Jag har ont i ryggen ja

Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska laga för mat, jag har ju varit och jobbat, så det är inget jag orkat planera medan jag jobbat direkt. Jag sitter i soffan med vetekudden, i viloläge. Ryggen tar mycket stryk, så man gör vad man kan för att make it better, som man säger.

Känner mig lite trött nu, men jag är inte lika trött som igår. Det är lite komiskt att nästan alla på mitt nya jobb, bor där jag bor! Haha. Det var en tjej på jobbet som hade sett mig dagen innan jag började, här där jag bor. Men jag har aldrig sett henne här, vilket också är rätt konstigt! Alla är iaf skittrevliga och hjälpsamma, jag är supertacksam Vicky, för att du tänkte på mig!

Näe, nu ska jag fundera vidare, på vad man ska käka idag.


Sigge ville så gärna att jag skulle lägga upp en bild på honom, så okej då!

Ebbe blev sur och ville också vara med på bloggen.


Första adventfireri

Idag har jag varit lite seg här på bloggen, det blev lite mycket i skallen efter första dagen på nya jobbet. Jag fick världens huvudvärk och sedan blev jag snortrött! Så jag har faktiskt bara legat och glott på tv hela dagen och kvällen, men jag kände att jag behövde det. Det gick iaf bra på jobbet, jag råkade klämma mig på tummen dock. Det var på en mjölkvagn, som är gjord av stål, så jag var iskall om fingrarna och när jag klämde mig kände jag inte ens smärtan, men jag såg hur ont det borde ha gjort! Jag fick ett jack i tummen och ett snitt rätt över nageln, men det gick bra.
Det blir jobb imorgon också, 9-14.

Igår firade vi första advent här hemma, men jag kan erkänna...jag är fortfarande inte klar med julen helt här hemma. Men en sak i taget. Jag lagade iaf riktigt god mat! Jag har fått regnbåge utav min kära arbetskamrat Carola, på Skopunkten, som jag tog och gjorde i ordning. Det blev gratinerad regnbåge i ostsås, med pressad potatis till. SMARRIGT VÄRRE!


Patan bränner på första ljuset!

Regnbåge!

Sååås!

Gratinerat och klart!

Regnbåge, med pressad potatis och ostsås. Glöm inte en klick med Bregott
uppe på päran'.


Grattis till miiiig!

Sådär, då har jag varit på det där mötet jag pratade om. Jag kan berätta en rolig grej...jag har idag fått ett nytt jobb! Jag börjar imorgon redan! Det är dock bara en extratjänst så att säga, men jag ska få jobba jättemycket hela december, men jag har iaf jobb i tre månader nu till och börja med. Sedan blir man väl extra utöver det. Deet kunde inte komma mer lägligt! Det är skitdåligt med jobb just nu på Skopunkten, så detta blir ju kanon! Sedan ska jag få följa med på julbord också, hihi! En annan kanonbra grej är att jag fick min rätta timpenning, jag är ju inne på mitt fjärde år inom Handels, så nu får jag lön efter hela tre års erfarenhet! Känns kanoooon!

Nu ska jag följa med Patan upp på affären, ska titta lite på julskyltningen här uppe också.


Jag är GLAAAD!



Dagens agenda

Då var det första advent idag, tiden går väldligt fort känner jag. Patrik ligger fortfarande och sover, själv ska jag ta och stoppa i mig någon frukost. Så, vad står på agendan idag måntro...

* Julstöka färdigt hemmet.
* Gå på ett möte kl. 14.00.
* Gå ett varv på julskyltningen.
* Åka och hälsa på Angelica, Jonas och Hjalle.

Jag får se om jag hinner med mig. Det är min matdag också, appropå det, så önskar jag mig en butler som lagar mat åt mig. Jamen dåså, dags att komma igång med allt!


Sigge är inte så duktig på att hjälpa till, men han bidrar ju iaf med att sova
på julsakerna, ett steg närmre rätt riktning.

Lurad som vanligt!

Lill-Erik ringde ikväll och ville ha skjuts in till stan. Han mutade mig med 300kr, det tyckte jag lät som en bra deal. Sagt och gjort, jag hämtade honom och fyra andra, skjutsade in dom till stan...för att sedan bli blåst på stålarna! Va fan i helvete! Men han lovade att jag ska få äkta cash imorgon, så det tänker jag inte glömma!

Nu ska jag gå och sova, för imorgon ska jag iväg och träffa en människa klockan 14.00. Vi får väl se hur det går, jag hoppas dock på något bra. Jag skriver mer om det imorgon. Dön dön dön döööön *läskig musik*.

Det blir ingen bild denna gång, men om ni inte har något bättre för er så tycker jag ni kan se filmen Easy A, den var riktigt rolig!

Vi hörs imöra!

HP 7

Sådär ja, då har man nästan nyss kommit hem! Vi tog en spontanbio på eftermiddagen och såg Harry Potter and the Deathly Hallows. Den är verkligen sketabra! Och bara för det så har vi inte hunnit jula klart här hemma, men det är inte så mycket kvar nu. Några dukar som jag ska stryka, sen så...

Patrik lagade mat idag, så det blev hämtsushi, duktigt va? Gott som tusan och snorigt mätt blev jag på köpet. Tänkte jag skulle se lite rysare ikväll, men jag vågar inte se själv...så jag får väl ta och se alla serier jag missat i veckan istället. Går lika bra det också.


FUSKAT!

Jag är fortfarande mätt efter middagen! Tog och slängde ihop lite tacos, som jag inte ätit på gud vet hur länge. Minst en månad sen, tror jag. Stackars mamma åt tacos alldeles ensam, hade jag vetat det så skulle jag ju ha bjudit in henne, men det fick man inte reda på förrän det var försent. Jag får ta och bjuda in mor nästa gång det blir tacos, istället. Ja, som ni ser och har hört, så har jag druckit julmust. Mina principer har fallerat totalt! Jag varken äter eller dricker någon som har med julen innan december, men vad händer...jo, julstämningen har tagit över mig och jag har FUSKAT!

Jag mår illa över mitt beteende! Okej...jag har delvis njutit. Men nästa jul, ska jag fan i mig inte fuska! Jag kan inte rå för min sjukliga julstämning jag har i år! Så jag ser mitt snedsteg som en parantes i mitt liv. Förresten, på söndag kanske det händer något roligt, den som lever får se (läsa i erat fall...).

Nu blir det Idolmys med min bästa Issa!


Förlåt mamma, för mitt fusk! But it's soooo good!


Bejban, han kan han!

Titta vad världens finaste karl kom hem med till mig då! Det här är kärlek det!


Superfin bukett!


Min favvoglass, Ben & Jerry's Cookie Dough.

Julstök

Idag har vi julstökat som tusan här hemma. Julstök innebär att man putsar alla fönster och storstädar, innan man sätter upp alla roliga pynt och sådant. Så det är vad vi gjort hela dagen. Men det är hur mycket kvar som helst. Men fönstrena är kliniska och gardiner sitter uppe. Imorgon ska vi dammtorka och pynta. Jag fick äntligen sätta upp min nya ljusstake i köket, så här får ni en bild på det. Imorgon kommer bilder på julandet i lägan.


Det blev spetsgardiner tillsvidare, jag har beställt nytt tyg, som jag ska sy gardiner av.

Frukostlyx

Jaha, då har man ätardag nu igen! Fast denna vecka har det blivit liiite fusk, eftersom jag åt julbord igår och då drack jag två julmust. Får ta igen det med lite prommisar till veckan. I vilket fall som helst, så bakade jag scones till frukost och det blev ju himla gott. Patrik testade julteét och det var ju supergott! Det luktade fantastiskt gott också. Så vi kan rekommendera Khals Julte.




Patrik tyckte sconesen var kanongoda.


Årets första julbord

Oj oj oj, vad mätta vi är just nu! Vi har precis kommit hem ifrån en dag på Birsta. Vi handlade lite bajspåsar och kattsand till katterna, sedan shoppade Patan lite roligt. Han köpte ljus, en ny svart skjorta som han ska ha på julafton, en ny mysfilt från Boom, julte, nya Blossa glöggen plus en Herrljunga vinglögg och en lampa som vi ska ha på bokhyllan i vardagsrummet.

Sedan var vi även och testade julbordet på IKEA och det var sketabra! Så det ska alla testa tycker jag! Det kostar 79kr om man har IKEA Familykortet och 179 utan, inte ens det är dyrt tycker jag. Det är buffé, så det är bara att ta så mycket man orkar. Så, jag blev mycket positivt överraskad. Vi träffade Vicky och hennes polare Elina där också, så vi satt med dom och käkade, trevligt värre!


Julfilt från Boom, julte från Kahls och ljus från IKEA, köpte även vita kronljus.

Ett till ljus från IKEA.

Blossa Glögg 2010 och Herrljunga Vinglögg.

En lampa som ska sitta ovanför bokhyllan i vardagsrummet.

Man fick en sån här lapp att klistra på sig själv, när man skulle äta julbord.

Julbord

Julbord

Skinka


Igårkväll

Igårkväll kom Vicky förbi och tittade på film med mig. Vi såg Frozen och Get him to the Greek, jag har ju redan sett den sistnämnda, men den är så jädra kul så jag såg den igen. Frozen var bara tragisk, haha. Patrik dök upp precis innan vi skulle slå på filmerna, så han blev lite tidigare än beräknat, riktigt kul! Nu ska vi göra oss i ordning för att fara på Birsta, måste handla lite grejer till katterna m.m. Vi tänkte prova julbordet IKEA har just nu, för bara 79kr! Jag såg att Angen hade skrivit om det, och att det skulle vara bra.


Patan, lite trött...lite sliten.

Bortbjuden

Tjena tjena mittbena!

Igår blev jag bjuden på middag utav mamma. Lillebror och hans tjej Belén var också där, det var riktigt trevligt! Vi fick riktigt god mat, det blev helstekt fläskfilé med vitlökssmör och råstektpotatis och gräddsås till, MUUMS! Till efterrätt fick vi knäckpaj, skeetagod! Men tyvärr glömde jag fota maten...men jag fotade mammas nya köksbord och stolar, check it out!


Hur fint som helst! Hon hade ett gammalt bord från 80-talet i furu förut.
Detta passade in lite bättre.

En del av mammas kök, det är så fint!

Lillebror, Belén sitter där bakom, men hon var för feg för min blogg. :D

Mamma Ingela, som inte heller ville vara med. Ser ni vad hon matchar
med sin nya tröja?


Filmkväll

Det blev filmhäng hos Vicky igår igen! Vi såg några chickflicks och fikade kvällsfika. Ikväll kommer hon hit och ska se lite rysare här hos mig istället. Jag lär måsta stå och hålla utkik efter henne i fönstret när hon ska gå till bilen, så hon känner sig lite mer trygg, hehe.

Idag ska jag hem till mor och äta middag, brorsan och han brutta kommer också, så det blir första gången jag träffar henne, spännande. Bloggar mer sedan.


Vicky har det väldigt fint hemma hos sig!

Mjukisdressen på!

Kvällsfika

Mys-Vicky aka "Kissie".

Massvis med kvällsfika!


Dagvild pårikigt

Alltså, jag vet inte vad som flugit i mig idag! Jag har varit riktigt dagvild och då menar jag inte att jag minns ena sekunden att det är rätt dag och andra inte, utan jag hade heeelt tappat Tisdagen. Jag var heeelt bergsäker på att det var Onsdag idag! Angelica sa till mig att det var Tisdag idag, men jag förnekade det flera gånger, hon hade fel tänkte jag. WTF! Det är ju Tisdag idaaag?! Patrik kommer ju hem på Torsdag natt, inte imorgon..herregud! Jag tror jag håller på att få Alzeimers, för jag glömmer fan allt just nu. Igår glömde jag varenda grej jag skulle ha med till MiROi, sedan glömde jag bort att köpa presenten till lillkissen. Idag glömde jag bort att ta med både kamera och mobil, vilket resulterade i att jag hade för lite pengar på kortet när jag skulle handla och kunde självklart inte ringa mamma, så hon kunde föra över mer. Ja, och sedan glömmer jag bort vad det är för dag...helt sjukt!

Men men, jag lagade iaf Gnocchi med bechamélsås till middag. Det blev gött!


Syns inte så väl att det är Gnocchi, men det är det.

Greja och dona

Imorgon på natten ska Patrik komma hem, det blir kuuul! Sedan ska han vara ledig ganska länge, så han kanske kan göra klart större delen av körkortet.

Blev precis bjuden på middag imorgon av kära mor, så det ska bli trevligt. Brorsan och hans nya tjej ska dit också. Näe, det blir ett kort inlägg nu, jag ska duscha och göra mig i ordning, så jag kan fara till MiROi och Arbetsförmedlingen med papprena. Sedan hem till Angie och Hjalle!

Hej svej!


Lilla Hjalle

Nu har jag nyss kommit hem ifrån Angelica och Jonas. Det gick bra att hämta hem lillkissen, fast han var såååå ledsen i bilen! Han skrek och hyperventilerade, han var alldeles svettig om tassarna stackarn. Men när han väl kom till sitt nya hem, så gick det mycket bättre. Först var han lite skakis, men sedan tuffade han till sig rejält. Svansen var rätt upp i vädret och han har lekt som en galning med en leksaksråtta. Jag ska dit imorgon och hälsa på igen, kolla om han blivit något mer social då, kanske han kan hälsa på mig då. Hoppas, hoppas!

Här har ni Hjalmar aka "Hjalle":












Katthämtning

Tjolahopp!

Nu är man precis hemkommen ifrån Birsta, med Vicky. Hon shoppade som om det inte fanns någon gräns på kontot, men jag nöjde mig med två julklappar till min gubbe istället. Så nu blir det till att slå in två julklappar till, me like!

Jag ska strax iväg igen, Angelica vill att jag ska följa med och hämta hem kissen, så det ska jag göra. Människan vi ska hämta den hos, är väääldigt mystisk och borde absolut inte ha katter för fem öre. Det är inte rätt att ge bort kattungar när dom är sex veckor, Angelicas katt är bara 10 ½ vecka och det är fan inte okej, men den här människan vägrar i princip ha kvar katterna. INTE OKEJ! Men men, vi får hoppas att det kommer gå bra med lillkissen nu och att den inte får något knäpp...vi vet knappt om den är rumsren, eftersom den inte gått på låda, utan pinkat i en hög med hö. Det återstår att se, det blir hårdträning iaf.


En av kissarna, inte Angelicas dock. Bild lånad av Angie.

MiROi

Idag har jag varit på MiROi, som jag går hos i sex månader via Arbetsförmedlingen. Vi gick igenom mitt CV och personliga brev och snackade om lite kurser som jag tänkte läsa. Man får läsa 200 poäng "gratis" där, utan att behöva gå ur AMS och sådär, så det är ju kanonbra. Jag funderar på om jag ska läsa Företagsekonomi A och kanske B. Lutar iaf åt Företagsekonomi först och främst. Jag hoppas att detta ställe lönar sig att vara hos iaf, det känns rätt bra nu iaf.


Filmkväll hos Vicky

Tjabba tjena hallå!

Gårdagens eftermiddag/kväll/natt spenderades hos min kära vän Vicky. Det är ju nästan lite tur att hon är sjukskriven samtidigt som jag är arbetslös, så jag har någon att hänga med i dessa tragiska tider. Dock vill jag ju att hon ska må bra, men you get the point! Jag köpte iaf hämtmat åt oss, så vi skulle få något i magen. Sedan blev det tv- och filmkväll. Vi lyckades plöja två rysare, The Ring Two (som jag ännu inte hade sett) och Eden Lake. Det får bli jag som håller i nästa filmkväll då, hehe. Klockan två inatt halvsprang jag till bilen och hoppades vid Gud att den skulle starta, det gjorde den! Sen börnade jag hem, fortare än fan själv. Jag överlevde iaf och somnade som en stock.


Det blev en pasta bolognese för mig och en räksallad för Vicky.

Vicky aka Samara

Här har ni "Granpa Vicky", har man diskbråck så har man.

Det här verkar vara en skön "ställning", "den rosa smurfen".


Naglar

Jag tog och målade mina naglar, med mitt nya graffitilack. Det blev riktigt häftigt! Check it out!


Jag har ju köpt ett i svart, så att jag kan använda vilken färg som helst
under. Det blev rosa denna gång.


Sigill och lack-problem

Jag är inte ens lite klar med mina julklappar, men jag vet vad jag ska köpa och det är ju iaf mycket bra! Den ende jag köpt till hittills är min lillebror. Jag tog och slog in hans klappar idag.

Jag har köpt lack och sigill, för att ha på julklapparna, det fungerar inget bra... Först eldade jag upp hela tändaren, då blev jag tvungen att byta taktik. Då provade jag med ett ljus istället, det gick inte heller så bra. Det rann ner stearin på paketet, eftersom jag höll ljuset snett, dumt jag vet. Så jag bytte än en gång taktik och höll lacket i lågan tills det såg någorlunda mjukt ut, sedan tröck jag det på paketet, det funkade! MEN, det blev blandat med sot istället...hur fan gör jag för att lacket inte blir bränt?


Men det blev fina julklappar iaf!


Harry Potter anyone?

Gaaah, jag vill så gärna se Harry Potter och Dödsrelikerna! Fan, att Patrik ska vara borta just nu! Hur tragiskt är det att gå alldeles ensam på bio? Hmm, det är nog rätt tragiskt. Jag kanske ska tvinga Angelica att se alla filmerna och sedan tvinga henne att se Dödsrelikerna på bio?! Moahahaha. Eller är det någon annan av mina vänner som vill se en Harry Potter-film frivilligt?


Lugn kväll

Hoho!
Jag hade den roligaste kvällen på länge igår! Issa och Vicky var här och hade Idolmys med mig. Det blev massor med garv och tokerier, det var precis vad jag behövde. Mera sådant tack!

Idag har jag fått jobbat lite iaf, fick Annas pass, så det blev jag glad för! Ikväll tänkte jag ju ha en liten fest, men det sket sig med en bresida! Ingen av mina polare, förutom Bella, kunde komma...så det kändes lite väl patetiskt att sitta två personer och festa, så det ställde jag in. Men men, jag är inte bitter för det inte, det blir väl lite film ikväll istället. Får ta igen partandet någon annan dag istället.

Ger er bilder på gårdagens middag och dagens middag:


Gårdagens middag: 90's skrov med chilicheese och smältostdipp.


Dagens: Kantarellsoppa, med trattkantareller.

Lägan

Nu kommer bilderna jag lovat på vår lägenhet. Enjoy!






Lillhallen.


Detaljer i hallen.


Den läskiga vaktkatten, Sigge.




Korridoren.


Hua, vilket litet kök vi har!


Min sideboard i köket.


Lite detaljer.


Datarummet, det enda rummet som inte är klart än.


Sovrummet är rätt trist just nu, men det kommer göras om snart.










Jag omorganiserade hela fönstret, det blev mycket bättre!


Såhär blev det med det nya bordet, jag gillart!


Fikapausen

Kolla in gofikat jag käkade förut!


Budapestbakelse och Coca Cola, en liten break i mitt donande.


Svar på fråga

Tea:
"Tycker att det är lite fusk att du går ner bara för att du slutar med godis! Själv tränar jag ca 4 dagar i veckan, är ute och går, äter inte godis, mackor och sånt och går fortfarande inte ner ett gram.. Vad gör jag för fel?!"

Svar till Tea:
Ja, jag tycker inte det låter som att du gör något fel. Äter du frukost, lunch, middag och mellanmål? Kosten är ju väldigt viktig om man vill gå ner i vikt. Sedan säger du att du tränar, är det inte musklerna som väger då? Du kanske har gått ner i vikt, men gått upp i muskler. Du borde mäta dig runt midjan etc och se om det försvinner något istället för att ställa dig på vågen. Jag själv vet ju att jag gått upp pga just godisätande, så därför är det ju det fettet som försvinner först, men nu måste jag motionera om något mer ska hända.

Ätardaaag

Idag är min ätardag! Det betyder att jag kan äta vad jag vill och det tänker jag minsann göra också! Till frukost blev det nybakta scones med marmelad och te, slurk! Jag har även köpt en liten bakelse, som jag tänkte svulla i mig senare. Jag har lite grejer jag ska pyssla med här hemma, så jag lär säkert bli lite hungrig sedan. Till middag troooor jag att jag tänker köpa mig ett skrov och ikväll blir det Idolmys med Issa.


Gofrulle: nybakad scone, Bregott, marmelad med fyra olika frukter och te med honung.

Btw, jag har gått ner 2,5kg hittills, på att inte äta karra etc. på vardagarna! Om jag bara kunde vara ute och gå lite oftigare, så vore det ännu bättre. Det kommer det med...


Ruinerad som vanligt

Igår klev jag upp ännu senare än förra dagen! Herregud, jag vill inte gå in på vilken tid, jag skäms så! MEN, jag fick iaf hämta tillbaka bilen igår, så nu är den lagad igen...1695kr fattigare. Det var en spindelled som var bytt och tydligen en justering på framvagnen, så det blev jävligt dyrt det! Så nu måste jag spara om alla julklappspengar, eftersom det var dom jag använde upp i princip.

Efter jag hämtat bilen, hämtade jag Angelica och for in mot stan, för att jag skulle kolla lite tyger på Ohlssons Tyger. Jag hittade inget som lockade dock, men Cubus hade öppnat en ny butik och dom hade 40% på alla kläder! Jag köpte en tröja, som jag tänkte jag kan ha till jul. Sedan for vi mot City Gross och handlade billiga blockljus till mina nya ljusstakar. Det blev mycket bra!


Min nya tröja, perfekt nu inför jul. 119kr på Cubus rea.


Mina nya ljusstakar, Rusta 49kr! Rena rama rånet! Blockljus, City Gross 19kr!



Färg i håret

Nu har jag precis färgat håret, eftersom jag är en fattiglapp som inte har råd att gå till frisören just nu. Då får man ta saken i egna händer istället. Färgningen blev iaf bra, så nu slipper man se ut som en grådassig människa.


Tyvärr tog jag ju ingen jämförelsebild, men det såg mycket risigare ut iaf,
kanske finns någon bild längre ner i bloggen. Nu behövs bara en klippning,
någon som känner sig manad?


Nattfika

Igår glömde jag köpa något att knapra på om jag skulle bli sugen på något, så jag tog och bakade scones istället. Klockan halv tolv på natten...kokade mig en kopp te också, and it was goooood!


Scones med Bregott och en kopp Yellow label tea, gott!


Nytt bord!

Idag har varit en jäääävulskt slapp dag! Klev upp sent om sider, gjorde egentligen inte ett skit under dagen...spelade ut ett dataspel. Jag har varit ruskigt trött hela dagen, men det klarnade upp nu mot kvällen. Jag och Angelica har varit iväg till Granloholm för att hämta ett vardagsrumsbord, så nu är jag 250kr fattigare. Men det var det värt. Vårat gamla bord ska stå inne i datarummet, för det vill jag ha kvar. Då kan man switcha när man känner att man vill ha något nytt, eftersom dom är i samma färg. Efter vi hämtat bordet drog vi en repa på Birsta, Ö&B hade tisdagserbjudande på saffran, om man köpte två fick man dom för 25kr! Det är bra pris det!

Jag fick även med mig ett graffitinagellack och nagellacksremover hem. Inte helt fel!
Nu ska jag se lite serier, kvällen till ära.


Såhär ser det gamla ut.


Såhär ser det nya ut.


Dagens fångst!


Vem vill?!

Är det några kompisar där ute som vill dricka drinkar och sjunga lite singstar hemma hos mig i helgen? Skulle vara roligt att få göra något annat än att bara sitta och uggla hela tiden.


Helgen är slut

Jahapp, så var den här helgen över och Patrik återgick till sitt glamorösa arbete. Kiruna väntar på honom denna gång...dom åker bil dit. Själv steg jag upp tidigt, för att lämna in bilen hos Magnus på OK. Denna gång är det mina hjul som ska få sig en omgång, dom sitter tydligen snett. Han ska även ta sig en titt på vad det kan vara som vibrerar som fan där under huven. Jag väntar med spänning.

Ikväll ska jag faktiskt iväg och hämta ett nytt vardagsrumsbord, i Granloholm. Eller nytt och nytt, det är begagnat, men det fungerar lika bra för det. Bilder kommer senare...
Vårat v-rumsbord vi har nu, kommer få stå i datarummet istället...eller tvärtom, who knowes what I'll decide. Vi har bestämt att vi ska köpa en modul-soffa i Relax-serien ändå, så vi håller på att spara pengar till det. Vi tyckte att det var bättre att lägga lite pengar på en ny soffa, eftersom dom billigare varianterna blir så snabbt nedsuttna, medan Relax-sofforna har mycket bättre kvalité och håller formen. Så blir det!

Hörs senare!

Thanksgiving-middagen

Sådär ja! Då har man firat Thanksgiving, fast på fel helg, men vi var alla lediga just denna, så det blev perfa! Igår så bakade jag ju några pajer, pecannötspaj (som gick åt helvete), pumpapaj och äppelpaj. Såhär blev det:

   
Just då kände jag att jag inte ville visa min misslyckade pecannötspaj, men dom andra blev iaf bra!

Nu till dagens bravader. Jag for hem till Angelica och Jonas kring elva imorse och körde igång med matlagningen direkt med Angie. Jonas jobbade och Patan for hem till mamma och hjälpte henne med lite grejer. Här kommer en bildföljd av dagens matlagning...


Vi bakade Cornbread, som förövrigt var skeeetagott och saftigt!


Vi gjorde stuffingen till kalkonen: egna krutonger, tranbär, lök, timjan, rosmarin, lagerblad, kabanossi ölkorv, äpple, buljong och smör. Aaasgott!


Tranbär till Cranberrysauce'en.


Angie skär upp kalkonförpackningen.


Naken kalkon.


Pula i stuffingen, kändes inte helt rätt, men det gick ändå!


Äntligen inne i ugnen, it's aaaall good!


Sötpotatisen skall till att bli kokad!


Viktigt, till sötpotatisgratängen (och gott som sejtan)!


Sötpotatisgratäng bestående av sötpotatis och béchamelsås med västerbottenost, cheddarost och parmesanost! GOD DAAAMN vad gott det var!


Turkey done! Fiiin va? *skitstolt*


Sötpotatisgratängen klar, med marschmallowfluffet på.


Uppdukat!







Det är så att man får en tår i ögat!


Potatismos, Creamed Onions och Tranbärssås. Creamed Onions är silverlök med en parmesan- och gräddsås. Snorgött!


Uppskivat Cornbread.


Min Thanksgiving-tallrik! Vi berättade också vad vi alla är tacksamma för, det var riktigt trevligt att höra vad alla hade att säga.


Patan skär upp kalkonen.





Jontanen satt alldeles tyst och åt...låt maten tysta mun-taktiken.


Patan fick jävulen i sig, men det gick över efter ett tag...





Efterrättsdags! Jag förstår fortfarande inte hur vi kunde få i oss efterrätt efter hela den där middagen...men det gick i.

   
Här fick ni en bild på den misslyckade pacannötspajen, fast Angie och Jonas tyckte den gick att äta ändå.


Mitt glada gäng!


Trötta, mätta och belåtna vänner.

Ojojoj, vilken kanondag! Maten var verkligen sketagod, fast vi trodde att vi inte skulle gilla allt. Ja, detta var verkligen en grej jag kan tänka mig ha som tradition! Hehe...

Tack för idag Angelica, Jonas och Älsklingen, oförglömligt!


Fuck the world today

Vilken jävulskt irritersam dag! Skulle baka paj...började med pacannötspaj. Det gick åt helvete! Det blev bara någon slags sockerkaksdeg av hela skiten. Sedan skulle ju Patrik komma hem till middagstid, vi skulle gå och äta hamburgare. Han kom inte! Tydligen så tog dom på sig ett till jobb?! När dom var påväg hem...så nu kommer han inte förrän ikväll...KUUUL! Är jag något less? En aning. Jag hade längtat så himla mycket efter den här dagen, istället känns det som att jag lika gärna kan dra någon gammalt över mig. Jag har inte ens fått min JÄVLA hamburgare! Tänker inte gå dit och sätta mig som någon jävla hobo...

Vad glad jag känner mig just nu...vad kul för Patrik och komma hem till världens elakaste människa.

Två pajer kvar att misslyckas med, vi får se om dagen kan bli ännu sämre.


Thanksgiving-middag

Jahapp...
Vad ska man göra nudå måntro? Jag har varit iväg och jobbat idag och det var ju kanon att man fick lite extratid sådär. Imorgon är jag ledig och då ska här bakas! Jag ska baka tre olika pajer till Thanksgiving-middagen vi ska ha på lördag. Det blir en pumpapaj, en pecanpaj och en äppelpaj...det låter väl inte helt fel va? Jag ska knäppa bilder och visa vår middag, det ska bli otroligt spännande och kul! Vi kommer göra kalkon med stuffing, mashed potatoes, sötpotatisgratäng med marschmallowfluff, creamed onions, kokta grönsaker (morötter, ärtor och haricot vertes), pajerna, cornbread, gravy och tranbärssås. Låter det inte gott så säg?! Så lördagen kommer att bestå utav att laga mat, mat och mera mat...sen ska vi ju äta den också!

Btw, det går sketabra med kosten och att inte äta godis och transfetter! Jag har gått ner två kilo på tre och en halv vecka, på att bara äta rätt och ofta! Jag har promenerat lite också, men måste bli bättre på det, åtminstone varannan dag.

Aja, nu ska jag ta något att äta. Hörs!


Kissekatter

Igårkväll fick jag följa med Angelica till Lagfors och kolla på kattungar. Hon tingade en lite parvel, men jag kan säga att det var svårt att välja. Alla var exakt lika gulliga! Dom var så små, fluffiga och runda! Jag ville ta med alla hem, man blir ju så kär. Här har ni dom små skönheterna:


Angelica tingade den vitsvarta utan fläck på läppen. Men visst är dom exakt lika fina!?

Finsaker

Jag har glömt att visa mitt fina linneskåp som jag målat vitt. Jag har dock inte gjort klart lådorna till det ÄN...hehe, men det kommer...ingen brådska här inte! Sedan vill jag visa mitt lilla fönster som jag köpte, som jag förhoppningsvis ska göra ett vitrinskåp av. Tror Patan får hjälpa mig lite.


Detta är mitt sketafina linneskåp, som jag köpte för 400kr. Lådorna kommer dom med...


Här är fönstret, men det har sprickor i glaset, så jag måste nog byta ut det tyvärr. Ja, vi får se vad det blir av detta.


Ja, då var det vinter då

Tjo!

Igår frös jag som en dåre, jädrar vilken bitande kyla vi hade, både igår och dagen innan. Det kändes verkligen att det skulle bli snö och nog kom det snö alltid! Jag tog ett varmt bubbelbad och när jag steg upp så hade det börjat snöa och idag är det sjukt mycket snö ute. Jag vet inte om jag gillar snö sådär värst mycket, jag vill ha snö i december, men sedan skiter jag i resten...tycker vi har vinter hela jäkla året! Näe, låt det vara "grönt" ute ett tag till...



 Badatime!


Idag, när jag tittade ut från mitt fönster.


Köttfärsfyllda Cannellonis, mums!

Det blev ingen sushi till middag, utan jag gjorde något helt annat...men jääävligt gott! Bella berättade igår att hon skulle få Lasagne utav hennes mor, så jag blev så sugen på det igår. Idag tog jag och gjorde egna cannellonis med köttfärssåsfyllning och hemmagjord béchamelsås, MUMS!


Köpte färska lasagneplattor och fyllde dom med köttfärssås, sedan rullade jag egna cannellonis av det. Egen Béchamelsås, men den röda såsen är Dolmio orginalsås. Det gröna är pesto, som jag nyss lärt mig äta...sketagott! Det blev grymt lyckat iaf...och jag fick tre matlådor över.


Tomsurr

Då var det måndag! Just det, jag har glömt ringa Magnus på OK, behöver göra en hjulinställning. Det måste jag ta tag i.

Jag har hunnit varit på möte iaf, på MiROi. Vi surrade lite om min bakgrund och vad jag kan och vad jag vill göra. Jag ska tillbaka om två veckor igen, då ska jag förhoppningsvis kunna börja plugga några kurser också.

Nu är jag sjukt hungrig OCH sugen på sushi! Jag tror jag måste åka in och handla det till middag, men det är ju så tråkigt att åka in till stan. Jag får se vad jag hittar på...

Oj, det blev inte så kul inlägg det här inte...men jag kan ju spä' på med att jag saknar min älskling sketamycket och jag känner mig lite väl ensam nu faktiskt.

Nog nu!


Lilla älsklingen

I wanna work!

Tjena fan! Det har visst inte skrivits här på ett par dagar. Jag har inte knäppt några bilder, antar att det inte blir lika kul att blogga då. Lovar att lägga upp bilder på mitt fönster som jag köpte härom dagen. Jag har tänkt att jag ska bygga ett vitrinskåp till köket med det. Antar att Patan kanske får hjälpa mig lite med det.

Jag har jobbat igår och idag, ska dit imorgon också, det är bra för plånboken! Jag är ju i princip helt arbetslös nu, blir ju inte så mycket extrajobb såhär års...dåligt med kunder och då behövs man ju inte. Rätt jobbigt, blir lite stålar till jul igen. Ska tillbaka till MiROi på måndag, får se vad man får göra då. Ska börja läsa några kurser iaf, så mycket vet jag...känner man att man gör någonting iaf.

Jaja, nu ska jag hoppa ner i sängen och mysa lite med katterna...saknar min älskling sketamycket! Han ska vara borta hela November ut, förutom nästa helg i tre dagar. Hur ska man ta vara på dom dagarna på bästa sätt?

Hörs!


Sigge ligger i sängen och väntar.

Inception

Såg precis klart filmen Inception, den var ju faktiskt riktigt jävla bra! Man blev verkligen helt snurrig av den, men när man kommit in i filmen fattade man allt, en klurig film, men häftig! Alla som inte sett den borde se den, helt klart. Det är rätt svårt att förklara vad den handlar om, men den handlar väl lite flyktigt om att man tar över en persons dröm genom att designa en egen drömvärld, som är så lik den vanliga världen, att personen inte förstår att den drömmer. Sedan går man ett steg längre och drömmer i drömmen. Det blir ännu klurigare efter det...jag säger såhär...SE DEN!


Lord of the flies

Nu är däcken bytta på min bil! Jag fick ta och lämna in bilen till Sune Hultman igen, han tog en hundring för alla fyra däcken. Men nu måste jag göra en hjulinställning på bilen, så jag måste ringa Magnus på OK imorgon, för Sune väntade på kalibrering på sina grejer. Hoppas verkligen att Magnus har tid någon timme här i veckan.

Jag tog mig en tur in till Birsta en snabbis bara, för att köpa kattsand och dammsugarpåsar och efter det åkte jag hem till modern och tänkte lämna sommardäcken där. Jag blev kvar ett tag och fick mig lite middag t o m, vi åt Fajitatårta, mumma! Tänkte bjuda igen imorgon med lite kroppkakor.

Mamma har fått en fluginvasion hemma hos sig! Skitäckligt, massor med gigantiska slöa flugor som bara dyker upp i brorsans gamla rum. Så fort mamma går upp, så är det typ tio äckliga stora flugor i fönstret...hon ska ta dit anticimex, måste vara något bo någonstans. Hua!

Nu blir det serier, hejs!


Bodycakes

Check out my kroppkakor! Dom blev verkligen lyckade och dom smakade aaaaasagott!


Kanske inte ser så gott ut, men skenet bedrar!

Sthlms-helgen

Sådär ja! Orkade inte blogga i helgen, vi hade fullt upp hela tiden, så när man väl var på hotellet, ville man bara slöa. Vi hade en kanonbra helg! Påvägen ner stannade vi till på flera ställen, vi började med Pierre & c/o, men det var ingen höjdare. Det skulle vara en outlet med märkeskläder till 50-70% rea typ, men allt var dyrt. Efter det stannade vi i Hudiksvall på Albert & Herbert, där fanns det huuur mycket kul som helst! Så jag passade på att shoppa loss där. Sedan bar det iväg mot Stockholm och när vi närmade oss hittade vi en lantlig butik som heter Fullerö Handel. Där fanns det hur mycket fina saker som helst, men jag köpte bara en skylt.



Väl inne i Stockholm checkade vi in på vårat fina hotell och sedan tog vi oss en tur ut till Kista Gallerian, för att få i oss lite mat och kolla in shoppingen innan vi skulle se Idol. Jag åt sushi. Sedan drog vi oss tillbaka och myste på hotellrummet, med lite chips och dricka till Idol. Jag sov som en kratta den natten, tyckte sängen ville mig illa, sen drömde jag så mycket mardrömmar.

           

Dagen efter klev vi upp tidigt och åt jättegod hotellfrukost, sedan begav vi oss ut till Kungens Kurva för att inspektera världens största IKEA. Det var väldigt stort, men det var samma som hemma, inget märkvärdigt. Efter IKEA, drog vi till Skärholmens galleria och shoppade lite, hittade ett par skitfina krossat sammetleggings på BikBok. Jag märkte i efterhand att dom färgade av sig, jag var blå över hela benen, så dom måste tvättas innan nästa användning. Vi åt även lunch på gallerian, jag åt Canneloni med spenatfyllning, skitagott! Sedan åkte vi och hälsade på Sabina och såg hur hon bodde. Vi for in mot stan och kikade runt med henne och kollade in hennes kontor i Gamla stan, det var verkligen kanonfint! Framåt kvällningen blev vi hungriga igen, så vi letade upp en restaurang att käka på, vi hittade en liten nattklubb/pub/restaurang, som serverade oss väldigt god biff med örtsmör och pommes.
Efter maten kände vi oss rätt nöjda, så vi åkte tillbaka till hotellet och bokade platser till Saw 3D. Men den filmen var bara osmaklig, jag blev bara äcklad. Men det var kul att få gå på bio klockan elva på kvällen, det är inte så ofta man gör det. När vi åkte tillbaka till hotellet ställde vi om våra mobiler och somnade direkt.

Dagen efter käkade vi ännu en god hotellfrukost och sedan checkade vi ut och gled in mot stan igen, för att gå på söndagsloppis på Hötorget. Loppisen var dyr, så vi åkte därifrån tomhänta. Vi kände oss rätt nöjda med vår Stockholms-tripp, så vi tog vårt pick och pack och åkte hem. Väl hemma väntade min älskling med kinamat åt mig.

En kanonhelg med andra ord!