Mobilgalen

 
Tjena alla!
 
Jag blev lite distraherad från bloggen, nu när min nya telefon kom. Har pillat och grejat i två dagar nu, försökt få igång mobilsurfen och mms. Men får fan inte till mms-inställningarna! Man är tvungen att göra det manuellt, men när jag gjort som guiden säger, så vill det inte fungera! Det kommer inte igång helt enkelt. Men ja... Det kanske fixar sig.
 
Hua, det är dyrt med allt till telefon, man tror att det bara är att köpa en telefon och sedan inget mer med det... FEL! Så himla många smågrejer som kostar skjortan. Mobilsurfen, fodralet och skärmskyddet, sedan om man vill ha Spotify på mobben... Ja, en massa skit!
 
Jaja, imorgon är det fredag! Och vad betyder det? Jag är ledig OCH vi ska på restaurang och käka! Blir lite som att fira min Fitnessfight typ, för mig då. Men det blir en date night helt enkelt. Vi ska iaf på Mezoyo och käka, det ska bli så himla mysigt och framför allt GOTT! Sedan ska vi se Django.
 
Hörs då, kompisar!
 
Ni får hushålla med lite Instagrambilder, trots att ni nog redan sett dom.
 

Jäla skit fan

Tjena!
 
Kom precis hem från jobbet, dagen gick relativt snabbt! Jobbar inte förrän 16.30 imorgon, så det är näääästan som att vara ledig en dag, haha!
 
Jag har ju beställt en mobil, men den kommer ju fan aldrig! Nu har jag väntat hur länge som helst, det skulle ta nio dagar! Så jag mailade i onsdags och frågade, då skulle dom packa min beställing dagen efter, alltså torsdag. Sedan skulle det ta en till två dagar extra för leverans. Jag tänkte att okej, men på måndag borde den vara här då... NEJ! Suck alltså! Jag har även beställt ett mobilfodral och ett skärmskydd, med livsgaranti. Det hoppas jag kommer lite snabbare iaf, det skulle ta upp till fem dagar. Lite besviken liksom, när man köper en sån där sak, som man vill ha på en gång!
 
Nu blir det städning, innan jag somnar i soffan!
 
 
Ha en bra daaaag!

Only three days left

Tjabba!
 
Bara tre hela dagar kvar av Fitnessfighten! Idag har jag laga-mat-kväll. Det blir ris med köttfärssås, för det är det ända jag inte har förätit mig av och det smakar rätt gott.
 
Till helgen ska jag ha min första ätardag, dessutom ska jag och Patan på restaurang! Det ska bli så mysigt, känns som det var urminnes tider sedan vi gjorde det. Det blir såklart Mezoyo, våran favvo-restaurang. Dom har bytt meny igen, så vi måste testa den.
 
Men nu ska jag köra igång på gymmet igen, efter en hel månad utan! Jag har ju tränat hemma istället, men nu längtar jag efter att få prova mina nya spinningdojor! Så, jag ska nog skriva upp mig lite illa kvickt. Kommer bli tufft att "börja om" så att säga, men det blir kul!
 
Ja, sen är det bara att hoppas att jag håller i detta nu, skulle vara kul att få bli lite fit på riktigt.
 

American Horror Story

Tjo faderallan!
 
Hoppar in och säger hej en snabbis!
 
Är det någon som följt American Horror Story? Jämarns, vilken bra serie det är! Såg klart säsong två nu i torsdags och ja, jag måste ge den serien lite uppmärksamhet.
 
Varje säsong är sin egen horror story. Första säsongen handlade om en familj som flyttade in i ett stort hus. Efter ett tag inser dom att det spökar där. Man får följa familjen när dom utsätts för hemska situationer och man får även följa "spökena". Jag personligen sket på mig dom första fem avsnitten, tills man liksom kommer in i serien. Skitbra säsong iaf.
 
Andra säsongen handlar om Briarcliff, en instutition för psykiskt instabila (galna helt enkelt) personer. Man får möta väldigt många olika karaktärer, många av dom kriminella. Katolska kyrkan har hand om hemmet och man får se sjukt mycket disturbing grejer. Jag blev inte ett dugg besviken på andra säsongen, den är skitbra!
 
Det som skiljer dom åt, är att första säsongen är läskig som fan och andra är riktigt jävla obehaglig på ett sjukt sätt. Jag rekommenderar verkligen er att se serien, bara inledningen gör att man får mardrömmar.
 

Godnatt från Sigge

 
Haha! Såhär hittade jag Sigge liggandes i köket, när jag skulle till och laga mat. Sigge slår alla rekord på knäppa sovställningar tror jag. Ebbe han sover som en vanlig katt, antingen hopkurad som en boll, eller sådär som en höna, med tassarna under främre delen av kroppen. Ibland när han är gosig ligger han som en ostkrok på ryggen. Men Sigge, han kan man hitta i olika ställningar varje dag! Han kan ligga som en fyllgubbe, Don Corleone, raklång på ryggen, raklång på ryggen över en massa bråte, liggandes på skor, liggandes bland skor, som en människa med huvudet på kudden, med täcke på sig, i kartonger, på Ebbe... Ja, the list goes on! Älskade darling kitties!

Matlådor

Idag har jag matlagningsdag.
 
Medan jag kör FF, för att underlätta allt så lagar jag matlådor för fyra dagar i stöten (för att slippa frysa in). Det har gjort att jag slipper laga mat varje dag, för det är rätt jobbigt att ställa sig och väga precis allt man gör. Genom att göra låor, slipper man ju alla dom jobbiga momenten. OCH man spar in sjukt mycket tid.
 
Visst, det är kanske lite trist att äta samma mat, men det har gått bra och jag har inte hunnit få skörbjugg på fyra dagar. Jag gör två olika rätter, en till lunchen och en till middagen. Inför dessa fyra dagar har jag gjort laxburgare, råstekt potatis skurna som strips, grönsaker och en kvargsås. Till middag ska jag göra köttfärsås, råris och till det en hårdbrödmacka med kalkonpålägg. Jag har märkt att köttfärs är jättelätt att äta och man kan krydda på det skitmycket så att det smakar rätt gott. Kycklingen har jag förätit mig på, likaså tonfisken. Egentligen laxen också, men jag försöker variera den ett tag till.
 
Så ja, det här var väl ett tips för er som funderar på att köra fitnessfighten.
 
 
 
100g lax, lite hackad lök, salt och peppar. Använd en matberedare om du har, då blir allt en slät deg. Jag stekte på dom en liten stund bara, lax blir klart jättefort. Saltade med chilisalt.

Sol i sinne

Hoho!
 
Någon hemma?
 
Solen skiner och jag sitter och äter dagens första mål. Smoothie (kvarg, blåbär, hallon och lättfil), två hårdbröd med kvarg som smör, kalkonpålägg, gurka och paprika, plus ett stort glas vatten. Det har jag ätit till frulle sen dag ett, funkar jättebra och det smakar som vanlig frulle.
 
Jag och Patan ska ta oss ut på en promenad för att insupa lite D-vitamin, det behövs! Det blåser ute, så vi får nog bylsa på oss om vi inte ska frysa ihjäl.
 
Och inte att förglömma - Det ljuva ljudet av Neighbours from Hells kära hunds skall i lägenhetshuset.
 
Vi hörs sen då!
Trevlig dag!
 

I want to take his face... Off

Tjenixen!
 
Var det någon som såg Mästerkockarna? Fasen vad god den där pavlovan såg ut att vara! Blev sugen på att baka... Men får gott vänta tills FF är över och det är helg.
 
Jag mår bra idag. Inte för att jag normalt brukar må dåligt eller så, men jag känner mig på gott humör. Idag har jag haft en sån där "det löser sig-känsla". Vadå löser sig, undrar ni?! Jamen, jag menar med allt... Jobb, pengar och livet i sig. Ibland stressar jag upp mig över att jag segar på med plugget, men det är ju svårt, så jag måste ta den tid jag behöver. Jag kommer oftast på mig själv att jag stressar upp mig över just det, men då får jag intala mig själv att jag får sega på ibland, det finns ingen som helst press på att jag MÅSTE vara klar en viss tid. Så jag försöker andas och göra mitt bästa istället och det har funkat jättebra för mig, jag tappar inte suget på att plugga på det viset. Nu är det ju inte alla som har det lika bra som mig, utan deadlines... Vissa funkar inte alls utan deadlines. Själv tycker jag att det går bra och jag SLIPPER den onödiga stressen, som förr gav mig magkatarr.
 
Nu är det bara sju dagar kvar av tävlingen! Januarimånad har varit den längsta i mitt liv, men ändå har den gått så jädra fort! Helt knäppt ju... Men vilken cool grej att göra, när jag faktiskt sa till mina tjejkompisar i december att jag aldrig i hela mitt liv skulle förbjuda mig själv att äta gotta så länge. Jag kan alltså chocka mig själv ibland, who knew?!
 
Jag bjuder på en bild från julafton (i brist på annat). Min lillebror sitter i knät på tomten, så gulligt. ;D

Nytt i badrummet

Hej igen!
 
Vi kör två inlägg på raken, medan jag ändå är i gång!
 
Jag köpte ett underskåp till handfatet i förra veckan, som jag skruvade ihop samma dag. Patrik skulle hjälpa mig mixtra lite med det, eftersom det inte riktigt gick in under handfatet, då vi har ett badkar som tar lite plats där under. Men om man skulle såga bort lite till där själva urgröpningen för röret är, så skulle det lätt funka.
 
Meeeen, Patan som är segast i stan har inte orkat gjort det än. Så idag tog jag saken i egna händer istället. Sågade fint ut ett större "U", så röret fick plats bra. Sågade sedan ut en fyrkant i nedre delen av skåpet, eftersom vårt handfat inte är vägghängt, utan ett rör rätt ner i golvet. Skåpet var tydligen gjort för ett vägghängt handfat. Det gick ju hur bra som helst! Så nu fick vi undan alla såna där saker som bara står och samlar damm i badrummet, städgrejerna ni vet. Jätteskööönt!
 
Har även bytt spegelskåp och satt upp två hyllor, för mer förvaring. Hittar tyvärr ingen förebild, inte så konstigt heller med tanke på hur fult det varit där. Ett gammalt spegelskåp som jag målade lite hafsigt när vi flyttade in, såg förjävligt ut iaf och tog upp hela väggen nästan.
 
Ja, så lite sådär blev det istället. Inget märkvärdigt eller så, bara lite mer förvaring helt enkelt och lite mer städad känsla.

Fitnessfighten

Hej alla som läser trots att det skrivs otroligt lite!
 
Någon som är intresserad av att höra vad jag har att säga?
Ja, det är väl inte sådär skitmycket eller skitviktigt heller, för den delen. Mestadels så är det ju jobb och plugg som kretsar kring mig... Men just denna månad har jag även kört i gång med en utmaning för mig själv.
 
Fitnessfighten!
Det går ut på att äta 5-6 gånger per dag (alltså var 2-3:e timme), för att få igång förbränningen igen. Istället för att lägga på sig allt fett man får i sig, så förbränner man det istället. Eftersom kroppen inte är rädd att bli utan mat i flera flera timmar längre. Sedan ska man också träna en timme om dagen, i trettio dagar (så länge som fitnessfighten håller i sig). Du kan göra alla övningar hemma och på gymmet, du bestämmer helt själv. Jag har varit hemma, för det är enkelt att koppla datorn till tvn, så man får upp övningarna där och köra spotify samtidigt.
 
Hur har det gått?
Det har gått över förväntan! Jag trodde aldrig i hela mitt liv att JAG skulle klara att inte äta gotta på trettio hela dagar! Än så länge är det ju inte över, men jag kommer helt klart att klara det. Jag har väl haft några dippar här och där, där sockersuget har försökt kväva mig, men jag har ignorerat det så hårt jag bara kunnat och klarat mig ur det. Jag har dock fuskat med träningen, jag har tränat nästan varje dag, men denna vecka har varit extremt tröttsam i kroppen. Man orkar inte träna intensivt varje dag, jättejobbigt! Men jag har iaf kört rätt hårt, vilket känns bra.
 
Hur ser jag ut?
Jag har valt att inte lägga upp några bilder, för er att se... Pga att jag inte känner mig bekväm med att visa upp mig halvnaken, när jag inte är nöjd med mig själv. Ni får säkert se någon badbild i sommar istället, då man kanske känner sig snyggare. MEN, jag har tappat nästan tre kilo i vikt och förlorat nästan 5 cm i midjan. Och det märks vill jag lova! Äntligen får jag på mig några plagg igen, men jag vill ha bort lite till fluff. Mina valkar på ryggen har försvunnit (ja, det är sant... Jag hade valkar på ryggen, även om ni inte trodde det). Jag är nöjd hittills! Hoppas på 1-2 kg till innan dessa dagar är över iaf.
 
Kan jag rekommendera detta?
YES! Totally! Denna tävling är helt klart värd att prova, för er som vill förlora vikt, eller gå upp i vikt, ni som har envisa mammakilon kvar, som vägrar försvinna... Det funkar för vem som helst! Det ända du behöver är lite vilja, sen löser sig resten av sig själv. Man får sköna rutiner, man blir fit, man får bra resurser inför framtiden... Aaa, vad mer kan man säga? Prova vettja, vad har ni att förlora?
 
Provade mina relativt nya byxor jag köpte i höstas, som jag kunde ha en dag eller så... Sitter som ett smäck nu, inget fluff som väller över. :D