Besök, renovering och hunger.

Jag är utan bil denna vecka, lillebrorsans bil har gått sönder igen. Vad gör man inte för familjen liksom! Har varit hos mamma i helgen och hjälpt till med köksrenoveringen, Patrik la golv och jag och mamma skruvade ihop massa IKEA grejer. Nu är det bara brorsans jobb kvar med målning och spackling, sen ska vi skruva fast alla skåp och bänkar m.m. Det blir skitabra! Ska bli riktigt spännande och se hur det blir när det är färdigt.

Idag fick jag finbesök utav Angen och Algot! Hans mor och jag surrade lite skit medan Algot låg och tränade musklerna på golvet. Katterna tyckte han var mycket mystisk, det var första gången dom träffade en bäbis. Trodde Sigge skulle ta en tugga av Algots huvud där ett tag. Han liksom fastnade med nosen på Algots huvud, tyckte nog han luktade gott! 

Nu är jag grymt hungrig, men tror jag ska vänta tills efter träningen med att äta.
Aja, hejs!


Nu är jag slut alltså!

IT'S WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEND!

Så jäkla skönt! Har ju haft en helvetesvecka uppe i Härnta (tur jag har haft Pernilla och Mickis iaf)! Men nu är den över och jag ska ha en helt pluggfri helg. Jag är så himla trött just nu, vill bara lägga mig och sova, är dessutom så sjukt hungrig! Ikväll ska jag verkligen ha fredagsmys, med massa godsaker och Idol, sen blir det film och serier för hela slanten! Det kommer bli helt underbart.

Just det, klockan fyra idag får jag hämta ut min mobil, så då ska jag äntligen kunna höra er när ni ringer.

Aja, vi hörs mera sen!
Hejs!

Skräckinjagande!

Idag har jag haft världens läskigaste seminarie! Vi skulle ha läst en speciell bok till idag, under tiden vi varit hemma och det har jag ju såklart gjort (från pärm till pärm). Idag skulle vi då ha ett bokseminarie på den och jag tror ingen var beredd då vår lärare kom in med militärinställning och bad alla som inte läst boken gå ifrån rummet direkt, för vi hade inget där och göra isåfall. Sedan sa hon att vi skulle kunna diskutera varje fråga som ingick i seminariet och då var det många, inklusive jag, som kände att vi nog skulle gå därifrån för att vi inte memorerat boken på det sättet. Plötsligt mådde man psykiskt dåligt, vilket irriterade mig, då jag lagt ner sjukt mycket tid på allt detta pluggande! Men jag stannade kvar ändå och vår grupp presenterade frågan vi fått och sedan diskuterade vi i hela gruppen alla olika frågor. Alla räckte upp handen för att få säga något eftersom vi blev bedömda på hur mycket vi var delaktiga i diskussionerna. Efter att seminariet var färdigt berättade vår lärare att alla var godkända och hon tyckte att det hade gått jättebra. Då pustade alla i gruppen ut, men var ganska förskräckta över hur vi blev inledda i seminariet. Urk alltså, detta var ingen höjdare...men nu är det gjort iaf och jag klarade mig.

Har haft en del andra redovisningar som gått kanonbra i veckan! Ledde en rolig mattelektion på Technicus i Härnösand för en grupp barn, tillsammans med mina kurspolare Pernilla, Mickis, Jocke och Hampus. Vi skrattade jävligt mycket då vi klädde ut oss till Babylonier! Bilderna lär nog dyka upp på facebook inom snar framtid.

Näe, nu blir det sängen! Har sovmorgon imorgon, så det blir skönt!
Adios!

Ny mobil!

Min mobil har slutat fungera nu, efter endast tre år i min ägo. Så fort någon ringer mig så hör jag ingenting, men alla andra hör mig i luren! Plus att den vägrar ta laddaren igen...haft det problemet förut, men då var det laddaren det var fel på. Nu har jag provat flera stycken, men det funkar inte. Så IGÅR köpte jag en ny telefon från Pixmania.se, såhär ser den ut:

 

 


Snygg va? Det är touchdisplay, kamera, mp3, FM radio och den kostade endast 1670kr! Jag hoppas denna funkar åtminstone!


I'm the worlds greatest!

WOOOOHOOOOOOOOO! Jag fick äntligen resultatet från omtentan jag gjorde 29/8 och jag blev godkänd och inte nog med det, full poäng! Snacka om en boost för själen iaf. Det känns så bra alltså, jag är asglad!

I did it!

Nu blir det bio med Bella som belöning! Nog för att det redan var planerat men ändå. Vi ska iaf se Flickan som lekte med elden.

Ett till segervrål: WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEYYYYYYY! YEEEHHHHHEEEEY!

Sagostunden.

Hallå hallå!

Det blev inte mycket sömn inatt kan jag lova! Men det var ju för att jag skulle upp tidigare än vanligt, så det är väl bara i vanlig ordning det. Jag har iaf haft en sagostund imorse på en förskola för sju söta barn (ni hörde rätt, SÖTA barn!) och däribland min lilla kusin Oliver, som fyllde hela fem år igår! Grattis till dig Oliver i efterskott!
Sagostunden gick iaf över all förväntan! Jag hade tränat lite hemma på Patrik, men han är ju så jobbig och oseriös, så en annan kan ju inte vara seriös själv. I alla fall, barnen tyckte det var jättekul att jag var där och dom var hur lugna och snälla som helst. Jag berättade sagan om Guldlock och dom tre björnarna, genom att hålla en dockteater med egengjorde dockor. Barnen fick vara med i sagan också, genom att namnge djur som bodde i skogen och ryta som björnar m.m. Dom tyckte det var jätteroligt!

Jag hade min rekvisita i en silvrig portfölj (ser ut som en sån där man lägger sedelbuntar i) och så hade jag med en filt och en boll i en påse. Ungarna blev ju helt till sig när dom såg portföljen och suktade efter att få se innehållet! Sedan när jag skulle gå, så var det en av pojkarna som såg att jag hade en påse med också, han såg helt lyrisk ut när han sa "Du har ju en påse också! Vad finns i den där då?!". Jag skrattade rätt gott då och berättade vad som låg där (bollen och filten). Sen ville dom leka med mig också, men då skulle jag skjutsa iväg Oliver till hans farmor, så jag hade inte tid. Då ville dom att jag skulle komma efter jag skjutsat honom istället, sötnosar! Ja, men det blev lyckat iaf! Nu är det bara resten kvar då...suck!

Imorgonkväll ska jag och Patrik mysa och dricka Baileys coffée och bara ha det skönt! 

True Blood!

Tjo!

Har fastnat för True Blood (vampyrserien)! Såg först första avsnittet för att få mig en bild, om jag ville fortsätta eller inte, men alltså...första avsnittet var inte bra alls! Fick inget grepp alls om serien, så jag blev tvungen att se andra också, nu är jag hooked! Sjukt bra serie, både spännande och lite rolig. Alexander Skarsgård är med och spelar en högt uppsatt vampyr. Han är lite rolig, då han slänger iväg nördiga svenska kommentarer och lyssnar på nördig gammelsvensk musik. Men all and all, it's a damn good show!

Pluggningen är jobbig som vanligt, behöver inte gå in på mer detaljer!

Blev less idag också, då jag väntat mer än en vecka på att få litteraturen jag beställt på nätet och när jag väl får grejerna så SAKNAS en bok! SUCK! Här har man liksom lite brådis eftersom jag läser skiten just nu, som tur var är det en bok som jag inte behöver gå igenom precis just nu, men ändå!

Nu är jag törstig som ett as och hungrig på det!
Hejs!


Stolt som tuppen!

Imorse var jag uppe före tuppen iaf, kl 06.00 klev jag upp för att dra till Hälsohuset och köra en timme pilates. Måttligt jobbigt att komma upp eftersom jag såklart inte kunde somna för ens vid två i natt. Blir alltid så när jag har saker för mig på mornarna, irriterande! Har tränat på bra denna vecka och nästa ser likadan ut. Nu är jag träningsledig imorgon, men på söndag blir det fightnight igen.

Käken har faktiskt börja läka nu av sig själv, så kanske slipper åka på sjukhuset ändå. Får se om det fortsätter bli bättre, idag har jag bara pyttelite ont när man vickar på käken, men jag kan gapa nu iaf.

Pluggningen går seeegt som bara den! Det är riktigt jobbigt nu, även fast jag har en lättläst bok just nu, är det för mycket att anteckna. Man blir så trött! Jag har iaf jobbat på hårt ändå, har inte slappat en ända dag och jag har fått mycket gjort, men jag kommer verkligen njuta när jag får slappa...när nu det blir?

Var in på stan en sväng nu på eftermiddagen också, Patrik skulle hämta lite grejer på skolan. Så hämtade vi ett spel han hade förhandsbokat och då träffade vi först på Angelica på hennes jobb (Åhléns) och sen Bella och Niska som satt utanför och slöade. Sen blev det karraköpning på Videomix och sen Subway till middag.

Och nu blir det...trumvirvel....Pluggning! Sedan paus för Idol.
Hejs!


Idag ser jag ut såhär, redan less på helluggen!

Just det, min lillebror ringde med världens bästa nyhet! Han har fixat en overhead till mig och honom, så nu kan man måla skitläckra stooora målningar! Ibland är han för bra min lillebror, kärlek! 


Woho, peppad!

Ikväll har jag varit och kört ett Core-pass, intensiv rygg- och magträning på 30 minuter. Det var riktigt seg träning och man blev alldeles skakig i magen. Så det vill jag fortsätta med, känner mig verkligen peppad med träningen nu. Ska nog börja gymma snart igen, då det blir lite lugnare med skolan. Har en intensiv pluggvecka till, sen blir det praktik, så då ska jag nog börja gymma...kanske med Linda? ;P

Idag blev vi bjuden på god middag hos Ylva (Patriks mor), fick fläskfilégryta med ris, typ thailänskt för det var starkt! Riktigt gött, till efterrätt fick vi blåbär/hallonpaj med vaniljvisp! Tur man tränar!

Och imorgon ska vi till Chris No Moneymaker, för Sandra ville bjuppa oss på middag. Blir göttigt! Hörde något om bakad potatis...smarrigt!

Nu åter till pluggningen!

PS. Idol är roligt, men mest Anders Bagge...he's funny man!


Slänger med en sommrig bild ifrån Angies möhippa!
Jag ska förresten lägga upp bilderna ifrån det så ni får se.

 


I'm back!

Nu har jag äntligen kört igång med träningen igen, känns jäkligt bra! Körde dansaerobics igår och fightnight idag. Dansaerobicen var nog inget för mig, kändes som att man var på krogen och dansade...fast jag blir svettigare på krogen. Så det kändes liksom inte som någon träning, men det var ju rätt skoj annars, men jag är ju där för att svettas. Fightnighten var däremot asbra, som vanligt! Jag har verkligen saknat det, så det känns ruggigt bra att komma tillbaka och jag har tydligen varit saknad där också, det kändes ännu bättre!

Nu är man nyduschad och sitter och eftersvettas i soffan, väntar på Idol ska börja. Tror att 4:an visste att jag skulle träna ikväll och la in lite fotboll så att Idol skulle försenas lite, tack 4:an för att ni tänker på mig!
Efter Idol ska jag fortsätta plugga, har pluggat som ett djur dessa tre dagar och det värsta av allt är att jag satt EN HEL DAG med att läsa helt fel bok! Snacka om irriterande, så nu ligger jag efter en dag.

Jag har även fixat en förskola där jag ska ha sagostund också, så nu är det kirrat. Hoppas allt går bra, jag ska dit nästa fredag, för att ha tid att förbereda allt.

Nog skrivet, nu ska jag ta fram lite frukt och titta klart på Family Guy.
Hejs!

Käkproblem.

Idag har jag varit hos tandläkaren för andra gången inom kort tid. Jag har fått problem med käken och det gör väldigt ont när jag gapar, vickar eller pressar igen käken hårt. Har haft ont nu i 1 ½ månad ungefär, så jag har fått gått på Ibumetin/Ipren-kur sen dess, men det har inte blivit bättre. Nu har jag iaf fått en remiss till käkkirurgen på sjukhuset, så dom ska få ta en titt och köra röntgen, så jag kan få reda på om det är allvarligt eller inte. Man blir ju lite närvös när det inte häver sig, en sträckning känns som att dom brukar gå över efter kortare tid. Aja, tänker inte spekulera i detta för ens det är gjort och jag fått ett svar.

Men annars såg mina tänder riktigt bra ut, inget hål, ingen början på kariesbildning eller något. Så det är som det ska! Fick beröm för tandborstningen också, heller inget ovanligt. Sen var det bara att betala och se glad ut...svindyrt!

Annars sitter jag och pluggar för fullt, skittråkigt! För mycket att läsa, kan verkligen inte förstå hur man ska hinna. Plus att litteraturen är sjukt jobbig...som vanligt! Men, men...bara att ta sig igenom.
Nu ska jag fortsätta. Hejs!

Favoriter!

Tänkte lägga upp en av mina favoritlåtar här, så ni kan få lyssna. Låten jag lagt under är samma artist och det är den sången jag vill ska spelas på min begravning (hemskt, jag vet), den är grymt fin!


Sufjan Stevens - John Wayne Gacy Jr


Sufjan Stevens - For the widows in paradise, for the fatherless in Ypsilanti

Enjoy!

WTF!?

Jaha...fick nyss höra att jag är lik Bruce Willis av alla kändisar man kan vara lik...känns bra!

Har varit hemma hos mamma hela dagen, passa på att hälsa på medan man har tid. Hade med mig lite filmer åt henne också, så hon ska ha något att göra under kvällarna. Brorsan och Amanda var hemma för en gångs skull! Kul och få surra av sig lite med dom också! Fick pizza hos mamsen, göttigt.

Ikväll blir det nog bara mysa med lite film och chirres, för på måndag startar jag min träning igen. Ska börja motionera och gymma igen, var en och en halv månad sen jag var på gymmet. Man hamnar lätt i gamla vanor, så jag är lite sockerberoende igen, det måste jag ta tag i. Men jag känner mig motiverad!

Känner mig dock inte motiverad inför skoluppgifterna jag har fått, det är fan tusen miljoner grejer som vi ska hinna klart på två veckor. Fattar inte hur dom tänker!

Aja...orka inte skriva mer! Hejs!

   Glömt och visa hur frillan blev!

Tvätta händerna!

Vi har bestämt (jag och Patrik) att vi ska vaccinera oss mot the swineflue iaf. Dom har satt upp lappar överallt i skolan om det, så det är nog lika bra att vara förberedd. På skolan är vi tvungna att tvätta händerna jätteofta och nysa/hosta i armvecket. Men igår gjorde vi en äcklig grej på en lektion. Vi skulle låta en godispåse gå runt bland alla elever och alla skulle ta en. Jag satt nästan längst bak, så jag fick allas basselusker...såg att vissa satt och snörvlade och hostade. Känns jäkligt bra...Not! Både jag och Pernilla i min grupp hade ångest över att vi ens tog en godis ur påsen, URK! Satt, det blir vaccin direkt när det erbjuds.

Ja, nu har man ju även ångest över uppgifterna vi ska ha under dessa två veckor hemma. Vi ska ta kontakt med en förskola eller skola och läsa en saga för en grupp barn, vi måste dokumentera allt vi gör och vi måste använda rekvisita när vi läser upp sagan. OCH sen har vi även en mattelektion att förbereda, som vi ska ha på Technicus i Härnösand. Barnen ska få använda urgamla mattesätt att räkna ut tal som vi ska göra åt dom och vi ska vara utklädda. Känns inge vidare, på så kort tid, då vi även ska läsa massor med böcker och göra läxa.

Så, måste jag snacka med någon som jobbar på förskola eller dagis då...

Lista från Linda.

1. Vad är klockan: 18.17
2. Vilket namn står på din legitimation: Jennie Elisabeth Sofie Åhlberg
3. Smeknamn: Proppen
4. Vad heter dina föräldrar: Ingela och Joakim
5. Antal ljus på din senaste tårta: Minns inte, måste ha varit någon gång när jag bodde hos mamma...
6. Husdjur: Två kissar, vid namn Ebbe och Sigge
7. Hårfärg: Nyfärgad, blev chokladbrunt
8. Favoritfärger: Hm, jag gillar dom flesta färger
9. Piericing: Bara i öronen
10. Tatuering(ar): Nope, men vill ha
11. Födelseort: Sundsvall BB, men uppvuxen i Bandsjön
12. Bostadsort: Timrå
13. Nuvarande bostad: En trea på Mellangatan, tillsammans med Patan och kissarna
14. Har du varit kär: Jaa
15. Har du varit någon annan världsdel: Hm, näe det har jag faktiskt inte
16. Har du varit med om en bilkrasch: Njääe, mamma körde in i en snödriva efter en sladd, efter det blev jag åkrädd, men allt gick bra :)
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): 4
18. Kaffe eller glass: Glass....Ben & Jerry's
19. Snuttefilt eller kramdjur: Snutte!
20. Salladsdressing: Rhode Island
21. Färg på strumporna: Vita med blåa hjärtan
22. Lyckotal: Brukar ta nr 6
23. Favoritfilm: Men åh, filmfantast..har för många!
24. Favoritcitat ur en film: Kommer inte på något nu
25. Bästa semestern: Har bara varit på en semester och det var i Bulgarien
26. Favoritmat: Sushi
27. Bästa veckodagen: Fredag och Lördag
28. Senaste låt du lyssnat på: Tror det var en Falloutboy-låt
29. Tandkräm: Pepsodent
30. Favorit TV-program: Haha, ser alla serier så länge dom är bra
31. Favoritrestaurang: Saffran
32. Favoritfågel: Har ingen direkt favorit
33. Tycker inte om: Spindlar, rensa avlopp och idioter
34. Sport att titta på: Hockey...alltså Timrå IK
35. Snabbmatsrestaurang: Seastreet Sushibar
36. Senaste sjukhusvistelse: I vintras då jag fick åka till akuten för magont
37. Favoritdricka: Trocca och Coca Cola
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Grå med en silver/grå fondvägg
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: En gång på körprovet
40. Vem/var är du om 10 år: Ingen susning, hoppas på ett hus, några miljoner, ett bra jobb som jag trivs med och att jag fortfarande är lycklig med Patan
41. Vem fick du senast e-mail från: Äckel-facebook
42. Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nope
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Vägra kreditkort
44. Vad gör du när du är uttråkad: Ser serier, då blir man aldrig uttråkad
45. Fras/ord du använder (för) ofta: Bara för det kommer jag inte ihåg nu, men jag har alltid någon slags fras jag kör med
46. Vän som bor längst ifrån dig: Öhm, dom inne i stan?
47. Vad retar du dig på: Idioter m.m.
48. Det bästa du vet: Känna att saker går min väg och när jag gjort något bra
49. Läggdags: Senaste tiden har det blivit grymt sent, men just nu under skolan kl 22
50. Vem tror du kommer att svara på det här snabbast: Hehe, det vet jag inte
51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: Nästan alla
52. Vad är klockan: 18.38
53. Favorit Beatle: John Lennon
54. Favoritspel: Cranium och såna här frågespel typ TP
55. Favoritfilmmusik: Oj, vet inte...men musiken från Across the Universe är bra
56. Skostorlek: 37
57. Syskon: Fredrik
58. Favoritpålägg: Kalkon, Port Salut
59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar: WWF, heeelt klart!!
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Men gud, jaa....kanske ordet skymning, eller älvor..inte fasiken vet jag!
61. Bästa bok du läst: Har flera favoriter, Harry Potter-serien, Twilight-serien, The Dirt och The Heroin Diaries
62. Är du Internetberoende: Jag kan inte vara utan det iaf, men jag sitter inte så mycket
63. Favoritdjur: Katter!
64. Gillar du snö: Bara på julafton, nyår och om man ska till fjällen
65. Favoritglass: Ben & Jerry's Cookie Dough
66. När köpte du något åt dig själv sist: Köpte en delicatoboll igår, men annars shoppade jag skor förra veckan
67. Är du långsint: Beror heeeeeelt på vad personen i fråga gjort
68. Favoritgrupp/artist: Mötley Crüe, Sixx A:M, Muse, Korn m.m.
69. Vilken är din bästa egenskap: Svår fråga...att jag är snabblärd
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Bli klar med skolan
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000kr: Näeee, inte för alla pengar i världen
72. Vad gör du i sommar: Sommar? Var ju inte ens sommar i år :(
73. Mest intressanta stad du varit i: London
74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: Gam...hahaha, gamnacke! Seriöst, kanske en kattunge: Söt, liten och luktar gott. Haha
75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor: Vet inte...
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Senaste? Det var ju 7 år sedan, jag har en karl som heter Patrik nu
77. Favoritgodis: LAKRITS!
78. Spelar du nåt instrument: Nope
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Innebandy
80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför: Nikki Sixx, för att han skriver bra låtar, är grymt snygg och är med i bra band (Mötley och Sixx A:M)...hahaha
81. Vilken film såg du på bio senast: Inglourious Basterds
82. Senaste köpta skiva: OOOOJ...minns verkligen inte
83. Roligaste konserten: Korn och Scoooooter!
84: Bästa känslan: When I feeeel good...och dom jag älskar mår bra
85. Samlar du på något: Näe
86. I sånt fall, vad: ...
87. Är du feminist: Njää..inte påriktigt, men jag vill inte att karlarna ska leva kvar i stenåldern 
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: Trumset, loud and awesome!
89. Favoritskiva: Har många
90. Bästa kompis: Angelica
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Ja, kunde inte bry mig mindre
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Inget
93. Favoritlåt: Just nu...lyssnar mycket på Paramores låtar, Muse, T.I...så kan inte bestämma mig
95. Har du en mobiltelefon: Ja, en asadålig från det pinsamma märket Sony Ericsson
96. Vem är du kär i just nu: Patan
97. Vad är det vackraste som finns: Min familj inkl. min karl och katterna
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Japan!
99. Är du homo- eller bisexuell: Not that I know of
100. Vad är klockan nu när du är klar: 19.03

In school!

Nu sitter jag på skolan i en datasal. Har lunch och har nyss ätit någon slags kycklinggryta. Vi har haft matte hela dagen och jag har varit så trött här på morgonen så jag råkade slumra till då och då. Nu efter lunch ska vi ha läs och skrivinlärning, det är nog lite roligare...

Hm, annars då...ser ut som denna termin blir lite lugnare och roligare än den förra iaf. Det känns bättre.

Aja...ska surfa lite nu, innan vi börjar igen.
Adios!