Fettis Dagen.

Hm, sitter med en inlämningsuppgift, men jag förstår inte riktigt vad dom vill ha ut från mig. Jag ska försöka begripliggöra estetiska lärprocesser, lättare sagt än gjort det. Jag vet vad det är..men hur jag ska lyckas bre´ut det på två hela A4 sidor är för mig en gåta. Det är lustigt att det roligaste vi gjort i skolan ska också vara det klurigaste. Aja, jag antar att det löser sig.

Idag är det fettisdagen. Jag köpte en semmeltårta på Dompan, som jag, Pat, Perny och LillErik mumsade i oss. Jag hade aldrig ätit semmeltårta förut, men det var ju jättegott...man fick mycket mandelmassa!

Träningen går bra fortfarande, ifall någon undrade om jag slackat av. Nej, det har jag inte...tränar ungefär varannan dag. Musklerna blir mer och mer synliga också, så jag är nöjd. Försöker få bort den där jäkla fluffmagen man har, men den är tuffare att få bort. I shall not give up!

Filmen Bolt var väldigt rolig tyckte jag, såg den härom dagen, den rekomenderar jag. Den är animerad och från Walt Disney, så ni vet.

Tjipp och Hej!

Häst och vagn, inget alternativ.

Helgen har varit lugn och skön. Sett en del film och idag blev vi bjuden på middag av min mamma. Fick världens godaste mat (som vanligt), skinkstek, potatis, gräddsås och broccoli.
Imorgon ska jag ringa en del samtal, plugga lite och sen ska jag fara med Angelica och prova klänningar. Det blir skoj! Sen vet jag nu att häst och vagn INTE är ett alternativ för Angelica och Jonas. Satt och kollade på Americas Funniest Homevideos och ett brudpar skulle åka häst och vagn, men hela skiten brakade ihop...man vill inte direkt ha det som minne av bröllopet iaf.

Jag vill ha massor med pengar nu, finns skitmycket grejer jag vill köpa! Men, det gäller att prioritera just nu.
Aja, hej svej!

Ledig helg.

Hm, störande att mitt kassettband inte ser ut som det ska... Patrik sa att jag skulle låta det vara ett tag, kan vara ett temporärt fel från sidan jag tagit det ifrån. Så ni får stå ut med att det ser skumt ut ett tag, annars kommer jag försöka ordna det på annat sätt.

Tänkte ta en ledig helg innan jag börjar med plugget igen. Denna gång kommer jag inte köra lika hårt som jag gjorde innan. I fredags hade vi en föreläsning om vår kommande praktik, som var jättebra. Riktigt roligt dessutom, jag gillar den läraren mycket! Ska bli kul att få komma ut och se hur allt fungerar. Jag upptäckte dock att delmoment 3 som ska börja nästa gång jag ska tillbaka till Härnösand kommer vara tenta på veckan efter praktiken, det betyder att jag måste plugga samtidigt som praktiken, det kan bli tufft!

Jag har heller inte tänkt på mitt resultat på tentan alls nästan. Antar att jag är tillfreds med att det lika gärna kan bli omtenta. Staffan min lärare berättade dock att Fx (typ som IG fast man ska komplettera) finns inte. Det är bara något dom säger, men det är ingen som får Fx, antingen E eller F helt enkelt. Så då vet man det.

Nu ska jag laga sushi, adios!

PS. Fick blommor av Patrik när jag kom hem från skolan igår. Min älskling! DS.

Bloggpremiär

Välkommen på nypremiär på min blogg!

Vill tacka Pat för hjälpen med bloggen, mycket tacksam! Jag är väldigt nöjd iaf.

Så, jag kör väl igång ett inlägg här då. Idag, var jag i skolan, hade föreläsning om demokrati och värdegrunden. Förstod ingenting! Tror det blir bättre när jag får läsa böckerna. Har en lärare som heter Staffan, som jag tycker är hur bra som helst, han kan verkligen konsten att få en person intresserad, plus att han lyssnar på en. En grym lärare!
Nu är jag pank iaf, så jag vet inte hur jag ska klara av resten av månaden. Har massa utgifter som ska betalas innan nya lönen, så det är jobbigt. Aja, nog om allt nu...

Back to serierna!

Domedagen är förbi!

Ja, då var första tentan avklarad som dom flesta redan vet. Jag kan tyvärr inte svara på hur det gick, vågar inte säga någonting överhuvudtaget om det. Jag vet iaf med säkerhet att jag fick några poäng, men annars, osäkert! Nu ska jag vänta 15 arbetsdagar till resultatet kommer, men jag ska inte tänka på det (försöka iaf).

Jag har tagit igen mig lite nu när jag kom hem, sett lite serier, spelat lite tv-spel, bara varit med mig själv. Skönt! Måste lägga mig snart, ska upp tidigt imorgon igen, föreläsningar hela dagen!

Tjipp och hej!

Domedagen är snart här!

Imorgon är det tenta. Jag är nervös, men försöker att inte tänka på den, inte så lätt dock. Sitter och läser igenom alla mina sammanfattningar som jag skrivit på datorn, i hopp om att det ska duga inför imorgon. Jag har lite problem med vissa saker som jag inte riktigt förstår, men det kanske hinner tändas en lampa innan jag går och lägger mig. Ja, just det ja, hur fasiken ska man kunna somna då? För det första har jag gått och lagt mig sent hela veckan och klivit upp kring tio, och nu ska jag kliva upp vid sex och hoppas på att somna i tid...herregud! Jag kommer vara död imorgon, får brygga mig en stor kopp java imorgonbitti helt enkelt. Jaja, nog om mina rädslor.

Snart är det nypremiär för min blogg! Japp, Patrik har hjälpt mig att fixa bloggen, jag har dock designat den helt själv, men han har ordnat så det blivit verklighet. Han har lovat SENAST tisdag iaf, så förhoppningsvis är den färdig innan dess. Spännande! Jag är mycket nöjd hittills.

Aja, back to you know what. Hej så länge! 

Transan Pat.

Jag hade ställt klockan på 8 imorse. Jag vaknade, stängde av klockan, tittade åt Patriks håll... Vad ser jag?
Patrik ligger och sover med mitt linne på sig! Ett tight grått linne som han pressat på sig och verkar tycka är bekvämt att sova i. Jag började såklart skratta, sedan vände jag på mig och snoozade lite. Nästa gång jag vaknade steg jag upp, men jag sa till Patrik att han kunde ta av mitt linne nu. Han blev ganska paff och började ransaka sin natt, vad hände egentligen? Det är sådana här gånger man skulle haft en videokamera.

Blaj blaj.

Har precis varit på Max och käkat kvällsfika. Blev lite hungrig här på kvällskvisten. Har pluggat som en dåre idag, tror det blev 12 timmar eller mer. Men jag fick mycket gjort och nu förstår jag det mesta iaf. Har t o m lärt mig hur man använder ordet empirisk och jag vet vad det betyder. Ska kliva upp kl 8 imorgon och göra klart min sammanfattning, sedan är det grovpluggning inför tentan. Måste gå igenom allt! Mår nästan lite psykiskt dåligt just nu, oro och stress.

PS. Jag ville bara nämna en mycket god vän till mig, vi kan kalla honom MrStanislav. Varför vill jag det? Jo, för att han ger mig goda råd och lyssnar när jag behöver ventlilera mig. DS.


Skorven ska läggas in.

Bokat tid idag för bilen, fredag ska den lämnas in på OK. Får se om dom får bukt på skorven. Undrar varför allt händer mig hela tiden, är det inte det ena så är det det andra. Kan inte allt bara flyta på någongång?
Ska förhoppningsvis iväg och träna snart iaf, ska bara få tag i min kompanjon först. Ooooh, jag har gått ner ännu ett kilo i veckan, så glad! Nu börjar magen bli platt alltså, till sommarn kommer jag vara grymt snygg! Använder en tröja idag som brukar sitta slickat på armarna normalt sätt, nu sitter den lite sladdrigare (jag vill inte att den ska vara korvskinn).
Ska boka tid hos frisören också, efter jag gjort tentan. Tror jag ska ljusa upp mitt hår lite mera denna gång, får se vad dom säger.

Denna vecka är det något som kallas forskningsmetodik som vi ska läsa, jag har börjat läsa förorden iaf. Jag hoppas att jag förstår denna bok lite bättre iaf, inte för att det kommer ske. Allt är bara snurrigt just nu, får se om jag lyckas få bukt på all information och fakta jag läst dom senaste veckorna. Börjar bli nervös inför tentan också, men jag ska försöka att inte tänka på den.

Hejs!

Ruskvädret nr1.

Idag skulle pappa fixa lite grejer på bilen, det var bara det att jag var tvungen att hämta honom (han har sålt sin bil och han bor i Skönsmon) i detta oväder. När jag var på väg ut från våran parkering så var det såklart oplogat, gick inte att komma någonstans när jag tagit mig ut från min egen parkering. Så jag fick backa och testa köra...omöjligt! Sådär höll jag på en stund, tills jag backade ända längst ner, där fanns en liten gångväg som jag körde på och kom tillslut fram på någon väg. Fick ta gamla vägen in till stan, vågade inte köra motorvägen när det var oplogat. Bilar satt fast överallt, poliser överallt och ambulanser överallt. Jag tog det jävligt lugnt jag iaf, vill inte riskera något i onödan, men vilken jävla dag att vara ute och ränna på. Mamma lär bli tokig när hon läser det här. Fick även fara in till stan tre gånger, först hämta pappa, sedan in till Skönsberg (OK inne i Timrå hade fullt i deras garage) och sist skjutsa tillbaka pappa hem. Blev dyrt detta. Nu måste jag komma ihåg att ringa Magnus imorgon och kolla när jag kan lämna in bilen, så jag kan ombesikta bilfan.

Nu blir det plugg igen, ovanligt va? Snart klar med pedagogiken iaf. Hoppas det blir lugnare efter denna tenta.

Keep the faith!

Nu har jag nyss varit på Timrå-hörnan och käkat ett skrov. Gott! Vistelsen hos mammsen var härlig, fick surra av mig och umgås med min kära mor och lillebror. Blev inte så mycket pluggande dock, läste kanske ett kapitel, men får ta igen det idag istället. Mamma och Patrik tror att jag kommer klara tentan iaf, så jag ska försöka insuga deras positiva energi. Jag tycker det är kul att någon har "faith in me", då känner jag mig lite bättre till mods och det blir lite roligare.
Jag unnade mig faktiskt att titta på två avsnitt av Greek igårkväll iaf.

Men nu ska jag fortsätta plugga. Hade bra alla vänner!


Grattis Mamma!

Sitter hos min mamma just nu, tog med datorn så att jag kan fortsätta rippa BSB-filmen. Den har hållit på snart två dygn. Jag fick tacos till middag (mums!) och vi ska äta semlor snart, vi firar att mamma har varit rök-fri i ett helt år! Det är stort, hon har rökt ända sedan 13 års ålder. Så idag är en stor dag, jag är så stolt!
Sitter och läser lite ur min pedagogikbok, jag förstår faktiskt allt jag läser i den här boken. Det är bra förklaringar, som det inte varit i någon annan bok, så jag hoppas den här är smidigare att läsa. Men jag såg ett kapitel som var på tyska, som tur är ska jag inte läsa det kapitlet, men ska jag då sitta och översätta är det tänkt? Mystiskt.

Patrik ska ha samkväm ikväll då, så han sitter väl och laddar nu hemma inför att pojkvännerna ska komma.

Aja, fortsätta plugga nu.

Pat my lover, wanna be my lover.

Vi köpte en ny fritös igår, så idag har jag gjort hemmalagade strips, pepparbiff, sallad och börnä (bearnaise), schwaaaajnigt gott!
Ja, det blev full rulle idag iaf, jag lyckades att hålla mig vaken imorse när jag hade kommit hem från skjutsning utav Pat (my lover, wanna be my lover). Sen plugga en liten stund innan jag och Perny drog på gymet. Stenhård träning idag, asskönt! Nu kan man fan se musklerna ta form på armar och mage iaf, det känns jävligt bra! Kul när man ser resultat, då vill man bara fortsätta. OCH SENSATIOOOON! Jag är inte beroende av godis längre, helt sinnes! Min hemlighet är....ta det successivt! Den enda taktik som någonsin fungerat på mig, helt plötsligt är man inte sugen längre och nu äter jag inte ens godis (förutom på helgen då, dock knappt något då heller). Jag är fan nöjd med min livsstil nu alltså.

Nu ska jag plugga lite mera, imorgon bär det av till min kära mor. Ska få mat och husrum för natten. Längtar!

PS. Jag håller på att rippa en VOB-fil till avi, damn det tar lååång tid alltså. Hållit på i ett dygn, blev precis 30%..galet. Angelica (Abrahamsson, har många Angelica i min vännerkrets alltså), detta är alltså BSB-filmen.

Hejdåå!

Full rulle!

Wow, jag har upptäckt att jag har mycket mer besökare än vanligt..me like!
Jag borde sova nu, ska upp och skjutsa Pat till skolan och sedan får jag inte lägga mig igen, ska plugga lite och sen fara och träna innan jag ska på studieträffen kl. 13.00. Så full rulle imorgon (idag).

Godnatt!

So much plugg so little time.

Sitter och pluggar lite, har nyss ätit räkmacka till middag, mycket gott. Patrik har varit i skolan idag och igår, han fick VG på en kurs nu som han inte hade pluggat till, IQ Einstein...inte ett dugg förvånad. Men bra jobbat honey! Ska sova hos mamma på fredag, för Patrik ska ha något slags samkväm här med sina pojkkamrater (totally gay).
Ojoj, nu måste jag fortsätta plugga.

Tänkte ni kanske ville se jackan jag köpte också, nu är det inte jag som tagit bilden (kameran är död), så jag har lånat den från någon tjejs blogg. Kommer se skitbra ut med mina nya jeans och mina svarta låga converse.

 


Tat lugnt.

Ja, idag har jag faktiskt tagit det relativt lugnt, inte pluggat så förfärligt, tränat och varit på birsta en sväng. Tyckte jag kunde unna mig det, ska jag plugga lite nu ikväll istället. På birsta köpte jag ett par träningshandskar till gymet (får ont av skivstången) och en MC-jacka (som jag suktat efter). Hade lite presentpengar som jag använde upp. Mycket nöjd!

Nu har äntligen mina skolböcker kommit. Dock dröjer det inte länge förrens jag ska beställa fler, ugh!

Köpte ett par asläckra byxor igår, sådär spontant.


Rätt schyssta va? 299kr på Nelly.com

Back to plugging.


Ja, det är roligt nästan varje gång.

Herregud! Jag älskar dumma människor. Okej, jag tar det från början.

Min studiekamrat Alda hade råkat lagt ut sitt studiegruppsarbete i fel mapp på våran skolmail. Alla kunde se det, vilket inte var meningen, det var bara vi i studiegruppen som skulle se. Då svarar en tjej på hennes inlägg om arbetet, "Varför har du tagit mitt arbete och lagt upp det här? Det verkar ju inte vettigt! Var har du fått tag i det??". Då tänkte jag - har Alda stuligt arbetet från någon annan, men så var ju inte fallet... Jag såg direkt att det var Aldas egna arbete, plus att hon inte är så händig med datorer. Så jag svarade den här bruden att vi håller på med ett arbete som innefattar att vi ska sammanfatta ett kapitel ur en bok och Alda hade råkat lagt det fel. Frågade även om hon trodde Alda kopierat hennes arbete och sedan sa jag att Alda var ingen direkt datahacker. Hon svarade att hon inte förstod hur Alda hade hittat hennes och hennes vänners arbete och vad var syftet med att lägga upp det så alla kunde se. Då tänkte jag, allvarligt är hon helt blåst eller? Kan hon ens läsa? Har hon ens läst Aldas arbete? Så jag svarade:


"Vi har en studiegruppsuppgift som handlar om att läsa ett kapitel ur Lärares arbete - Pedagogikforskare reflekterar utifrån olika perspektiv och sedan skriva en sammanfattning. Hon har tagit ett kapitel, skrivit en sammanfattning och RÅKAT lägga det i fel konferens. Finns inget syfte med att hon la det här, ett misstag.

Jag förstår inte vad det är du refererar till ens? Är det du som har skrivit boken eller? För isåfall så är det ju ditt arbete som vi skriver om :D"

Den här tjejen är alltså svensk, Alda är från Albanien och har bott i Sverige i fem år.

Nu ska jag plugga lite, börjat på ett nytt moment nu. Ska inte ta i så hårt som i förra momentet, måste byta studieteknik.