i veckan och har gjort det sen i januari, men kosten sitter inte än, så det blir liksom plus, minus, noll...
 
Jaja, nu ska jag gå till jobbet. Hörs ikväll!
 
Bild från Instagram, godaste melliset just nu! Med lite vaniljkvarg till blir det ännu godare.

Fin helg

Hoho!

Helgen försvann lika fort som den kom. Men, den har varit härlig!Igår vaknade jag i tid och åkte ner på gymmet och körde ett spinningpass. Så skönt att få det gjort. Sedan åkte vi hem till mojjan, hon hjälpte mig med måtten till min bröllopsklänning.

 

Jag och Patan åt god middag och tittade på Naruto hela kvällen. Hur skön dag som helst! Idag firar vi 11 år tillsammans, men vi tänkte fira det när vi åker till Stockholm istället.

 

Vi var till Isadora som fyller 2 år idag och firade henne istället. Lillskiten börjar bli storskit. Hon fick ett verktygsbälte med lite boschverktyg, så hon kan hjälpa Patrik skruva ihop möbler och annat viktigt.

 

Nu väntar jag på mat, håller på att hungra ihjäl. Hörs då!

 

Patan väntar på att få se One Piece med sin bror och kusin.
 
 

Den eviga besvikelsen

Tjena!
 
Då var denna jobbvecka slut och jag har tagit helg igen. Mycket skönt, men tycker ändå tiden går för fort nu. Jag har hört att ju äldre man blir, desto snabbare går tiden. Earth, how are you doing that?!
 
En sak som jag aldrig lyckas lära mig är att... Varje år ser jag fram emot att se hur mycket jag ska få tillbaka på skatten och varje år blir jag sååååå besviken för att jag, antingen får betala eller så får jag inte tillbaka en spänn. I år var inget undantag! Jag hade stora förhoppningar på att få tillbaka pengar, "I år är året, då jag ska få pengar!"... Jag laddade ner appen. Jag öppnade appen. Jag tröck på knappen för att få se saldot. Besvikelsen, när jag såg att det stod "att få tillbaka, 10kr". Ameeeeeeeeeen, WHYYYY?! Ja, jag får ju vara glad för att jag varken behövde betala tillbaka eller att jag betalat för mycket skatt i år. Satteee...
 
Jaja, jag har nyss druckit en Baileys coffee och nu väntar jag på att älsklingen och brollan hans ska spela klart ett spel, så vi kan titta på Attack on Titans tillsammans.
 
Ha en fin kväll och helg vänner!
 
Bjuppar på ännu en gammal goding. Den här dåren ska jag gifta mig med i sommar!

Tacksamhet på en onsdag

Halloooj!
 
Igår blev det inget inlägg tyvärr, jag hade fullt upp med pluggning hela dagen och sedan jobb på kvällen. Sedan tittade jag och bejban på Naruto tills jag somnade. Så idag är jag pigg och glad kex choklad! Vaknade innan nio!
 
Igår skulle jag ju skriva tacksamhetsinlägget, som Mikka introducerat mig för. Så det kommer nu istället.
 
Mina feelings of gratitude för denna vecka som varit är:
 
- Min kära mor, som har lyssnat när jag gnällt lite (jag jobbar hårt på min inställning till saker och ting, men ibland kommer verkligheten ikapp en)
- En simpel sak som att Patrik lagade mat när jag var i väg och tränade, så det fanns mat klart när jag kom hem! Så snällt, när det egentligen var jag som skulle laga mat! Love you!
- Också en simpel sak, men att få hjälp med plugget av min lillebror som är målare till yrket. Jag kan alltid ringa och fråga saker som hör till den biten och han hjälper mig alltid! Tack brorsan!
 
Så denna gång blev det bara några vardagssaker, men väldigt uppskattat!
 
Nu ska jag carpa lite diem, vi hörs!
 
Jag bjuppar på en gammal bild från 2011, Thailand. Längtar verkligen till en ny resa... Bröllopsresan till Japan!
 

Ja, det är mitt fel...

Hello!
 
Okej, I may have jinxed it! Bara för att jag skrev att det var snö nyss och nu är det bart på marken, så får vi snöstorm (okej, nu tog jag i) och vinter igen. Jaja, det smälter fort.
 
Idag började jag jobba tidigt, men som tur var så somnade jag innan tio igårkväll, så det kändes skönt att man fick sova. Blev ett spinning- och corepass på kvällen också, sedan lite plugg.
 
Nu längtar jag jättemycket tills att vi ska fara till Stockholm, det ska verkligen bli skönt att åka iväg bara jag och Pati. Det kommer bara bli en mysresa. Vi firar ju 11 år tillsammans nu på söndag, så resan blir vår present till oss själva. Hoppas vi hittar något skoj till bröllopet, Patriks kläder är inte köpta än, så det kan man ju kika på. Finns ju mycket bättre äffärer där än här. Kuuul!
 
Tips på affärer vi borde besöka!
 
Godnatt på er!
 
Sov så gott!
 
 

Tröööött

Hej!
 
Okej, hjälp! Hur trött får man vara?! Jag vaknade relativt tidigt och kände mig väldigt pigg, sen slog det bara till! Trötthet deluuuux!
 
Jag har bara slappat och åter slappat, går inte att göra annat. Snart ska vi få besök, sedan ska jag dra och träna. Jag hoppas verkligen jag piggar på mig då, för vi ska få mer besök på kvällen. Vi ska äta hemgjorda langos och slappa lite mera. Ja, sen är den här helgen över, tiden går för fort alltså!
 
Nu har jag inte tid mera, vi hörs!
 
Nyss såg det ut såhär, men nu är det ingen snö och sommaren är snart här!
 Time flies!

Kalasdag

Tjolahopp!
 
Idag har det varit kalasdag för Patan. Min familj och André var här efter lunch och efter det kom Angelica, Jonas, Birger och Christer. Sedan kom Mikka, André (hennes karl) och Vicky och hälsade på. Mycket fika, tur jag var ner och körde spinning imorse, haha!
 
Nu är jag lämnad ensam åt mitt öde! Patrik gick till André (hans bror) och jag blev inte bjuden. Så här sitter jag...
Tänkte väl se någon film eller serie och äta chips. Gud vad jag längtar tills Game of Thrones kör igång igen! Jag måste börja läsa dom böckerna, dom är huuuur tjocka som helst! Precis min typ av bokstorlek, älskar tjocka böcker!
 
Jaja, slut på kalasdagen!
 
Ensam, ful och dum...
 
 
 
 
 
 
 
 

Städ- och bakdag

Hallelåja!
 
Idag är man ledig, superskööönt!
Jag var duktig och tog med lite gamla flaskor, ner på returstationen. Måste verkligen bli bättre på att använda mig av returstationen, inte så att det är grymt långt direkt.
 
Idag har det i alla fall varit städ- och bakdag. Förut gick tvättmaskinen, samtidigt som jag höll på att baka citron- och lakritsbeskvier. Efter det for jag och tränade lite och sedan kom FJ och Christina med hamburgermiddag från Inez. Nu har jag precis bakat snickerskakor, men chokladen som man toppar med räckte ju för fan inte! Så imorgon måste jag slänga på lite till, irriterande! Varför skriver dom alltid ut för lite av allt i recepten?!
 
Patan bakade iaf nougatrutor och sedan blir det även en äppelkaka. Vi är duktiga denna gång och har gjort laktosfritt fika.
 
Matbloggsbild med fina närbilder (dock lite gula, hittade inte var man fick in mer blått i bilden, men jaja.)
 Hur det ser ut IRL när man bakat... Oy vey!
 
 
 

Solig och varm dag

Hej på er!
 
Idag är en sjukt varm och skön dag! Jag köpte lite blommor igår från jobbet och fick några buketter tulpaner, som verkligen gjorde mig på glatt humör när jag klev upp!
 
På morgonen var jag tvungen att gå upp på affären (vilket jag ogillar) för att köpa tillbehör till frullen, så jag passade även på att posta en kurs, som jag inte postat iväg än. Skön känsla när man äntligen skickat iväg den. Jag hade inte kopierat arbetet, så den har fått ligga ett tag.
 
Idag är sista jobbdagen för veckan, sedan är jag ledig i tre dagar. Det blir perfekt, för Patan har kalas på lördag och då hinner man med alla bestyren dagen innan.
 
Det här blev ett rätt trist inlägg, men bättre ett trist än inget alls. Nu ska jag plugga vidare!

Ha en fin dag!
 
 
Pigga tulpaner! Vilken skillnad på ljuset från solsidan till skuggsidan, varmt och kallt! :D
 
 

Bröllpshåret

Tjena hejsan!
 
Sovmorgonsvecka, inte mig emot! Men jag har vaknat relativt tidigt ändå varje dag, så det känns svinbra! Det är våren som piggat upp mig, I love it! Solen som lyst med sin frånvaro hela hösten-vintern och nu äntligen tittar den fram.
 
Jag har hittat en tjej som ska fixa mitt hår nu, på bröllopsdagen, som jag känner till sedan innan. Hon skickade en bild till mig, där hon övat på frisyren jag vill ha. Såg jättefint ut och då hade hon bara slarvat ihop den, så jag tror detta kommer bli väldigt bra.
 
Nu ska jag väcka karln och äta lite. Vi hörs!
 
Ha en bra dag!
 
Ebbe hälsar till er!
 

Tacksamhet

Hey hoo!
 
Idag har jag inte varit på det bästaste av humör, men det gick till sig när jag kom hem igen, efter jobbet.
 
Mikkalainen skrev ett kul inlägg, eller rättare sagt ett kul tema, som jag tänkte stjäla lite. Det handlar om att skriva vad man är tacksam för, då man sällan expressar sina feelings of gratitude så att säga. Så jag tänkte att jag kan ju skriva några punkter vad jag känner såhär spontant tacksamhet för.
 
Jag är tacksam för:
 
- Min älskade karl, som jag äntligen ska få gifta mig med och planera en framtid med. (Helt sjukt att JAG ska gifta mig?! Kunde jag aldrig tro!)
- Min lilla familj (mamma och bror), som trots våra brister och bråk alltid finns där för varandra och älskar varandra mer än allt!
- Mina fina vänner, som lyssnar och stöttar när man behöver det som mest!
- Att Ebbe lever och mår bra, jag saknar Sigge så mycket!
- Att jag har ett jobb med roliga arbetskamrater, trots att jobbet i sig inte alltid är det roligaste.
- Att jag, trots halvtidsjobb, ändå har råd att äga min egen lägenhet och ändå ha bra ekonomi.
 
Det var det för idag, Mikka skrev att hon skulle försöka skriva en lista varje vecka. Kanske jag också kan komma ihåg det?
 
Sovgott!
 
I miss you so much Sigge!
 Mammas snygging, ska pussa och krama dig nu!
 

Mysmåndag

Tjo!

Vilket härligt vårväder vi fick idag också! Jag spenderade dagen med att plugga och sedan for jag på jobbet.

När jag kom hem hade Pati lagat tacos och snart ska vi mysa ner oss i soffan, med vin och ost. Har inte blivit mycket mysning på senare tid, då han jobbar mycket nätter. Så nu blir det film (Frozen) och götta. Och ja-aa, jag vet att det är måndag, men så blev det idag.

Ha en trevlig kväll!





Nytt i köket

Tjena hejsan!
 
Veckorna springer iväg, som vanligt! Jag har jobbat långlördag och ledig söndagen, så igår passade jag på att hälsa på mojjan ute i Bandsjön. Skithärligt väder, varmt och vårigt!
 
När jag kom hem så körde jag fast-cooking (jag har insett att jag skulle kunna vara med i Mästerkock, just för att jag är så satans snabb när jag har bråttom att laga mat, haha!) till karln som skulle på jobbet. Sedan tog jag tag i något jag tänk många gånger, men inte orkat... Nämligen att sy nya överdrag till köksbänkarna. Jag hade redan köpt tyg, som skulle kunna vara lite mer lättmatchat, så det var bara att ta tjuren vid hornen.
 
Men fort gick det (och ja, jag har fuskat lite här och där, men sån är jag) och det blev fint! Så nu kan jag ha vilka kuddar och gardiner jag vill, just för att det blev ett mörkgrått tyg. Så det känns bra!
 
Nu ska jag fika lite och sedan plugga innan jobbet.
 
Färgglatt of course!
Just nu är köket grått, vitt och färgglatt.
 

Weekend i Sthlm

Tjena!
 
Idag råkade jag sova lääänge, vaknade kring kvart över elva, hua! Patrik hade dragit ner persiennen, så min hjärna trodde att det var natt.
 
Igår bokade vi en liten tripp till Stockholm, som vi ska göra i April. Egentligen skulle vi hälsa på Lill-Erik och Mary, men såklart så är det helt omöjligt att timea in våra scheman... Bättre lycka nästa gång! I vilket fall som helst, har jag fått en White Guide-upplevelse när jag fyllde år förra året, men vi har inte hunnit använda den än. Så nu äntligen bokade vi in ett restaurangbesök i Stockholm. Vi ska bo mitt i city, så det ska bli skönt! Nära tågstationen, nära restaurangen, nära shopping... Ja, det kommer bli grymt! Bokade billiga tågbiljetter, så vi slipper ta bilen, det ska bli skönt!
 
Näe, nu har jag inte tid med detta, jag ska plugga innan jag ska iväg och jobba.
Vi hörs!
 
Mysa på hotellrum och äta god mat! (Bild lånad från www.birgerjarl.se)
 

Ny bröllopsklänning och Patan 32 år!

Tjoho!
 
Idag är det ingen vanlig dag, det är nämligen min älsklings födelsedag! Stort grattis till dig Patrik!
 
Jag har hunnit plugga lite på förmiddagen och sedan fixade jag lite fika på sängen till födelsedagsmannen. Jag väckte honom kvart i två med fika, paket och ljuvlig sång. Ebbe följde med och sjung han med, så duktig vår katta. Patrik fick Salmingkalsonger, en ascool nattskjorta som går ner till knäna (han blev så gullig i den) och två stora korgar med olika ölsorter, viner och en massa snacks till. Svårt att köpa till någon som har allt redan. Han blev iaf glad för sina presenter och nu har han det han gör ett tag framöver.
 
På bröllopsfronten har jag faktiskt en uppdatering och det är att jag bytt klänning. Jag hade redan hittat min klänning, men nu har jag hittat en ny som jag känner är "the one". Jag håller på att maila med dom ska sy upp den och jag tror jag kommer få den som jag vill. Det känns riktigt bra och jag läääängtar tills jag får hem den! Den kommer ni dock inte att få se här, förrän jag gift mig.
 
Näe, nu ska jag fortsätta plugga lite.
 
18 ölsorter och två vinflaskor, en jävla massa snacks.
 

Bröllopsskor, check!

Tjoho!
 
Svårt att blogga ofta måste jag säga... Man har inte alltid något skoj att skriva om.
 
Men idag, då var jag på Birsta en sväng med min kära vän Issa. Jag var ute efter några presenter till min karl som fyller år imorgon (ja, jag är sen i år. Han har precis allt i prylväg m.m. så inspirationen har inte infunnit sig), så det ordnade vi iaf. Sedan åt vi en god lunch och jag lyckades faktiskt hitta mina bröllopsskor, som jag redan tittat ut på en hemsida innan, som fanns i en annan butik för samma slant, så där tjänade jag in frakten iaf. King! Inte nog med det, så hittade jag ett superfint halsband som jag tänkte kunde passa utmärkt till klänningen! Skönt att vara ute lite i tid med accessoarerna.
 
Vi for en sväng på Hem Fina Hem också, jag hade ett presentkort att handla upp. Så där blev det ett Yankee Candle och en pajform.
 
Nu ska jag snabba mig, för det blir spinning ikväll.
Vi hörs!
 
En liten teaser på mina fina skor, lite bling bling. :D