CSN=SKIT

Ja, fest blir det iaf och kalas också! Så nu är det bestämt!

Skola imorgon då... Sista tre dagarna i skolan, sen är det hemuppgift som ska vara inlämnad 5 juni, sen är man fri hela sommaren! Börjar jobba på min födelsedag, som sagt. Fick knappt några pengar denna månad från CSN heller, så nu kommer man få låna från sina sparpengar i minst två månader, känns skitkul! Suck... Fattar inte hur jag ska klara ihop dom här tre åren som är kvar i skolan, det kostar ju skjortan! Litteraturen går på flera, flera tusen kronor per termin och det ska vara meningen att man ska ha råd med det på CSN-pengarna, då tycker jag att man kan börja fundera på att höja bidraget istället. Tycker inte man ska behöva ha en backup med egna pengar för att studera, det är åt helvete!

Aja...ska sova nu iaf, så man kommer upp imorgon.
 
Mamma - Hehe, ja du får bestämma du om du vågar vara med på fest?

Micke - Jag vet inte om du var allvarlig om att tjuvar plingar på före eller inte...men jag vet med säkerhet att dom kollar först om någon är hemma, genom att plinga/knacka före. Sen använder dom en dålig ursäkt om man skulle vara hemma. Det är INTE kul om man inte öppnar dörren för en tjuv, eller två. Been there done that kan man säga.

Hjälp mig nu!

Såhär ligger det till...Jag ska jobba på min födelsedag, 17 Juni. Då tänkte jag att vi ändå ska ha midsommarfest här...om folk är intresserade? För isåfall kan jag ha kalas på dagen för dom vuxna och fest på kvällen för alla vänner, så det blir midsommar/födelsedagsfest? Är någon på den idén eller ska jag ändra totalt?
Tacksam för svar.


Bara läskiga grejer...

I veckan har jag mest tränat och pluggat, kul va? Men en läskig grej hände härom natten...
Jag skulle precis till att sova och Patrik låg bredvid mig, då Sigge (min katt) galopperade över mitt ansikte. Han lyckades såklart träffa min läpp, kind, öra och huvud och blodet sprutade överallt. Jag skrek och Patrik flög upp ur sängen. Jag kände hur det droppade blod i mina händer, så Patrik hämtade massor med papper, som jag satte mot ansiktet. När jag hade fått bort allt blod ur ansiktet, så var inte såren så stora iaf...men lyckades få en fläskläpp och en massa värk där klösmärkena är. Såklart gjorde han det ju inte med mening, han låg och lurade på Ebbe på andra sidan sängen och hoppade precis där jag låg, så han blev nog rädd när han kände att han trampade på mig och då raceade han iväg ännu värre.

Sen hände något mystiskt inatt också...
Vi låg och sov, då det plingade två gånger på dörren (klockan var säkert kring tre på natten). Patrik och jag vaknade, men jag vågade inte gå upp och titta, så Patan fick göra det. Men det var ingen där...
Så jag hoppas att det var Ebbe som råkade ta i ringklockan (kåpan), så att det plingade till, men man vet som aldrig...läskigt! Tur vi har inbrottssäkra dörrar nu.


Helgens happenings.

Idag mår jag inte bra! Mitt huvud spränger något så fruktansvärt, det gör ont bara man tar på det. Vet inte varför, börjar säkert bli sjuk eller något.
Var på fightnight igår, det var tvåtimmars pass...skitkul som vanligt! I veckan blir det dessutom ett extra pass, så det blir skoj. Tog sedan en lååångpromenad med Patan, Perny och Lill-Erik när vi kom hem, gick och kollade på F.J's nya hus, det var gigantiskt. Jag är avundsjuk!

Blev inte ett dug bakis igår heller, kan bero på att jag inte drack så mycket, blev dessutom rätt tidigt. Men det var skönt för min del. Jag var trött också, så när jag kom hem la jag mig i Patriks knä och somnade där (han satt och spelade lite).
Vi grillade igår också...så jag passade på att ta ut Ebbe. Vi var ute i 45 min och Ebbe åt allt gräs han kunde komma över, så när vi skulle gå in hör jag hur han börjar hulka sig, stackarn spydde upp allt gräs han tryckt i sig...han blev måttligt less, lillkatta. Faktiskt första gången han spytt på sitt hela tre år gamla liv.

Jag har även experimenterat lite innan jag ska baka till min födelsedag, så jag testade göra amerikanska cupcakes, personligen tyckte jag dom blev asagoda. Ska lägga upp bilder sen på dom, dom blev jättefina, men nästa gång ska jag göra frostingen rosa och kanske blå.

Aja, ska vila nu..se någon film kanske, hejs!


Spotify FTW!

Idag har jag haft skypeträff med mina kära studiekamrater och Patrik kom in med fika på sängen åt mig, älsklingen min! Dagen bestod sedan av lite plugg och sedan gjorde jag kanske den godaste pajen jag någonsin ätit (Angen och Mickes recept), bacon/vitlöksostpaj...mumsigt värre! Den ska jag bjuda mamsen på!
Efter maten tog jag och Patan en långpromenad, som slutade hemma hos Anki och Lasse (Angelica's föräldrar, världens goaste). Angelica var också där, så vi hade en jättetrevlig kväll där...vi tajmade in kvällsfikat också.

När vi kom hem, så installerade jag Spotify (vi hade fått en invite från Bredbandsbolaget, gratis i all framtid) och det kan jag säga är ta mig fan det bästa program jag varit med om! Man söker på en artist/grupp/låt och man får upp allt inom det man sökt, sen är det bara att lyssna! Man behöver alltså aldrig mer ladda ner en låt, allt finns i Spotify! Helt sjukt, dessutom kan man göra playlists också, bara "drag n drop" lixxom bah! Ja, jag är helt förstummad...nu behöver aldrig Mr Stanislav fylla våra hårddiskar med skitmusik igen, han kan bara söka på Spotify och spela det han vill spela. AWESOME!


Tummen upp för Spotify!

Parteeey!

Fy tusan vad jag är trött idag alltså! Vaknade kring tio, käkade frukost och satte sedan igång med pluggandet. Jag somnade hela tiden och nu mår jag som jag förtjänar...ont i huvudet och ännu segare än när jag vaknade. Skitjobbigt!

Ska iväg och träna snart också, har inte tränat på en hel vecka...blev lite mycket med inneveckan och så, men jag tog två jävligt långa promenader igår (en på morgonen och en på kvällen) och det var hur skönt som helst. Älskar att gå själv och lyssna på musik, man kan köra sitt eget race liksom och dessutom tänka massor. Väldigt avkopplande!

Till helgen är jag bjuden på fest hos Issa! Det ska bli askul, för en gångs skull kan jag komma, som jag har längtat! Alltid kul med husfest dessutom. Tänkte ha mig en egen fest snart också, för att fira en avklarad första termin, men mer om det när det börjar närma sig...

Nu hungrar jag fan ihjäl snart!
Vi hörs!

 
Såhär trött...

Vem är den hemlige beundraren?

Är det du Angelica, mån tro? Niska eller Bellsisen kanske? Man måste ju skriva avsändare när man skriver kommentarer, annars kan jag inte svara.

Aja, kvällen igår var rolig, men Stanislav backade ur som vanligt efter ett tag...han verkar inte gilla min skönsång något vidare han eller. Idag, när jag vaknade, var jag inte ett dugg bakis, thank God! Så, vi stack till Christer vid två-tiden på kalas. Han och Sandras nya lägenhet, var likadan som Bellas polare Josse's lägenhet. Algot var med och hälsade på, men han sov mest han...världens gulligaste bäbis! Patrik t o m erbjöd sig att hålla i honom en kort sväng, wow alltså! Haha! Fast han såg rätt rolig ut när han stod där.
Sedan blev det mat hos mamma, skinksteken smakade delicious!

Imorgon ska det pluggas igen, yeeii! Men det är över snart, så jag härdar.
Heddåå!


Den hemlige beundraren???

Skål!

Nu ska det drickas lite för första gången sen nyår. Trevligt värre. Sitter med en Smirnoff ice i handen och ballen är öppen, sommarkänslan är på topp. Perny och Stanislav är här och myser med oss, snart ska vi sätta oss och lira lite tv-spel, om jag inte missförstått mig. Hade bra ikväll! Skål!


Aaah, skön helg!

Hallåj!

Det har varit en rätt härlig vecka då jag haft innevecka i Härnösand och sluppit plugga överhuvudtaget. Tentan gjorde jag i måndags, vi får se om 12 dagar hur den har gått.

Igår var jag, Patrik och Pernilla och käkade sushi inne i stan och efter det gick vi på bio och såg Wolverine. Hur bra film som helst alltså, sjukt bra action! Skitbra effekter också, ja, jag är imponerad iaf! Sen är ju Hugh Jackman jävligt snygg också...och cool! Jag rekomenderar er som inte sett den att SE DEN!

Idag ska vi upp på bolaget och köpa lite att dricka tills ikväll, då Jag, Patrik, Mr Stanislav, Perny och kanske André ska spela lite tv-spel och dricka lite. Efter bolaget ska vi till Micke och Angen (äntligen) och hälsa på dom och deras nya Algot, spännande! Sen ska vi städa lite innan polarna kommer.

Imorgon ska vi till Christer som fyller 27 år och fira den gammgubben, efter det ska vi till mamma och äta SKINKSTEK (graaahhhllww, soo goood!). Så om man säger såhär, skön helg helt enkelt!

Rolig lista!

Hur många gånger har du varit kär? Två gånger, men det första höll inte så länge alls.

Favoritgodis: Lakrits i alla former.

Coolaste stad du har besökt: Har inte direkt varit i några coola land, men Venedig vad ju fint iaf.

Action eller Skräck? ÅH! Vad jobbigt! Älskar ju film, jag kan inte välja!

Vill bli när du var liten: Skådespelare, det vill jag fortfarande!

När fick du din första kyss: I 4:an, man börjar i tid.

Hur var du i mellanstadiet/högstadiet? Tja, normal...duktig i skolan.

Vad är du beroende av? Inget just nu faktiskt.

Dagens roligaste händelse: Hm, inget speciellt roligt som hänt idag, varit i skolan bara.

Dagens tråkigaste händelse: Kliva upp tidigt för att åka till skolan i Härnösand.

Dagens humör: Glad och trött.

Vilka tv-program följer du? Men gud, hur många som helst, bara bra såklart!

Vad gillar du mest med dig själv? Svårt, min humor, hahaha!

Vad gillar du minst? Att jag kan börja grina om jag blir förbannad - svaghet!

Vad är det roligaste du vet? Oj, massor, men se massa film och mysa, med något gott att knapra på.

Har du något motto? Näe, inget jag går efter iaf.

Hemlig hobby? Näe, inget hemligt.

Något vi inte vet om dig? Hm, jag blev kallad "Våfflan" av mamma m.fl. när jag var liten.

Vad ångrar du? Att jag inte läste mer inför denna tenta (jag har dock läst mycket, men jag kände mig osäker på mycket)

Vad önskar du? Att jag fick en jääävla massa pengar!

Vad klarar du inte dig utan? Patrik, katterna, familj, dator, tv, mat...typ sånt.

Vad gör du helst en vardag? Slappar, ser serier, eller kanske åker på birsta med en polare...

Vad gör du helst en lördagskväll? Äter gott, kanske går på bio.

Vad har du mest av i din garderob? För lite av allt skulle jag vilja säga...(fattig student)

Drömjobb? Skådis i USA...

Tre som ska göra denna lista: Helldorf, Stanislav, Angen


Tentaångest.

Hej alla!

Jag är lite lätt irriterad och aningens förbannad. Det beror på tentan jag ska ha på måndag. Nu börjar jag sakta inse att jag inte hinner med mig för fem öre, jag hoppas innerligt att det som kommer på tentan är det jag har skrivit ner i min sammanfattning. Vi har något som kallas för fallbeskrivningar, som vi har suttit och försökt lära oss alla mysko begrepp till. Man ska alltså få ett papper där det står en låååång dialog mellan tex. en lärare och tre elever, sen ska vi utifrån den lista ut vad för slags teori som ligger bakom dialogen och sedan kunna diskutera hela detta "fallet" genom att använda oss av alla mysko begrepp och förklara hur dom kommer in i denna fallbeskrivning. Jag känner att det kan bli jobbigt där alltså, jag har skrivit upp vad begreppen betyder, men sen ska dom ju in i ett sammanhang (kontext, som vi säger så fint på lärarutbildningen, haha) också. Jag antar att det är stressen som skriver just nu, dock känner jag mig inte ett dugg stressad och mitt huvud tror fortfarande att jag har flera månader kvar till tentan. Så, det är aningens irriterande!

Tre veckor (bortser från mina två veckor praktik i detta moment) var för lite tid till detta moment allstå!

Urk, önska mig lycka till!