Mysweekend

Städningen blev av, nu är det lite fräschare här hemma. Jag gjorde lite smarrigt till middag idag, ville testa svampen. Detta blev det till middag:


Plankstek: fläskfilé, potatismos och svampsås...bytte ut bearnaisen. Svingött!

Btw...imorgonbitti far jag och Angelica till Stockholm på mysweekend. Vi ska bo på hotell, shoppa och bara ta det lugnt. Det kommer bli riktigt kul! Jag har verkligen sett fram emot detta. Jag tror bestämt jag kommer ta datorn med mig. Patrik han ska minsann festa till det när jag far bort, den lilla fisen! På lördag ska han opperera sig också, hoppas det går bra! Jag missar Andrés 20-årskalas också, han fyller år imorgon han.

Nu ska jag gå och gosa på Patan, vi hörs!

Gammelstugor

Idag har vi tagit sovmorgon. Jag klev upp halv elva, vi har klivit upp nio här varje dag, så det kändes inte helt fel att sova ut lite idag. Idag står städning på schemat, så vi ska väl försöka med det.

Igår följde jag med mamma och morfar till Lagfors och huset där morfar växte upp. Dom har fortfarande kvar det i sina ägor. Riktigt roligt att se vad dom har för fina grejer, jag kan lova att det fanns en hel del saker jag ville ta med hem. Men vi fick inte ta något från huset, utan vi skulle ut i gammelstugan och se om det fanns några gamla mjölkkannor till mamma. Hon fick med sig två stora mjölkkannor och två små kannor, sedan hittade hon en jättefin potta i vit emalj med blå kant och även en söt vit hink. Jag sökte efter gamla fönsterrutor, men gick bet tyvärr! Dom hade bara stora fönsterrutor där. Kanske man ska ta sig en tur upp till farmor i Jämtland och kolla lite där i gammelstugorna istället. Kan ju bli riktigt kul med en roadtrip. Kanske brorsan och Patrik vill följa med, ja det tåls ju att tänka på.

Nu ska jag göra nytta!

   
Double scratching, Ebbe morgongosar toadörrn och Sigge posar

Fårrden is back!

Tjena fan!

Idag har något otroligt hänt...egentligen två otroliga saker. Första: Patrik hade körlektion, eller dubbel körlektion t o m! Jajemän, total sanning! Nu ska det tydligen börjas ta körkort, men det kan bli lite klurigt att boka körlektioner eftersom han knappt är hemma, så det lär ju ta tid då. Men jag hoppas han tar det denna gång. Känns som att det är dags nu, jag vill också bli skjutsad ibland.

Den andra otroliga saken är: Min BIL är äntligen tillbaka! Den ska tydligen vara lagad nu, det gick på 1700 svidande kronor. Jag tycker dock att den inte låter som sig själv...den knarrar konstigt och susar lite, känns lite läskigt fortfarande, men den ska ju vara fixad, så jag hoppas väl på det. Tydligen en givare som pajat iaf.

Nu måste jag tvätta den, köpa nya pinnbultar och byta till vinterdäck...suck!
Jag tänkte titta på lite serier nu, på återskrivande!


Bjuder på en gammal bild, när jag sitter i min Fårrd!

Skiter man väl i!

Ny dag och nya möjligheter...men det skiter man väl i!
Idag ska jag och bejban iväg på Birsta en kort sväng, jag vill visa honom soffan jag funderar på om vi ska slå till på. Sedan vet jag inte riktigt vad vi ska göra.

Jag har köpt ny kattsand nu till katterna, så nu får vi se om det blir någon bättring på Ebbe och hans pinkerier. Näe, jag tror jag avrundar här, ska slänga i mig lite frukost nu.


En slagen katt, efter en hård natts spelande.

Småstadsliv Live!

Det blev ingen uppdatering igår, men jag kör nu istället.

Patrik kom hem inatt och väckte mig. Idag har jag varit ledig, så vi har spenderat dagen tillsammans. Ikväll gjorde vi någon riktigt roligt! Vi var in till stan för att kolla på Småstadsliv Live-show. Jag ljuger inte när jag säger att det var den absolut roligaste och sjukaste teatern jag varit på. Vi grät av skratt och dom var riktigt duktiga! Patrik filmade en hel del och knäppte massor med bilder. Ja, vi sa det att, vi lätt skulle kunna åka och se dom igen! Innan vi gick därifrån, så såg vi att ensemblen stod utanför och pratade med folk, så vi gick dit och Patrik fick träffa sina idoler. Såhär såg det ut:



























Avundsjuk?

Pink, pink och åter pink

Tjoohoo!

Nästan nyss hemkommen från en härlig kvällsprommis med Angie. Det är så skönt att vara ute, när man är väl påklädd så att man inte fryser, men ändå kan känna hur kallt det är på nästippen.

Jag har ett dilemma...
Min katt Ebbe, har fått för sig något, jag tror han är missnöjd. Han har börjat pinka på saker på toaletten! Alltså, typ handdukar/lakan/kläder som hamnat på golvet. Han hoppade upp och hämtade ner ett lakan som låg uppe på tvättmaskinen, för att sedan pinka på det. För ett tag sedan hade en handduk ramlat ner på golvet och då passade han på att pinka på den. Idag hade han pinkat på min mjukisdress, som jag brukar ha när jag är ute och går! Jag vet inte vad felet är!? Vi tror att det är kattsanden, men kan han bli så knäpp att han pinkar på allt annat än lådan då? Jag blir ju bara så less! Jag tänker iaf byta nu så snabbt som möjligt, tänkte vänta tills denna sand är slut, men jag tror jag måste in och handla på lunchen imorgon istället. Så får vi se om han bättrar sig, detta är verkligen skiiitjobbigt! Ebbe är världens bästa katt och han gör nästan aldrig några hyss...jag kommer aldrig ta bort honom! Kanske ska tillägga att han har inte pinkat någon annanstans förutom på toaletten, så det måste vara där inne felet ligger?!


Min fina Ebbe-boll!


Delmål och checkpoints

Jag tog min ätardag idag istället. Det kändes bättre att ha det mys med Angie till Idol, än själv. Men imorgon blir det inget, nu ska jag hålla mig till nästa helg. Jag hade iaf gått ner ett kilo sedan sist jag vägde mig, så det kändes ju lite bättre iaf, så nu ska jag verkligen ge järnet. Mer promenader väntar. Jag kör delmål just nu, man kan inte tänka allt för stort, risken finns att man ledsnar. Det är roligare om man klarar typ checkpoints, då känner man att det går bra. Jaja, nog surrat...nu är det natta om jag ska orka upp imorgonbitti!

Ätardag?

Idag sov jag verkligen ut! Jag gick och la mig strax efter tolv igår, sedan ringde bejban mig kvart över nio imorse. När jag lagt på, ringer mamma strax efter, dom högre makterna ville inte att jag skulle sova mer. Men det gjorde jag! Jag sov ett litet tag till...
Men men, jag är vaken och nu väntas lite tvättande och duschande, ska röja undan lite här också. Klockan fyra börjar jag jobba, så jag har ju hela dagen på mig att göra någon nytta. Mamma ska skjutsa mig dit och Angelica ska hämta mig, det blir Idol här hos mig ikväll. Vi får se om Issa dyker upp också.

Jag tror jag ska ha min ätardag antingen imorgon eller så kanske jag skippar det, denna vecka. Försöker bli av med sockersuget och det kanske blir värre om jag tar en ätardag då...just nu i början menar jag. Vi får se, men ikväll blir det inget för mig.

Btw, vilket tvärtomväder det är i Sverige just nu! Nere i Stockholm och Örebro osv. är det snö medan här i Norrland har vi höst fortfarande. Fast jag vet att det är snöoväder i Kiruna just nu, eller det var det igår iaf. Näe, nu ska jag göra nytta.


Sigge!

Höstsvamp

Idag köpte jag burkar till svampen som jag plockade förra veckan. Jag tog och torkade svampen och fyllde en glasburk med den. Det blev himla trevligt iaf...



Näe, nu är jag så trött att jag knappt kan skriva mer. Godnatt!


Fyra dagar

Hallå!

Imorse väckte älsklingen mig kvart i tio. Jag steg upp och fikade och följde med morsan till Sune Hultman, för att hämta hennes bil som varit inne på verkstaden (och nej, jag har FORTFARANDE inte fått tillbaka bilen, dom hittar inte vad felet är). Vi körde in mot Birsta för att lämna hennes hyrbil och handla lite småsaker. Jag kom hem med detta:



Sedan har jag bara slappat och tagit det lugnt, tills att Angelica ville att vi skulle gå på en promenad. Sagt och gjort, drog vi ut på en jätteskön promenad i höstmörkret. Det behövdes! Måste verkligen komma igång med motionen, inte bara kosten. Men fyra dagar utan transfett och socker, känner inte av sockersuget lika mycket nu. Känner mig peppad nu! Jag sa t o m nej till en McDonalds-lunch idag, fast det hade varit trevligt att få sig en bit annan mat, men mor var sugen på skräpmat, så det blev ingen alls istället. Jag åt dock lunch hemma.

Nu ska jag nog slå igång en film.


Utomlands-spindel

Aaah, nu är man ledig en dag! Det har gått bra på jobbet, två gånger har jag suttit i Orwaken! För er som inte vet vad en "Orwak" är, så är det en maskin som pressar ihop kartonger. Varför har jag suttit i den, undrar ni? Jo, för att den började tjärvas och ett av snörena, som ska användas för att knyta ihop kartongbunten, fastnade inunder hela maskineriet. Och jag är ju inte den som är den, utan vill gärna laga och fixa själv. Det var bara att klättra upp och in i maskinen och börja meka, det gick utmärkt! Och detta hände två gånger idag...det var nästan så jag hamnade på Facebook.

Just det, jag skulle gå på Dompan efter jobbet och handla lite. När jag kommer in i foajén, så ser jag en GIGANTISK och fet spindel, som jag lover INTE kommer ifrån Sverige! Fy maaan, säger jag, sket nästan knäck. När jag skulle betala, talade jag om för karln som satt i kassan vad dom hade att vänta sig från foajén. Jag gick ut från andra utgången!


Idag blev det kyckling istället för kalkon! Btw, snart tre hela dagar utan
vare sig transfett eller socker. I can do this man!

Miss my baby

Jädrans vad trött jag är nu! Jag har jobbat hela dagen, men som tur var hade vi det rätt lugnt och skönt. Hann med varorna på jobbet, men lämnade några som behövdes märkas. Imorgon ska jag vara på jobbet till nio, för städ ska komma. Såklart så gick det inga bussar i tid, så min asasnälla vän Angelica ska skjutsa mig! Vad skulle jag göra utan en vän som henne?! Ja, mamma, du är guld värd du med (jag vet vad du tänker).

Nu har jag varit socker- och fettfri i två hela dagar! Haha...det skaaaa gå!
Saknar älsklingen sketamycket nu också! Får hoppas han kan vara hemma nästa vecka, som det är sagt. Vi ska på Småstadsliv showen på måndag, det kommer bli AAAAAAAAAAAAWEEEESOOOOOMEE!

Näe, nu ska jag nog lägga mig och glo på tv.


Jag och Patan förra sommaren, på Yvonne och Kenneths lill-ö. (Gamla mobilen)


Bortslöad

Oj, vad jag lyckades bra med att bara slöa bort den här dagen! Jag har inte gjort ett jädrans jota skulle jag vilja säga. Okej, jag har legat i soffan hela dagen och den enda stora ansträngningen jag gjorde, var att gå upp på affären och handla mat. Men nu är det dags att röra sig mot duschen och sedan sova, jag ska öppna butiken imorgon, så jag måste kliva upp tidigt!

Godnatt alla readers!


Angry-kiss-face


Nya livet

Dagens middag:


Sallad med rökt kalkon.

Har lite mys för mig själv, vad gör man när karln alltid är borta?

Jag inbillar mig att idag är starten på mitt nya liv. Behöver gå ner x antal kilo, så jag måste lägga om kosten lite. Inget mer socker eller transfetter på veckodagarna! Jag behöver börja träna igen, jag förfaller utan träning, men motivationen är fan svår att hitta! Kanske jag kan bli mer peppad om jag skriver det? Jag ska försöka iaf, måste komma igång! Let's do this!

Volbeat, Entombed och ett band jag inte minns namnet på

Volbeatkonserten igårkväll var riktigt bra! Jag och Patrik tog bussen in och gick bort mot Sporthallen. Vi behövde inte stå i kö särskilt länge alls och när vi kom in var det ett danskt dödsmetall-band som spelade, som jag inte minns namnet på. Entombed var andra förband och även om jag inte gillar döds benämningsvärt mycket (bara gap och vrål enligt min mening), så kändes det häftigt ändå att ha sett dom! Volbeat började inte spela förän klockan tio i tio, så vi var säkra på att vi skulle missa bussen hem. Sångaren i Volbeat har verkligen en djup och klar röst! Koserten tyckte vi var skitbra och dom gav järnet uppe på scenen. Mellansnacket var underhållande och jag tackar att dom inte snackade danska, då hade man stått clueless iaf. Det var kul när dom tog upp tio personer på scenen, som fick agera publikpeppare. Dom körde sju extranummer och jag tror att alla dom bästa låtarna hann få vara med.

Vi var riktigt nöjda iaf. När konserten var slut, fick vi ringa Chris No Moneymaker för att tigga om skjuts hem, eftersom vi såklart missade sista bussen hem. Det är fruktansvärt irriterande att inte ha bil kan jag säga. Men jag får ge igen till dom som fått stått ut med att jag inte har haft bil...

Näe, nu ska jag väl få i mig något i magen och invänta bättre tider.


Entombed

Volbeat innan konserten började.






Sorry för dom taskiga bilderna, hade bara mobilen med mig.


Lördagsbravader

Vi var på kalas hemma hos mamma igår, eftersom hon fyllde år i fredags. Där bjöds det på smörgåstårta och gräddtårta, vilket inte satt helt fel tyckte jag. Mor blev glad för presenterna, vi hade köpt en Moccamaster (en kaffebryggare Deluxe), kaffefilter och kaffe åt henne. Hon fick även en Bacardi Torched Cherry av lillebror, den uppskattades. Om inte dom där presenterna sa "Vi älskar dig", så vet inte jag...haha!

Efter kalaset skjutsade lillebror bort mig och Patan till Angelica och Jonas, för en spelkväll. Vi spelade Rappakalja och Geni. Rappakalja var skitkul, det är mitt favoritspel! Geni är väl inte min grej, men jag tycker det är lite kul ändå, fast jag känner mig obildad när jag spelar det. Jonas bojkottade hela spelet, även fast han kunde alla frågor, för Angelica hittade en regel som inte Jonas läst och då ville han inte vara med något mer. Sedan blev det silent treatment mot Angelica. Lasse och Anki var också där, dom var ju såklart i princip bäst på alla konstiga frågor, dom är väl en aning klokare än oss barn dom.

Men allt som allt, en mycket bra dag! Ikväll blir det Volbeat på Sundsvalls sporthall, kuuul!


Födelsedagsbarn!

Oliver, Patrik och lillebror.

Smörgåstårta, muuums!

Gräddtårta!

Lillebror på golvet.

Malte! En av tre...


Västerbottenpajs-debut

I torsdags gjorde jag en Västerbottenpaj till mig själv. Det var första gången i mitt liv som jag testade på det och jag måste säga att den blev jävligt god! Patrik kom ju hem i tid igår för en gångs skull, så jag dukade upp med pajen igår igen, eftersom jag fryste in den i torsdags. Det blev en hit iaf! Patrik tyckte det var skitgott, så jag är nöjd! Men nästa gång jag gör den, ska jag hälla i mer ost.


Jag åt med räkor, men igår åt vi med kräftstjärtar...båda alternativen gick hem hos mig.


Sony Vaio, uppgraderad!

Tänkte att ni ville se min nya fina Sony Vaio. Hihi, den är så himla fin, alldeles rosa. Det är lite saker som är nytt också, som jag sitter och försöker förstå, men det lär man sig snabbt.


Ebbe var grymt intresserad!


Fiiiin!


Svampfångsten

Svampjakten var lyckad! Vi åkte klockan åtta imorse, för att söka trattkantareller. Vi gick och gick, men utan att hitta någon svamp, men efter någon timme sådär började dom uppenbara sig. Vi var ute i fyra timmar och jag fick ihop två och en halv hink, så jag var mer än nöjd! Så jag och Patrik har suttit och rensat hela dagen och nu ligger svampen på tork, så jag kan lägga dom i glasburkar sedan. Vi ska hem till mamma imorgon på hennes kalas, så då ska hon få en hink hon med. Här har ni lite bilder på dagens fångst.


Carola min arbetskamrat hittar en guldgruva.


Trattisar!


Världens gladaste och bästa svampjägare, Jonathan!


Svamprensning på hög nivå!


Min fina fångst!


Svampdebut

Nu måste jag gå och lägga mig om jag ska orka kliva upp klockan sju imorgonbitti. Klockan åtta ska Carola stå utanför porten, så då ska jag vara beredd. Har köpt gummistövlar dagen till ära, köpte limpa och rökt medwurst och tänkte göra i ordning lite oboy också. Matsäck och hinkar, sedan tror jag att jag är fit for fight. Hoppas verkligen att det finns svamp! Och att vi inte stöter på någon björn eller älgtjur.

Näe, jag säger godnatt nu, så ska jag lägga upp lite bilder imorgon.

Uttråkad

Sitter just nu vid Patriks dator, eftersom jag håller på att föra över grejer från gamla datorn till nya. Det tar tiiiid! Jag fick så tråkigt när jag inte kunde sitta vid datorn, så jag slog igång Patans. Inget liv, jag vet...

Jag har iaf förberett inför målning av lådorna till mitt fina linneskåp, så det ska jag försöka roa mig med sen. Jag får ta och lägga upp en bild på skåpet, sedan när min dator är klar. Patriks dator har inte kortläsare, så det blir inga bilder i detta inlägg tyvärr.

Fasiken, vad hungrig jag är nu! Måste göra iordning något...eller handla något?
Hörs senare!

Stulen lista

Eftersom jag är besatt utav listor, så stal jag en av Vicky. Jag gör allt för att inte gå och lägga mig nu helt enkelt, haha! Enjoy!

Namn: Jennie Elisabeth Sofie Åhlberg.

Piercingar: Bara öronen.

Tatueringar: Nej, men vill.

Längd: 1,57 m.

Skostorlek: 37.

Hårfärg: Just nu är den rödbrun, men min riktiga är Cendré=råttfärgad.

Fräknar: Yes!

 

Kär? Ja, efter 7½ år är jag fortfarande kär! 

Önskar du att du bodde någon annanstans? Jag önskar att jag bodde i ett eget hus.

Tycker du att du är attraktiv? Hm, jag brukar säga söt. 

Dricker du? Sällan. Nyår och midsommar är väl givna dock.

Röker du? Nej.

Vilket schampo använder du? Jag använder ACO's parfymfria för känslig och torr hårbotten.

Vilken parfym använder du? DKNY Be Delicious.

Vad är du rädd för? Spindlar!

Gillar du att tvätta? Näe, inte direkt.

Gillar du berg- och dalbanor? Love them!

 

Senaste...

Filmen du hyrde? OJ! Minns inte.

Filmen du köpte? Jag köpte Luftslottet som sprängdes till mamma i julklapp förra året.

Låten du hörde: Hm, någon random låt på radion i Carolas bil.

Låten du laddade ner? Vet inte, lyssnar på Spotify nuförtiden, så jag minns inte.

Personen du ringde? Mamma.

Personen som ringde dig? Patrik.

TV-program du såg? Parenthood.

Person du tänkte på? Patrik, han är ju aldrig hemma längre, då man skänker en tanke då och då.

 

 

Favorit...

Låt: Hm, jag har nog många favoritlåtar, men just nu lyssnar jag mycket på The Pretty Reckless och deras nya album.

Sak att göra: Se film och serier.

Sport: Hockey att titta på och innebandy att spela.

Dryck: Trocca.

Kläder: Pyjamasen.

Film: Jag har många favoriter bl. a. The Virgin Suicides, Harry Potter-serien, The Shining, Pulp Fiction, The Shawshank Redemption, Batman The Dark Knight, The Wonderland Murders m.m.

Bil: Corvette och BMW, modeller spelar ingen roll, men det ska vara flashigt!

Serie: How I Met Your Mother.

 

Har du någonsin...

Gråtit över en pojke? Ja.

Gråtit över en flicka? Ja.

Ljugit för någon? Säkert, men jag är svindålig på att ljuga, så jag gör det ytterst sällan. 

Varit i slagsmål? Ja, men jag har inte varit den som slagits, utan jag hamnade bara i ett slagsmål.

Blivit arresterad? Nej.

Träffat någon från internet IRL? Det har jag säkert.

 

Antal...

Gånger du varit kär? Jag har varit kär många gånger, men aldrig älskat påriktigt mer än en gång.

Gånger ditt hjärta brustit? Om man räknar bort dom här korta "förhållandena", så en gång. Det gjorde jävligt ont, dog inombords rättare sagt.

Hjärtan brustet på grund av dig? Skulle tro noll gånger.

Tjejer du kysst? Jadu?

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Mina närmsta, det är några stycken.

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Det kan jag inte svara på, men några gånger.

 

Senaste...

Boken du läste? Läste om Twilight-serien, så dom antar ja.

Personen du fick e-mail av? Facebook, om det räknas? Annars typ Ellos.

Personen du fick brev av? Skatteverket...

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Umm, typ förra söndagen tror jag.

Saken du köpte? Gummistövlar idag.

 

 


Vad har du gjort idag? Jobbat och sett serier.

Brukar du svära mycket? Rätt så.

När stiger du upp på morgonen? Innan 11, vilket betyder tidigt vissa gånger, senare andra.

Vad har du på dig? En randig lång trekvartsärmad tröja, ett svart linne under och trosor...det blev varmt OKEJ?!

Vad ska du göra ikväll? Jag tänkte sova ja.

Vad är du allergisk mot? Nickel och ananas.

Var har du ont? I ena handleden (haft ont snart ett år nu).

Använder du hårspray? Ja.

Kan du stå på händer? Ja, fast inte så länge.

Håkan Hellström eller The Ark? I'll rather eat my own puke before chosing one or the other!

Salt eller socker? Salt.

Gillar du ketchup? Ja, Heinz och Slotts är godast.

Är du glad nu? Mja, likgiltig typ.

Var du glad igår? Det var jag säkert, är nästan alltid glad.

Vad dansar du till? Eurodisco.

Stockholm är... ? Kul att besöka.

Kan du sjunga? Hehe, jag är grym!

Spaghetti eller makaroner? Spagge.

Land du vill besöka? Japan.


Svampplockning på G

Jahapp, nu blev man ledig i ett par dagar. Imorgon ska jag få min dator, som jag längtar! Har jag tur så ska jag och mamma fara till morfars barndomshem, i Lagfors, imorgon. Mamma ska hämta gamla mjölkhinkar och jag ska kolla efter ett gammalt fönster och kika i gammelstugan om jag kan hitta något trevligt. Hoppas att det går vägen.

På fredag ska jag ut och plocka svamp med min arbetskamrat Carola. Jag köpte gummistövlar idag, så jag ska vara beredd. Vi ska ut tidigt på morgonen och så tar vi med oss fika, det kommer bli skitkul! Haha, fan vad gammal jag har blivit, som tycker plocka svamp ska bli kul. Jag kan säga såhär, jag älskar svamp! Det finns inget godare än att bara vispa ihop en sås på färsk svamp, eller en svampstuvning på varma mackor. Så då kanske ni förstår varför jag tycker det ska bli skitkul... Det är ju ingen som vill ge med sig svamp, så man måste ju plocka den själv. Hoppas verkligen att vi hittar någon svamp nu!

Nu ska jag se serier, vi hörs!

 

Trött-perioden

Jag vaknade väldigt sent idag, fast jag gick och la mig rätt tidigt, det blev hela tio timmar idag igen. Undrar om jag kommit in i någon trött-period nu igen? Näe, nu MÅSTE jag ta mig upp till affären, så man får i sig någon frukost innan jag sticker och jobbar.

Tänkte lägga upp några bilder på vad jag kom hem med, från Birsta igår.


Det röda doftljuset fick jag hem från Ikea igår, dom andra ljusstakarna fick följa med hem från Erikshjälpen förra veckan.


Annars bara lite småplock, julpapper från Ikea, 9kr och bakformar från Ikea, 12kr.
Den lilla glasburken är ifrån Indiska, 29kr, som jag tänker ha örhängen i.


Teflonpannan brann upp!

En sak som är lite surt, är att Patrik har eldat upp vår nya fina teflonpanna. Hur han lyckades med det? Ja det ska jag tala om för er...

För ca en vecka sedan, stod Patrik och stekte hamburgare till middag. Allt gick i sin ordning och vi satte oss till ro i vardagsrummet för att äta och se lite tv. Efter en stund kommer Patrik på att han inte stängt av plattan och han ber mig gå in i köket för att kolla det. När jag går in i köket ser jag att det ryker som satan ur stekpannan, som ÄVEN har glaslocket, som hör till, på. Vilket resulterar i att teflonet har börjat bubbla sönder och någon mystisk gas har bildats och sotat ner hela locket. Fy faaan, vad det stank! Jag försökte skrubba ren pannan i ett tappert försök att rädda den, men det var förjäves. Nu måste vi köpa en helt ny panna och dom är fan inte billiga!

Så onödigt...


Lite taskig bild kanske, men såhär ser den ut nu. 189kr åt helvete.


Ny Vaio

Efter en lång tid gör jag åter ett besök i bloggvärlden. Jag tror inte jag behöver göra något utlägg om varför jag inte bloggat, så det skiter jag i.

Vi har köpt en ny kamera. En kompaktkamera alltså, min gamla har blivit så dålig, det blir ingen skärpa på bilderna längre. Det blev iaf en Nikon Coolpix s3000, den funkar bra! Vi kom på samma dag vi skulle fara mot Stockholm och Italien, att det var lika bra att köpa oss en ny en. Sagt och gjort, pröjsade 1290 spänn för vår nya skönhet. Nästa kamera inköp blir dock en systemkamera, men det blir en senare historia. Vi har liiiite grejer som prioriteras före just nu. Fast vi har redan gått förbi våra egna prioriteringar med att köpa varsin ny laptop! Ja, det var inget jag ville nu, men så fick vi sådan himla bra rabatt (40%), så vad gör man liksom? Så till veckan kommer en helt ny Sony Vaio hem till mina armar. Jag har suktat ett bra tag efter Vaion och nu är den snart min! Min gamla Vaio får användas som extradator, eftersom den fortfarande fungerar.


Är den inte fin så säg?! Den kostar i butik 9000-10000kr, jag prösjar 5000 spänn. Känns rätt hyfsat!
Näe, nu ska jag försöka rycka upp mig...