Aggro.

Idag var en rätt pissig dag vad gällande jobbet. Fick inte gå på lunch i tid som jag skulle, fick inte ta rast när jag ville, när jag väl fick min rast gick det inte mer än 5 minuter så blev jag tillbakakallad. Då hade systemet lagt ner och det blev endast kontanter. Där fick jag stå ytterligare 20 minuter innan jag fick dra tillbaka på min rast, SUCK. Elaka kunder dessutom som jag skulle vilja MÖRDA!

En kund kom skuttandes till kassan och hade hittat en dator (kap) som han ville ta med sibakort.

 -Jag vill inte betala med kortet, jag vill bara utnyttja bonusen.

 -Det går bara om du betalar med kortet.

-Jaha, men kan du ta på en 10:a på kortet då? Och resten kontant?

-Ja, det går bra, har du leg?

-Näe, men frugan kan legitimera mig.

-Näe, det går inte, vi har ingen koddosa här, vi behöver erat leg för att se att det är rätt person i butiken.

-AMEN VAFAN! TRORU JAG HAR STULE KORTET ELLER?!

-Det är för erat eget bästa att jag får leg när det är kortköp pga risk för att kortet kan vara stulet. Du skulle nog inte vilja att någon handlade på erat kort.

-JAMEN JAG SÄGER JU ATT DET INTE ÄR STULET!

-Ja, men jag kan ju inte veta det. Du lyssnar inte på mig när jag sä...
*Avbryter mig*
-DU LYSSNAR INTE PÅ MIG! DÅ KAN JAG JU LIKA GÄRNA KLIPPA KORTET DÅ ELLER MÅSTE JAG LEGITIMERA MIG DÅ OCKSÅ?!

-Näe, men du får själv ringa resurs om du vill säga upp kortet (tänker i mitt snart exploderande huvud att då kanske han borde säga upp alla sina kort eftersom han uppenbarligen inte har ett leg, dumjävel!).

Han betalar kontant och jag säger till honom att -Om man betalar med kort ska man alltid ha legitimationen med sig, så funkar det. Han var ju såklart flyförbannad och jag kände att jag ville spöa på karljäveln så att blodet sprutar och sedan sticka ut ögonen och klippa av tungan på honom, men jag behöll mitt lugn. För sådan är jag, proffesionell... Vilket han inte klarade av att vara. Gubbajävel.


Ungefär såhär aggro, fast ännu mer.

I'm on points now.

Jag går på Points. Det är rätt skoj faktiskt, inte ett dugg jobbigt heller. Jag har inte ätit godis på vardagarna på en hel månad nu, plus att jag promenerar varje dag. Då får man aktivitetspoints, vilket är AWESOME! Jag har redan börjat tappa ett kilo, man tappar ungefär 1-3kg i veckan, men jag är ju rätt smal ändå så ungefär 1kg i veckan blir det nog. Snart ser jag ut som vanligt igen, om allt går som planerat. Trött på att inte kunna få på mig mina jeans god damnit! Jag tänker vara snygg i år, OKEJ!

Inga filmtips idag, ska läsa bok ikväll. Fortfarande Den Skarpa Eggen som gäller. Ska iaf läsa The Dirt efter den här trilogin, spännande. Den ska vara bra säger dom.


No more bulle for me... Inte på vardagarna iaf.

AMA BRAJDSMEJD!

WOOOOOOHOOOOO! Jag ska vara brudtärna på Angelica och Jonas bröllop! How cool is that liksom?! Jag har suttit i flera timmar nu och läst om hur man är den perfekta tärnan. Tydligen måste man hålla tal, shit! Redan närvös. Andas..ANDAS! WOOOHOOOO!

OCH, jag har köpt en 50" plasmatv. Den är gigantisk, den är högre än mig. Nu ser det ut som en biosal här i vårat vardagsrum. Galet.


Die shrimpstealer!

Idag lagade jag räksallad till middag. Patrik försökte stjäla en räka utav mig. Jag stack honom med gaffeln. Det kom blod.

När man är full går inget som man planerar.

Jag och Patrik var ute och promenerade nyss, då vi såg en karl som var dyngrak, vinglandes med en cykel i ena handen och en pizza plus pizzasallad i andra handen. Kan ju säga att det gick käpprätt åt helvete med både pizzan och salladen. Gick inte att styra cykeln samtidigt som han i ett tappert försök försökte hålla balansen på pizzasalladen som låg på lådan. Först for salladen ner på marken, sen när han böjde sig för att plocka upp den for cykeln i backen och när han tog upp cykeln for salladen på backen igen. Inte nog med det så håller han pizzan lodrätt, så jag tippar på att pizzan såg ut som kattspya när det var klart. Man kan alltid få sig ett gott skratt åt fyllbultarna i Timrå. Önskar jag hade en spionkamera.

För övrigt ska jag kliva upp astidigt imorgon för nyöppningen på Siba. Så gonatt!


Internetbutik IRL.

Idag lyssnade jag på Mammas Nya Kille på P3, hur roligt som helst. Bästa är när Thunder är med, gå in på sr.se och lyssna på Thunderklippen, så sjukt roliga. FIIIIIGHT!

Imorgon ska jag jobba på ett stängt Siba, vi ska sätta upp miljoner skyltar inför nyöppningen på måndag. Vår butik ska bli som en internetbutik fast IRL (In Real Life) liksom. Kan tipsa om PS2 för 499kr, inte dåligt det eller. Så alla ni som inte har ett borde ju köpa när det är så sjukt billigt. Öppnar kl 8 på måndagmorgon och hoppas på folk annars får man ju skämmas, ska komma upp massor med kassatjejer och säljare från andra ställen, så det vore väldigt pinsamt om det kommer lika många som det brukar göra under dagarna. Vågar inte ens tänka på det.

Filmtips: The Orphanage (spansk rysare), riktigt obehaglig rysare som gav en kalla kårar. Handlar om en tjej som köper ett gammalt barnhem som hon ska återinföra, men hennes lilla pojke blir kidnappad och hon tror att det har med huset att göra, så hon stannar där och försöker förstå vad som kan ha hänt. Den var iaf skitbra. Man störs inte av att den är på spanska om man har text of course.
Sen har jag sett en annan som hette Smart People, men den va lite halv tragisk, men ändå rätt hyffsad. Handlar om en lärare som förlorat sin hustru och har svårt att komma över henne, men sedan träffar han en gammal elev som han har haft för många år sedan och börjar få lite känslor för henne. Sarah Jessica Parker och Ellen Page är med bl.a.


Mina fina vänner, 2002.

Besvikelsen.

Jag blir så ledsen, Harry Potter ska ju inte ha premiär i November längre som en del av er redan läst. Filmen är alltså klar, dom har gett ut trailer och allt, men av respekt för skrivarstrejken så har dom alltså flyttat fram premiären. Screw the skrivarstrejk säger jag, nu har man gått och väntat hur länge som helst på att det ska bli November och vad fick man för det? Jag har blivit lurad! Det betyder att nästa film också blir försenad och nästa efter det...

Såg iaf en bra film igår, som är rätt gammal: Stranger Than Fiction med Will Ferrell. Dagens tips det!

Helgens göra.

Helgen har varit bra. Kräftorna vi köpte (Ullmo Partykräftor med extra kräftstjärtar) var supergoda, rekomenderar dom starkt. Stora kräftstjärtar och perfekt sälta i lagen. Pernilla hade gjort paj till efterrätt och sen blev det gurka med dipp, gott! I lördags var jag och Patrik på Selångermarknad. Vi hade med oss ca 300kr var, jag tror vi handlade upp varenda krona på kött och mat därborta. Köpte en bit kåtarökt fläskfilé, jägarbit, torkat renkött, en pepparsalami, rökt picnicbog och chips. Så nu har vi så vi klarar oss iaf. Sen hade vi spelkväll med Angelica och Jonas, skitkul! Fast Jonas och Angelica blir lite hetsiga mot varandra när dom spelar, då kommer dom sanna personligheterna fram, haha.
Igår så tog jag och Patrik tag i städningen och röjde upp överallt, dammsugade och skurade och t o m röjde upp datarummet, så nu är det superfint. Nu kan du komma och hälsa på igen mamma och titta på vårat datarum. Slängde en hel del skit i containern också, skönt och få bort det.

Såg The Eye igår, lite läskig sådär, så om ni vill bli lite rädd ikväll kan ni se den. Såg även en gammal goding: Zoolander, edn var lika rolig som jag minns det. Se den igen.

Beställning.

Tänkte jag kunde visa er vad jag beställt från Ellos, så kan ni titta på lite bilder iaf. Om nu det gör saken bättre.
Första bilden är nya vardagsrumsgardiner, andra är sovrumsgardiner, tredje är en grå stickad klänning eller vad man ska säga, korgarna ska jag ha i hallen som förvaring åt mina vinterkläder, så som vantar och mössor m.m.



Sista dagen innan helg.

Sista dagen innan helgen som jag sitter här på jobbet. Robin min arbetskamrat har fixat kassans stereo, så nu kan vi äntligen lyssna på radion, istället för skivor om och om igen. Många tack till honom.

Ikväll blir det kräftskiva igen. Jag såg också att vi köpte förra årets etta på kräfttoplistan, så jag har stora förväntningar på kräftorna. Köpte kräftor på Ica MAXI förra gången 2 för 98, dom smakade bara sumpmark plus att kräftorna hade massa mossa vid benen där man suger. Inget att rekomendera.
Har varit upp på Arken på lunchen idag också, köpte kattmat för 499kr! Förra gången jag handlade gick det på 419kr, undra om jag har haft någon rabatt eller så då, inget jag minns iaf. Jag är nu ruinerad och på det så måste jag tanka bilen snart, snyft! Jag får helt enkelt tänka att det är busspengarna jag gör av med på bensin och det brukar ju gå en hel del pengar på bussen satt.

Bara skitsnack den här gången med.
Herrå!

Uttråkad och trött.

Klockan är 17.00 och tiden kunde inte gå mer sakta. Sitter såklart på jobbet och det är sjukt stressigt idag... Haha, där var jag förjävla rolig alltså. Näe, det är dött som vanligt och jag börjar tröttna på mina fyra skivor nu. Jag längtar hem nu, vill äta mat och mysa ner mig med Pat och mirrarna i soffan. Mina mirrar, dom är som mina barn dom. Jag älskar dom och deras härliga personligheter. Sigge brukar väcka mig om han märker att jag har öppnat ögonen en gång. Då är han där med tassen och liksom krafsar på en. Sen är han ju så sjukt söt också. Ebbe kan prata, det är nästan så att man hör vad han säger alltså. Sigge kan inte prata, han liksom brrrauar fram jamet med en väldigt pipig kattungeröst. Vad är det jag skriver egentligen...det här är resultatet av min uttråkighet. Jag är tvilling för gods sake, vi behöver utmaningar, annars blir det såhär.

Imorgon blir det kräftor igen, sen blir det surströmming hos mamma till veckan. Gott! På lördag ska jag och Patrik på Selånger och äta gratis korv, snacks och annat gott. Blir nog en mysig helg iaf.

Ja, idag blev det mycket skit bara, så jag säger hej då nu.

Vuxenpoäng.

Sitter på jobbet, tristess är det ända jag vill framföra. Tur jag tog med egna skivor hit, så jag åtminstone slipper lyssna på samma skiva dag ut och dag in.

Igår blev jag och Patrik bjudna på middag utav bröllopsparet, vi fick hur god middag som helst. Marinerade kycklingfiléer med klyftpotatis, börne (bearnaise) och en god sallad till. Efterrätten var Ben&Jerry's glass, gaah! Supertrevligt var det, fick höra lite bröllopsplaner också, nyfiken som  man är. Vill ju också gifta mig, men det lär väl dröja antar jag. Sen har jag även kollat lite resor till Australien, som jag hoppas vi kan åka till nästa höst efter Patrik gått klart skolan. Har man tid att spara också.

Nu har jag iaf läst ut Guld Kompassen, den var jättebra. Ska börja på Den Skarpa Eggen nu ikväll, tvåan alltså.
Gud vad jag har blivit vuxen alltså, läser böcker och dricker kaffe. Det måste ju vara hur många vuxenpoäng som helst. Har inte läst en bok nästan när jag var yngre, och nu har jag läst 8 böcker på mindre än ett halvår. Hör du det mamma, nu slipper du läsa böckerna åt mig. Hon brukade få göra det när jag gick i skolan, för jag orkade inte läsa tråkiga böcker, sen skrev jag en bokrecension på det hon berättade. Som sagt jag har blivit vuxen nu.

Förbannad...

I lördags var jag på 50års-fest i Söråker. Det var trevligt och vi fick god mat och dricka. Jag tog det rätt lugnt kände mig lite trött eftersom jag jobbat samma dag. Sov iaf i tält där ute och körde hem dagen efter.

Idag har ungefär alla klagat på att jag köpt en Ford Mondeo, vilket jag blir lite irriterad över. Alla Fordar är inte dåliga bilar. Min bil köpte jag av Angelica, som i sin tur hade den i 2 år utan problem. Den är från 98 och det enda fel som varit på den är att ACn inte fungerar och centrallåset kan vara lite tjärvt när det är kallt. Slitage går alla bilar igenom satt, inte direkt att man tar det som problem med bilen. Ja, jag borde inte bry mig, men ibland tycker jag att folk kan hålla käft och vara glad för min skull istället. För det är alltid likadant, när Sofie köpt något nytt eller gjort något då är det skit. SUCK.Tur man slutar 14.00 idag...orkar inte med skiten.

Fuck you all and goodnight (om det vore night vill säga...)


Lite tips vid trista tillfällen.

Idag var mamma och lillebrorsan här och åt, jag lagade tortilla tårta för första gången och den blev supergod. Annars är det Patrik som brukar laga den, men det var min tur att laga mat så det var bara att lära sig. Råkade dock bränna kanten längst upp lite grand, skulle smälta osten längst upp och jag trodde jag kunde ha sjukt hög grad på ugnen, men det gick bra. Jag tappade min förnuft där för nån sekund. Till efterrätt blev det ananaspaj med glass, svingott!

Jag håller förresten på att läsa en ny bok, eller en trilogi rättare sagt. Har snart läst ut första boken. Den mörka materian heter trilogin, men ni känner nog mer igen första boken som Guld Kompassen. Den gick på bio för något år sen. Såg filmen för ett tag sen och tyckte den var bra, så jag pallrade mig till bokhandeln och köpte mig två böcker utav tre. Det är såklart fantasyböcker för er som inte har en susning om vad jag talar om. I love fantasy om ni missat det. Första boken är absolut inte som filmen, men den är ruggigt bra. Så jag rekomenderar denna trilogi för er fantasyälskare där ute.

Kvällens filmtips: Drillbit Taylor, komedi med Owen Wilson. Handlar om tre ungar som blir mobbade och anställer en bodyguard (Owen), men han är inte riktigt den han utger sig för att vara.


Minne för livet, Tyskland på väg på konsert.

Börsdejpartyn.

Idag fyllde min lillebror år, 19 bast. Han fick ett flugmördarrackert och en radiostyrd helikopter av mig och Patrik. Han hade inte önskat något alls, så det fick bli lite leksaker istället. Tror han uppskattade dom iaf.
Ska bjuda mamma och lillebror på middag imorgon också, har ni några tips så skriv gärna.
På lördag blir det 50års fest, Patriks mamma och hennes syster fyller år och ska ha en brakarfest. Plus att Issa ska ha fest också, vilket betyder att jag inte kan komma den här gången heller. Men jag antar att det inte är sista gången hon ska ha fest. Jag och Patrik har fortfarande inte haft våran inflyttningsfest än. Blir nog bara en vanlig fest då den väl blir.

Aja, hade inte så mycket kul att berätta idag. Hej svej!

Filmtips för kvällen: Wanted, actionrulle med James McAvoy. Riktigt cool.
Diggar James McAvoy, han har gjort så många bra filmer, bl.a King of Scotland, Starter for 10, Penelope och Atonement. Se dom om ni inte hunnit det än.


Födelsedags barnet Fredrik

The crazy cat!

Japp, då var man tillbaka på jobbet. Det ända posetiva är att jag äntligen har bil och slipper åka buss. Ont i huvudet har jag och fick inte en blund i natt heller. Ebbe, den galna katten, lyckades föra så mycket ljud med dom där mjuka tassarna att jag börjar tro han är mänsklig om nätterna. Lät ju som att han stod och hamrade vissa gånger. Ja, nattens bravader resulterade i att mina ögon är döda och jag hoppas att jag somnar lättare ikväll.

Efter 4 veckors ledighet så glömmer man hur ont det gör att stå i kassan en hel dag. Min rygg är helt trasig och fötterna värker, det är nu man ångrar att man slöt en deal med sig själv att inte äta godis och annat skit om vardagarna. I NEED MY CANDY! Och det är därför jag slöt en deal med mig själv om att inte äta på vardagarna. Hej, mitt namn är Sofie och jag är beroende av godis!

I'm old and depressed.

Fortfarande semester, går på igen på måndag, då blir det lite mer blogginlägg skulle jag kunna tippa på. Ska börja träna och äta lite mer hälsosamt igen då. Sommaren har mycket att bjuda på när det kommer till godsaker. Man har lätt att bli meddragen i allt glassätande och annat smarrigt, så nu är det dags att ta tag i träningen igen. Jonas har lovat att hjälpa mig med styrketräning eftersom han är proffs på sånt, så det känns bra. Nu ska ju Hälsostudion flytta till större lokaler också, kan bli lite skönare då. Dom ska ta över gamla världshuset vid motorvägen och det är stort. Kan inte annat än bli bra. Ebbe min katta har gått ner i vikt han med som han ska, han vägde runt 6-7kg, nu väger han 5kg. Ett kilo till så väger han perfekt. Han får inte bli för mager.

Fick ett roligt sms idag också, Angelica och Jonas är förlovade och ska gifta sig inom ett år. Ett stort grattis till dom! Sjukt vad fort det går nu, jag börjar känna mig gammal. Paniken börjar sakta men säkert komma krypandes. Jag har ingen utbildning, finns inget här jag vill plugga till, finns inga jobb som verkar roliga. Ugh... måste erkänna att jag är lite deprimerad i min jobbsituation just nu, inte med mitt familjeliv för det går som på räls. Men det är sjukt jobbigt att alltid längta hem när man är på jobbet eller känna dödsångest varje gång väckarklockan ringer. Hmm..ja, what to do, what to do?


Det är den här hillbillyn som gör mig glad, love you!